Kispad | U17 | Benkó Tihamér: "Nincs idő szomorkodni"

Kispad | U17 | Benkó Tihamér: "Nincs idő szomorkodni"

Nem sikerült a pontszerzés hazai pályán U17-es elitligás csapatunknak. A felsőházi rájátszás ötödik fordulójában egy gólos vereséget szenvedtek a fiúk az Aradi UTA legénységével szemben. Benkó Tihamér vezetőedző értékelt a mérkőzést követően.

„Úgy gondolom sikerült jól felkészülni az ellenfélből, a heti edzés-témánk, amit gyakoroltunk, jól megjelent a mérkőzésen. Magasan próbáltunk labdát szeretni, nyomást gyakorolni, majd a középső és a védekező harmadunkban megszerezni a felívelt labdákat. Bár volt, hogy elkéstünk, összességében ez a része a játékunknak működött” – kezdte értékelését a szakember.

„Az előre játékunk azonban akadozott, nem tudtuk a középpályán birtokolni a labdát, illetve határozatlanok voltunk a támadó harmadban. Ez miatt az ellenfél vezetett pár veszélyes kontrát, nekünk is voltak lehetőségeink, de az eredmény 0–0 volt a félidőben” – folytatta Benkó Tihamér.

A csapatjáték rendben volt

„A szünetben próbáltuk javítani a hibákat, két cserével frissíteni a csapatot. A játék képe a második félidőben sem változott, viszont már sokkal hatékonyabban tudtuk birtokolni a labdát, sokszor felértünk az ellenfél tizenhatosához, voltak átlövéseink, beadásaink, sok lehetőséget kidolgoztunk, de nem jött a gól. Egy, a védekező harmadunkban eladott labda utáni szabálytalanságot követő szabadrúgásból az ellenfél 15 perccel a vége előtt vezetést szerzett. Igyekeztünk folytatni a játékunkat, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, öt perccel a meccs vége előtt ki tudtunk egyenlíteni.

Ezután is volt lehetőségünk, azonban hátul elkövettünk egy újabb hibát, egy eladott labda után az ellenfél megszerezte a második, mint kiderült, győztes gólt. Ez nyilvánvalóan nagyon frusztráló, idegesítő, hiszen amit elterveztünk, működött, a csapatjátékunk rendben volt, különösen a második félidőben, voltak lehetőségeink, két kapufát is rúgtunk. Összességében a támadó-harmadban ma hiányoztak a minőségi befejezések, megoldások, a hibáinkat hátul pedig nagyon hatékonyan kihasználta az ellenfél, így a meccs végén nem maradt más, mint gratulálni az aradi csapatnak. Fájó ez a vereség, de emelt fővel kell ezt is viselnünk, nincs idő szomorkodni, folytatjuk tovább, következik a CFR elleni kupanegyeddöntő” – összegzett Bankó Tihamér vezetőedző.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza