Kitekintő | Szilágyi Márton: „Meghatározó két évet töltöttem Csíkszeredában”

Szeretettel és hálával gondol a Székelyföld Labdarúgó Akadémián eltöltött időszakára Szilágyi Márton.

Kitekintő | Szilágyi Márton: „Meghatározó két évet töltöttem Csíkszeredában”

Szeretettel és hálával gondol a Székelyföld Labdarúgó Akadémián eltöltött időszakára Szilágyi Márton. A fiatal kapustehetség a nagyváradi NAC Labdarúgó Egyesülettől érkezett Csíkszeredába, majd két év után Újpesten folytatta pályafutását, ahol remek teljesítményt nyújtott a mögöttünk álló szezonban.

Szilágyi Márton 2021-ben érkezett az FK Csíkszereda, Székelyföld Labdarúgó Akadémiához Nagyváradról, a NAC csapatától. A kapuvédő 2023 nyarán Újpestre igazolt, ahol remek idényen van túl, a bajnokságban és a kupában is jó teljesítményt nyújtott. Interjúnk a bajnoki szezon lezárást követően készült.

Hogyan emlékszel vissza a Csíkszeredában eltöltött időszakodra?

Több kiválasztó után, 14 évesen kerültem az FK-hoz. Két évet töltöttem ott, röviden összefoglalva azt mondhatom: jó edzők, jó csapattársak, profi körülmények vettek körül, mindez megvolt egy helyen. Ez a két év meghatározó volt a fejlődésem szempontjából.

Mi volt a legkedvesebb élményed a Székelyföld Labdarúgó Akadémia tagjaként?

Nagyon sok jó élményt éltünk át közösen a csapattal, de ha ki kéne emelnem valamit, akkor a múlt évi bajnokság utolsó meccseit mondanám. Abban az időszakban nagyon jól ment a csapat és leírhatatlan érzés volt velük felmenni a pályára

Hogyan vezetett az utad Újpestre?

Több szakmai egyeztetés során úgy döntöttem, hogy ki akarom próbálni magam egy más csapatnál, így vezetett ide, Újpestre az utam, ahol egyből szerződést kaphattam. Mérlegeltem, szimpatikus volt a klub, az edzők is, jóval közelebb van az otthonom, az új iskolámban jobban elfogadják a sportolókat, egyéni tanrenddel is segítenek. Így kerültem ide.

Hogy érzed magad Magyarországon?

Csíkszeredában sem a pihenésről szólt az életem, ám most úgy érzem, hogy mégis pörgősebb, nyilván ez a városbéli nagyobb távolságok miatt is van. Kollégium, iskola és edzések, amik három különböző helyszínen vannak, sok az utazás. Ha az időm engedi haza is utazom, ott általában egy napot pihenek, utána vissza a „munkába”. Jól telnek a napjaim is, összességében tetszik Magyarország.

Mik a további terveid?

Az Újpest egy profi csapat, jövőre nagy fejlesztési tervekkel. Jól érzem magam itt, jó a csapat, jók az edzőim, van lehetőségem fejlődni, de ami a legfontosabb, játszani is. De sportolóként mindig nyitott vagyok, és alkalmazkodom a szituációkhoz, lehetőségekhez.

Mit üzensz az akadémia kapus növendékeinek?

Üzenem nekik, hogy tartsanak ki, küzdjenek az álmaikért! Szeretettel gondolok rájuk, és az egész klubra. Hajrá Fk Csíkszereda!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza