Liga 2 | Fontos három pont idegenből

Liga 2 | Fontos három pont idegenből

A felsőházi rájátszást jelentő helyek elosztásának szempontjából rendkívül fontos három pontot szerzett idegenben Liga 2-es csapatunk. Dican Ferenc fiai a hajrában fordították meg a mérkőzést. A csereként pályára lépő Kovács Lóránt szezonbeli hatodik gólját szerezte.

Ragyogó napsütés, kissé kopottas pálya és néhány tucat érdeklődő fogadta a pályára lépő csapatokat. A biztonsági őrökön és a csapatok stábtagjain kívül alig beszélhettünk közönségről. Ez nem is csoda, hiszen gyakorlatilag múlt- és szurkolói háttér nélküli csapatról van szó az Unirea esetében. A találkozó első nagy lehetőségét a hazaiak hagyták, ki. Niță hozta fel a játékszert, majd adott jó ütemben Pandeléhez, aki kissé kisodródva az oldalhálóba bombázott. Három percre rá újra Niță indított jól, Tudorhoz passzolt, aki kissé balról megcélozta a kaput, Gyenge lábbal védett.

A szünetben egy oda

Negyed óra elteltével Ivanovici lövését fejelték ki szögletre a hazai védők, majd a másik oldalon Niță fejelt fölé-mellé. A 21. percben Ivanovici cselezgetett, és 16 méteres lövését blokkolták.  A szöglet után Jebari cselezgetett befelé jobb oldali szöglet után az alapvonalnál, beadását követően Jelena hiába lőtt a hálóba, Jebari kintről kanalazta vissza a labdát. Egyértelműen a mi perceink voltak ezek, támadásban maradtunk. Az első fél óra végéhez közeledve Vita jó baloldali beadását Jelena fejelte fölé 6-7 méterről, nagy lehetőség volt.

Öt perc elteltével némileg váratlanul előnybe kerültek a vendéglátók. Jobb oldali szögletrúgás után szállt át a labda a bal oldalra, Pandele Andrei pedig jól célzott fejjel (1–0). A 35. percben Ivanovici tekert jól 17 méterről, kissé balról a bal felső sarok felé, nagyot védett a kapus. A félidő zárásaként Vita bal oldali beadása után az öt és felesről Jelena fejelt mellé.

Sikerült a fordítás

A második félidő elején összejött az egyenlítés. A 49. percben Panos kapott vissza középen Gál Andrezlytől egy labdát és mintegy húsz méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1–1). Két perc elteltével Jelena fejelt újra veszélyesen, védett a kapus, a szöglet után Apro csúsztatott mellé. Az 54. Percben újra betaláltak a hazaiak, de szabálytalanság előzte meg a lövést, kifelé jöhettünk szabadrúgással. Tudtuk fokozni a nyomást az Unireán. A 61. percben Jebari jó 18 méteres lövését ütötte ki a léc alól Udrea, két perc múlva Apro szöglet után fejelt a felső lécre.

Az utolsó negyed órában kissé leült a mérkőzés, bár továbbra is többet próbálkoztunk a vezető találat megszerzésével. Ennek a vége előtt három perccel lett meg az eredménye. A frissen beállt Kovács Lóránt Vita Dániel remek ívelését fejelte jobbról a hosszú sarokba (1–2). A játék képe alapján megérdemelt győzelmet aratott csapatunk, amely nagy energiákat mozgatott meg a győzelemért.

Liga 2, alapszakasz 14. forduló
Konstancai Unirea – FK Csíkszereda 1–2 (1–0)

Clinceni, Arena 1
Vezette: Roman George Catalin (Temesvár), asszisztensek: Bobe Ionuţ Marius (Bukarest), Ghiciulescu Raul Constantin (Lugos)
Gólszerzők: Pandele Andrei (33.), ill. Mickaël Panos (49.), Kovács Lóránt, 87.)
Sárga lap: Șerbanescu Vlad  (90+3.), ill. Vita Dániel (78.), Gál-Andrezly Péter (90+3.)
Kiállítva: Dacian Nastai (57., második sárga lap után)
Konstanca: Udrea Mihai – Zamfir Radu (Cireșoiu Radu, a szünetben), Chirițoiu Andreas (Lăcătuș Mario, 73.), Tudor Robert, Enache Alexandru (Șerbanescu Vlad, 82.), Pandele Andrei, Ciuciulete Aurelian, Șuteu Alexandru, Cană Ștefan, Arnold Alexandru, Niță Romeo Vezetőedző: Dacian Nastai
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Takacs Rareș (Schieb Marvin, 65.), Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Vita Dániel, Soufiane Jebari (Dino Stančič, 80.), Mickaël Panos (Veres Szilárd, 90.), Gál-Andrezly Péter, Omar El Sawy (Kovács Márk, 90.), Petre Ivanovici (Kovács Lóránt, 80.), Jelena Richárd Vezetőedző: Dican Ferenc

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza