Liga 2 | Gól nélküli döntetlen az első edzőmeccsen

Liga 2 | Gól nélküli döntetlen az első edzőmeccsen

Lejátszotta első edzőmérkőzését Törökországban edzőtáborozó Liga 2-es csapatunk. Az üzbég FK Andijon elleni találkozón nem született gól.

Javában zajlik másodosztályú felnőtt férficsapatunk törökországi edzőtábora. A keretből csupán Eperjesi Gábor és Csala Róbert küszködik kisebb sérüléssel, ők könnyített munkát végeznek.

Az első edzőmérkőzésen az üzbég FK Andijon ellen léptek pályára a fiúk kedden délután. A „sasok” becenevű alakulatot 1964-ben alapították Spartak néven. A csapat 1964-1970, 1973-1974 és 1986-1991 között a szovjet bajnokságban szerepelt. A birodalom széthullása óta pedig a hazai bajnokságokban küzd a pontokért tavaszi-őszi rendszerben (az üzbég pontvadászat márciustól novemberig tart).

A kék-fehér gárda a tavasszal kezdődő bajnokságban az üzbég szuperligában, azaz a legfelsőbb szinten fog játszani. A csapat nem büszkélkedhet különösebb eredményekkel, az utóbbi 20 év során három idényt töltött a legjobbak között az üzbegisztáni bajnokságban, ahová tavaly sikerült újra visszakapaszkodnia a 2021-es kiesést követően. A Sasok csapata hazai játékosokra épül, mindössze egy-egy szerb, tadzsik és montenegrói légiós tagja a keretnek.

Az FK szakvezetése a két félidőben két különböző csapatot küldött a pályára. Egyik összetételben sem voltunk eredményesek, de a védelmünk is jól muzsikált, így maradt a gól nélküli döntetlen. A második félidő 20. percében Omar El Sawy megsérült, így Bakos Ervin érkezett a helyére.

FK Csíkszereda – FK Andijon (üzbég) 0–0
Törökország, Belek
FK Csíkszereda I. félidő: Moga Bogdan (Karácsony Márk, 30.) – Kovács Márk, Veres Szilárd, Vita Dániel, Csiszer Balázs – Szondi Botond, Bara Levente – Dino Stančič, Marvin Schieb, Kovács Lóránt – Jelena Richárd
FK Csíkszereda II. félidő: Karácsony Márk (Gyenge Szilárd, 60.) – Roberto Romeo, Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Paul Pârvulescu – Csürös Attila, Panos Mikaël, Soufiane Jebari – Gál-Andrezly Péter, Omar El Sawy (Bakos Ervin, 67.) – Ignas Kruzikas

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza