Liga 2 | Győzni kell!

A hajrájához érkezett a Liga 2 alapszakasza. Nincs több lehetőség hibázni, az utolsó két mérkőzésen győznie kell Ilyés Róbert tanítványainak ahhoz, hogy a felsőházi rájátszásban folytathassuk a bajnokságot. Vasárnap a Karácsonkői Ceahlăul érkezik az FK stadionba.

Liga 2 | Győzni kell!

A hajrájához érkezett a Liga 2 alapszakasza. Nincs több lehetőség hibázni, az utolsó két mérkőzésen győznie kell Ilyés Róbert tanítványainak ahhoz, hogy a felsőházi rájátszásban folytathassuk a bajnokságot. Vasárnap a Karácsonkői Ceahlăul érkezik az FK stadionba.

Kiélezett a küzdelem a liga 2-es bajnokság felsőházba kerüléséért. Az utolsó két forduló előtt, szigorúan a matematika alapján, akár még a jelenleg 13. helyezett Metaloglobus is odaérhet a play-offba. Ám reaálisan szemlélve a dolgokat a jelenlegi hatodik Karácsonkő, a nyakában lihegő FK, a Steaua és a Târgovişte négyesből folytatja majd valamelyik csapat a felsőházban. A versenyfutásban jelenleg lépéselőnyben vagyunk a "bakákkal" és a munténiaiakkal szemben, csupán rosszabb gólkülönbségünkkel szorulunk a hetedik helyre a Ceahlăul mögé.

Vasárnap, a pontvadászat 18. játéknapján éppen az előttünk tanyázó, jelenleg play-off helyen álló Karácsonkő érkezik az FK stadionba. A legjobb forgatókönyvírók sem képzelhetnének el jobb, izgalmasabb végjátékot az alapszakaszban, mondanunk sem kell, valódi ki-ki mérkőzést vívunk a moldvaiakkal. A képlet egyszerű: ha győzünk, egy fordulóval az alapszakasz zárása előtt felkapaszkodunk a felsőházba. Ennek minden bizonnyal, a pontelőny kivívása mellett, a lélektani hatása sem lenne elhanyagolható. Úgy futhatnánk neki az utolsó fordulónak, hogy mi vagyunk lépéselőnyben. Ráadául a záró játéknapon újszentesi kiszállás vár ránk, a tabella hátulsó felében szerénykedő Temes megyeiek legyőzése aligha okozhat gondot az egyre stabilabb teljesítménnyel előrukkoló csapatunknak.

A fealadat adott

Számolgatni, hátra tekintgetni fölösleges, a feladat adott, vasárnap itthon kell tartanunk a három pontot és helyet kell cserélnünk a táblázaton a Karácsonkővel. A sárga-feketék, hozzánk hasonlóan, két sikerrel indították a 2024-es évet. Kezdésként idegenben kerekedtek felül a Chiajnán, majd otthon legyűrték az Újszentest. Eddigi bajnoki mérlegük a miénkkel hajszálpontosan megegyezik: nyolc győzelem mellett négy döntetlent értek el és ötször szenvedtek vereséget, +11-es gólkülönbségük (26-15) miatt azonban megelőznek bennünket. A zárófordulóban a bajnokság sereghajtója, a nyeretlen Progresul Spartac látogat Karácsonkőre, aligha fog ellenük pontot veszíteni Ceahlăul. Summa summarum a két utolsó fordulóban két győzelem repíthet bennünket a felsőházba.

A Karácsonkő elleni találkozó vasárnap 12.00 órakor kezdődik az FK stadionban. Jegyek elővételben a bilete.ro oldalon kaphatók, a pénztárak a kezdés előtt egy órával nyitnak.

Várunk minden kedves Szurkolót a lelátóra, harcoljuk ki együtt a győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza