Liga 2 | Gólgazdag táborzáró

A mintegy 50 fős publikum látványos, gólgazdag mérkőzést láthatott. Fiainkat vállveregetés, a paksiakat kalaplengetés illeti.

Liga 2 | Gólgazdag táborzáró

A futball nem teremsport, az időjárás pedig nem kívánságműsor, így aztán a térségen két órával a kezdés előtt végigseprő orkánszerű vihar dacára, pontban fél hatkor útjára indult a labda a szlovén kisváros takaros létesítményének gyepén. A hirtelen lezúdult vízmennyiség nem tett jót a játéktérnek, de valamit valamiért alapon a hőmérsékletet 30 C°-ról 23 C°-ra csökkentette. A szlovén második vonalba frissen feljutott helyi HD Dravinja stadionjához csapatunk érkezett elsőként, így a ráhangolódás közepette, játékosainknak a vihar következményeinek szemrevételezésére is maradt idejük.

Bognár György a csapatikon Bödét és a friss szerzemény Békét is a kezdőbe jelölte. Már a 3. percben Haraszti 25 méterről elvégzett szabadrúgásánál a labda elsuhant a jobb alsó mellett. Az első percekben a pocsolyák okozzák a legnagyobb izgalmat, a pangó víz felváltva tréfálván meg a két csapat játékosait. A 10. percben a Böde-Papp-Simon trió lépett elő viccmesternek, Makrai - köszönte szépen - az ajándéklabdát a hálóba helyezte (0–1). A 14. percben Beke egyenlíthetne, de nyolc méterről, nem találja el fejjel jól a labdát. A paksi támadások a 16. percben góllá érnek, Horváth bal oldali remek beadását Beke készíti le, Haraszti pedig tíz méterről, laposan könyörtelenül bevarrja (1–1).

A 18. percben érkezik az FK ellencsapás: Makrai ível középre a jobb oldalról, Jebari akrobatikus mozdulattal tüzel, Simon nagyot nyújtozva, beleér ugyan, de a játékszer a jobb kapufa felső részéről a hálóba vágodik (1–2). A félidő derekán Nagy János szorul némi - ivószünettel egybekötött - ápolásra.

A 27. percben Jebari duplázhatna, de remek ütemű - Makrai közreműködésével kivitelezett - ötven méteres rohanása végén, a tizenhatos vonaláról leadott lövését Simon Barnabás lábbal blokkolja. A túloldalon a frissen pályára lépett Pesti veszélyeztethetne, de tizenkét méterről rossz ütemben játsza meg a labdát, majd Haraszti kerül jó helyzetbe, de lesen kapja a labdát. A 44. perc végén ellentámadásból egyenlít a Paksi FC: a fél óra után becserélt Böle Lukács jó ütemű mélységi passzát követő Haraszti beadás a menteni igyekvő Kelemen "csizmaszárán" irányt változtatva a hosszú sarokban landol (2–2). Gyors és enyhe Paksi fölényben zajló játékrészt követően, amolyan kaptunk is, de adtunk is döntetlennel mennek pihenni a csapatok.

A fordulás után Rónai helyett Kárándi Botond kap lehetőséget, Gál-Andrezly helyett pedig Csiszer Balázs áll be, a túloldalon pedig Kinyik Ákos és Vas Gábor jelentkezett játékra.

Szünet után Makrai teremt magának lehetőséget, de a büntetőterületve érve, lövés helyett, túlcifrázza, a túloldalon Beke Péter büntetőkoldulásért sárgul be.

Bognár György un rá a látottakra és 60. percben tömeges csapatfrissítésre szánja rá magát. A csapatkapitányi karszalagot Windecker veszi át. A minőségi váltás gyorsan góllá érik, szép támadás végén, Könyves, akár a kézilabdabeállók, a közvetlen ellenfelét beforgatva talál be (3–2). Két perccel később Hegedűs 27 méteres szabadrúgásánál ment Gyenge nagyot. 

A 70. percben Veres Szilárd és a szünet után beálló két játékosa kivételével, Ilyés Róbert a mezőnyben teljes cserét rendel el. Három perccel később, védelmünk bakisorozatát kihasználva, Papp Kristóf cselezget a kapunkig (4–2). Az utolsó tíz percre Veres helyett Balog Szilárd kap lehetőséget, beállta után közvetlenül Vita ment nagyot. A szögletes követően Hahn János lő közelről a hálóba (5–2). A játék képe a kezdősor beálltával gyökeresen megváltozott és a két csapat közötti különbség az eredményben is megmutatkozott. A mintegy 50 fős publikum látványos, gólgazdag mérkőzést láthatott. Fiainkat vállveregetés, a paksiakat kalaplengetés illeti.

Raduly Róbert KálmánRaduly Róbert Kálmán

2023. július 19. 17:30. Slovenske Konice, Dombrava Stadion. 50 néző.

Paksi FC - FK Csíkszereda 5–2 (2–2)
Gólszerzők: Haraszti (14.), Kelemen (öngól, 44.), Könyves (63.), Papp (74.) és Hahn (83.), illetve Makrai (10.) és Jebari (18.)
Paksi FC: 25. Simon Barnabás – 26. Papp Zétény (46. p, 2. Kinyik Ákos), 13. Böde Dániel (csk), 5. Gregor Zalán (46. p, 12. Vas Gábor), 28. Földi Dominik (30. p, 16. Pesti Zoltán), 14. Silye Erik (30. p, 9. Böle Lukács), 8. Balogh Balázs, 17. Mezei Szabolcs, 10. Haraszti Zsolt, 19. Horváth Kevin, 23. Beke Péter. Vezetőedző: Bognár György

Az utolsó félórában játszott még: 11. Osváth Attila,  4. Hegedűs János, 22. Windecker József, 21. Papp Kristóf, 27. Szabó Bálint, 6. Hahn János, 15. Könyves Norbert, 20. Kovács Krisztián

FK Csíkszereda: 33. Gyenge Szilárd – 2. Gheralia Andrei, 5. Kelemen Dávid, 3. Apró Claudiu, 77. Gál-Andrezly Peter (46. p, 99. Csiszer Balázs), 8. Veress Szilárd (80. p, 25. Balogh Szilárd), 18. Nagy János, 16. Rónai Robert (46. p, 19. Kárándi Botond), 10. Jebari Soufiane, 6. Kovács Lóránt, 7. Makrai Gábor. Vezetőedző: Ilyés Róbert.

Az utolsó húsz percben játszott még: 21. Gergely Botond, 13. Csürös Attila (csk), 24. Vita Dániel, 22. Pintér Bence, 26. Simó Csongor (a 76. percben piros lapot kapott), 11. Magyari Szilárd, 32. Jelena Richárd

Ráduly Róbert KálmánHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza