Liga 2 | Elvitte a három pontot a Sellenberk

Bár vezettünk és háromszor a kapufát is eltaláltuk, a végén mégis a Sellenberk örülhetett a Liga 2-ben lejátszott, vasárnapi találkozón.

Liga 2 | Elvitte a három pontot a Sellenberk

Bár vezettünk és háromszor a kapufát is eltaláltuk, a végén mégis a Sellenberk örülhetett a Liga 2-ben lejátszott, vasárnapi találkozón. 

Történelminek mondható események vezették fel liga 2-es csapatunk vasárnapi, Sellenberk elleni találkozóját, klubunk először értékesítette a kezdőrúgást. Első alkalommal Sibișteanu Adrian élhetett a lehetőséggel, aki a Lokálpatrióták tagja, és Tamás László "Egértől" kapta, 40. születásnapi ajándékként. A hazai szurkolkók nagy tapssal és énekszóval "díjazták" a kezdő rúgást.

Jó ütemben kezdődött az összecsapás, Gyenge Szilárdnak már a hetedik percben nagyot kellett mentenie a tizenhatos vonaláig kifutva. Három perc múlva a Rotund Raul elleni összecsapást is fiatal kapuvédő tehetségünk nyerte, jól ért oda a bal alsó sarokra. A 14. percben Balogh Szilárd kapott remek labdát Makrai Gábortól, ám a 2006-os születésű, saját nevelésű játáékosunk ekkor még nem tudott élni a lehetőséggel. Nem úgy a 21. minutumban, amikor Makrai gurított vissza az alapvonal közeléből remekül, Balogh pedig, kissé balról kilőtte a hosszú sarkot (1–0). 

Sajnos, postafordultával érkezett a vendégek válasza. A 23. percben ismét Gyengét tették próbára a látogatók, kapusunk először még védeni tudott, majd ütközött Apro Claudiuval a gólvonal előtt. A sellenberkiek közül Rotund Raul reagált a leggyorsabban a visszatett labdára és közelről a hálóba helyezett (1–1). Nem csökkent az iram, remek mérkőzést láthatott a szép számú közönség, ám további nagy helyzetek nem alakultak ki az első 45 perc során.

Helyzetek, kapufák

A második játékrész Soufiane Jebari balról eleresztett lövésével indult, majd kétszer is Makrai került helyzetbe. Előbb az 54. percben fölé lőtt, majd öt egység elteltével éles szögből nem tudta átemelni a kapuson a labdát. A kihagyott hazai helyzetek után érkezett az újabb vendégtalálat, jobb oldali szöglet után Raul Palmeș fejelt a hálóba a hosszú saroknál (1–2). A 72. percben megfogyatkoztak a vendégek, Lumbu Nestor rántotta le a tizenhatos vonala előtt Jelena Richárdot, a játékvezető azonnal piros lapot mutatott föl. A szabadrúgásból Babati Benjamin a bal oldali kapufa és a felsőléc találkozására bombázott.

Nagy erőket mozgattak meg Ilyés Róbert fiai az egyenlítésért. A 81. percben Jelena emelt a kapus ölébe, két egység elteltével Csiszér Balázs lőtt magasan fölé. A 84. percben Ronai Robert remek 17 méteres tekerése a lécen csattant. A hosszabbítás első percében Nistor Ákos húsz méterről találta telibe a felső lécet, a 90+3. percben pedig Babati vágta fölé Gál-Andrezly beadását a kapu jobb sarkánál. Hiába minden erőfeszítés, a Sellenberk, akárcsak egy évvel ezelőtt, elvitte a három bajnoki pontot. A folytatásban, november 13-án, hétfőn a Bukaresti Steaua otthonába látogatunk.

Liga 2, alapszakasz, 12. forduló
FK Csíkszereda – Sellenberk SC 1–2 (1–1)

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov), asszisztenseki: Cosmin Bojan (Marosvásárhely), Marian Istrate (Buftea – Ilfov)
Gólszerzők: Balogh Szilárd (21.), ill. Rotund Raul (23.), Raul Palmeș (60.)
Sárga lap: Gál-Andrezly Péter (14.), ill. Năstăsie Ionuț (18.), Roșca Alexandru (90+2.)
Kiállítva: Lumbu Nestor (72.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Gál-Andrezly Péter, Apro Claudiu, Kelemen Dávid, Bloj Erwin (Csiszer Balázs, 77.) – Veres Szilárd, Nagy János – Soufiane Jebari (Babati Benjamin, 70.), Bakos Ervin (Nistor Ákos, 70.), Balogh Szilárd (Ronai Robert, 81.) – Makrai Gábor (Jelena Richárd, 70.) Vezetőedző: Ilyés Róbert
Sellenberk SC: Al. Roșca – Lumbu, Palmeș, Natea, Fl. Mitrea – Panos, Moussinga – Schieb (Babovic, 77.), I. Năstăsie (Ct. Alexe, 70.) Vezetőedző: Claudiu Niculescu

Farkas Endre



Hozzászólások



Fejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza