Közlemény | Válasz Eugen Neagoe úrnak

​​​​​​​A Futball Klub Csíkszereda izgalmas, jó iramú mérkőzésen 2-1 arányban legyőzte a CFC Arges csapatát, életben tartva felsőházba jutási reményeinket. A mérkőzés befejeztével a román sportsajtóban nagy visszhangot kaptak a CFC Argeș vezetőedzőjének, Eugen Neagoe úrnak a nyilatkozatai, aki csapata vereségét szemrebbenés nélkül a játékvezetőkre fogta.

Közlemény | Válasz Eugen Neagoe úrnak

A Futball Klub Csíkszereda izgalmas, jó iramú mérkőzésen 2-1 arányban legyőzte a CFC Arges csapatát, életben tartva felsőházba jutási reményeinket. A mérkőzés befejeztével a román sportsajtóban nagy visszhangot kaptak a CFC Argeș vezetőedzőjének, Eugen Neagoe úrnak a nyilatkozatai, aki csapata vereségét szemrebbenés nélkül a játékvezetőkre fogta.

Nem ez az első és nem is az utolsó alkalom, hogy ez történik, Neagoe úr azonban képzelődésben és hazudozásban felülmúlta elődeit, hiszen az FK Csíkszereda – CFC Argeș mérkőzésnek gyakorlatilag nem volt egyetlen vitatott fontos momentuma sem. Köztudomású például, hogy  a Prosport mellett működő, igen jól informált Liga2 honlap szerkesztői olyannyira Csíkszereda ellenesek, hogy csapatunk magyar nevét sem hajlandók leírni!

Ám a futballhoz ők is értenek, bizonyítsa ezt egy, a mérkőzésről szóló tudósításukból átvett idézet: „…Eugen Neagoe, care a preferat să înfiereze arbitrajul lui Vlad Baban, cu toate că greșeli mari împotriva echipei sale nu au fost, ba chiar a favorizat-o când nu l-a eliminat în minutul 35 pe Petrișor Petrescu, în loc să-și concentreze explicațiile pe jocul modest al jucătorilor săi, în special în prima repriză, și pe incapacitatea lor de a marca în situații mari și a tranșa partida, în a doua repriză!”
Itt hozzátennénk, hogy első látásra számunkra is piros lapos szabálytalanságnak tűnt Petrescu Bakos elleni belépője, de játékosunk sérülés nélkül folytatta a játékot, így a csak sárga lapos figyelmeztetés végül is jogosnak mondható. Talán legmeghökkentőbb kijelentése Neagoe úrnak az volt, miszerint a bíró saját 16-osukba szorította a CFC Argest. Meghökkentő, hiszen a mérkőzésen jelenlevők jól látták: éppen Neagoe edző rendelte vissza fáradó csapatát az utolsó tíz percben, hozzásegítve ezzel minket a győzelemhez, köszönjük…

A kutya ugat, a karaván halad – szól a mondás. Ez igaz, de Neagoe úr felelőtlen nyilatkozatai – ahogy az ilyen esetekben lenni szokott - elindítottak egy lavinát, a közösségi hálókon olyan emberek is gyalázzák az FK Csíkszeredát, az erdélyi magyarságot, akik valószínűleg nem is látták a mérkőzést, de bedőltek Neagoe hazugságainak. Túl ezen, legyen világos: az FK Csíkszereda szerencsés körülmények között, utolsó pillanatokban szerzett góllal, de a játék képe alapján megérdemelten győzött. Ezt a győzelmet, játékosaink, edzőink erőfeszítéseit, nagy számban kilátogató szurkolóink örömét próbálta lekicsinyelni nyilatkozatával Eugen Neagoe úr. Jelentjük: nem sikerült neki.

A magunk részéről pedig köszönjük a szurkolást! Szurkolók, edzők, játékosok, szervezők: mindenki hozzátette a magáét, így a 120 esztendős csíkszeredai labdarúgás első idei felnőtt tétmérkőzésére sokáig emlékezni fogunk.

Az FK Csíkszereda vezetőségeHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza