Liga 2 │ Bemutattuk Liga 2-es csapatunk keretét

Sajtótájékoztató keretében ismertette Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke a klub másodosztályban szereplő, felnőtt férfi csapatának 2023/2024-es szezonban szereplő játékos-keretét.

Liga 2 │ Bemutattuk Liga 2-es csapatunk keretét

Sajtótájékoztató keretében ismertette Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke a klub másodosztályban szereplő, felnőtt férfi csapatának 2023/2024-es szezonban szereplő játékos-keretét. Ilyés Róbert vezetőedző a játékosokkal szembeni elvárásairól és az általa elvárt csapatszellemről is nyilatkozott, valamint ismertette a felkészülés további programját.

A bajnoki felkészülés harmadik hetébe lépett Liga 2-es férficsapatunk. Klubunk elnöke, Szondy Zoltán csütörtökön sajtóeseményen mutatta be a 2023/2024-es szezonban szereplő játékoskeretet. Mint az elnök kiemelte, ahhoz, hogy a keret túlnyomó többségével szóba álljon a sajtó, nem szükséges nyelvtudás, hiszen egy-két kivételtől eltekintve csak a magyar nyelvet (is) értő és beszélő játékosok alkotják az aktuális csapatot. Szondy Zoltán hozzátette ugyanakkor, hogy az átigazolási szezon szeptember 5-éig tart, addig változhat a keret, de alapjában véve a bemutatott játékosokkal képzeli el a szakmai stáb az új szezont. A klubvezető, néhány fontos információt megosztva a játékosokról, felsorolta a felnőtt csapat keretét.

 

Régi és új arcok a keretben

A kapusok keretét négy fiatal hálóőr alkotja: Gyenge Szilárd, Karácsony Márk, Simon Máté és Becze Máthé Mátyás. Mindannyian helyi kötődésűen, évek óta az FK, illetve a Székelyföld Labdarúgó Akadémia kötelékében fejlődnek.

A mezőnyjátékosok közül Gál Andrezly Péter a harmadik szezonját kezdi nálunk, Csiszér Balázs a klub saját nevelése, Veres Szilárd az elmúlt szezonban igazolt vissza Mioveni-ből. Csürös Attila gyermekkora óta FK-futballista, Pintér Bence a magyarországi Keles SC-től érkezett, Nagy János Patrik Kazincbarcikán játszott legutóbb. Szondi Botond szintén a klub akadémiájának növendéke, Gheralia Andrei pedig Hollandiában, majd Olaszországban csiszolódott és már az előző idényben is a csapat tagja volt. Rónai Róbert Az Atletico Arad neveltje, a legutóbbi szezonban az Aradi UTA U18-as, ifiligás csapatában szerepelt, mellyel a bajnoki döntőig meneteltek. A szintén fiatal Kárándi Botond a Nagyváradi Luceafarultól érkezett 2021-ben, míg Soufiane Jebari kisebb kitérővel 2017 óta a csapat tagja.

Simó Csongor és Berkeczi Csongor saját akadémiai nevelés, most Székelyudvarhelyről érkeznek vissza. Kovács Lóránt két éve érkezett a Sepsi OSK-tól, Györgyi Arthur pedig a Budafoki MTE-től igazolt vissza, ahogy Magyari Szilárd is visszajött Dorogról, Gergely Botondot pedig a Zalaegerszeg adta kölcsön az új idényre. A liga 3-as felnőtt csapatban is bemutatkozó, sőt, gólt szerző Szőke Lénárd is saját nevelés. Makrai Gábor a Pécsi MFC-től érkezett Csíkszeredába, legutóbb Siófokon játszott (vele készült interjúnkat hamarosan olvashatják szurkolóink, szerk. megj.). Jelena Richárd két éve erősíti sorainkat, ahogy Kelemen Dávid is a harmadik csíki idényének fut neki. Maradt Apro Claudiu is, aki két éve a Ripensiától érkezett és Vita Dániel is, aki tavaly a Puskás Akadémiától igazolt vissza hozzánk. Szintén kerettag a fiatal, helyi nevelésű Balogh Szilárd, és az előző szezonban Temesvárról érkezett Bakos Ervin, aki kölcsönszerződése után végleges kontraktus írt alá. Végül, de nem utolsó sorban a csapat tagja Göndör Alex is, aki Nagyváradon nevelkedett, és 2022-ben a Szombathelyi Haladástól tette át a székhelyét Csíkszeredába.

Nyolc csapat feljutási jog nélkül

Szondy Zoltán újságírói kérdésre elmondta, még nem állt teljesen össze az FK Csíkszereda költségvetése, hiszen ez a sorsolástól is függ, az dönti majd el, hová, mekkora távolságokra kell majd utaznia a csapatnak, illetve mennyire lesznek közönségvonzóak a hazai találkozók. Hozzátette, a klub büdzséjét tekintve nincs az első hat együttes között a Liga 2. mezőnyében. Az induló bajnoksággal kapcsolatos kérdésre az elnök kifejtette: "kaotikus légkör" lengi be az új szezon kezdetét. A nevező csapatok közül nyolc együttesnek nincs feljutási joga az első osztályba - mutatott rá (a Bukaresti Steaua mellett hasonló helyzetben van a CSM Slatina, a Sellenberki SK, az Újszentesi SK, a Vajdahunyadi Corvinul, a Resicabányai CSM, a CS Tunari és a CSM Alexandria, szerk. megj.). "Természetesen az a célunk, hogy amit lehet, nyerjünk meg, amilyen messze tudunk, jussunk el" - emelte ki Szondy Zoltán.

Középpontban a támadófutball

Ilyés Róbert a sajtótájékoztatón elmondta: szeretné, hogy az új szezonban a csapat játékát a sok labdabirtokláson alapuló támadófutball jellemezze. "Amikor idejöttem, akkor is elmondtam, támadó focit fogunk játszani. Kevés pillanat lesz az, amikor csak védekezni fogunk" - jelentette ki a szakvezető. Mint elmondta, nagy elvárásai vannak a játékosok felé, és a célkitűzés az első hat együttes közé kerülés a bajnokságban.

A csapat pénteken Nagyszebenbe utazik, és lejátssza első edzőmeccsét az élvonalbeli FC Hermannstadttal, innen indulnak útnak szombaton a szlovéniai edzőtáborba, Dravogradba, ahol 12 nap alatt a magyar élvonalban játszó Paks mellett egy egyesült arab emirátusok-beli, élvonalbeli csapattal, egy-egy szlovén, szerb és osztrák másodosztályú ellenféllel játszanak felkészülési mérkőzést.

Az FK Csíkszereda 2023/2024-es kerete:

Gyenge Szilárd, Karácsony Márk, Simon Máté, Becze Máthé Mátyás – kapusok

Gál Andrezly Péter, Csiszer Balázs, Veres Szilárd, Csürös Attila, Pintér Bence, Nagy János Patrik, Szondi Botond, Gheralia Andrei, Rónai Róbert, Kárándi Botond, Soufiane Jebari, Simó Csongor, Kovács Lóránt, Györgyi Arthur, Szőke Lénárd, Makrai Gábor, Jelena Richárd, Magyari Szilárd, Gergely Botond, Kelemen Dávid, Berkeczi Csongor, Apro Claudiu, Vita Dániel, Balogh Szilárd, Bakos Ervin, Göndör Alex - mezőnyjátékosok.

A szakmai stáb:  Ilyés Róbert vezetőedző, Albu László, Bajkó Barna másodedzők, Nagy Barna kapusedző, Keszler Áron videóelemző, Vellai Áron erőnléti edző, Bálint Botond, Mikó László masszőrök

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza