Liga 2: Harcos döntetlen

Liga 2: Harcos döntetlen

Sokan voltak kíváncsiak az FK Csíkszereda - Temesvári Ripensia második ligás bajnoki mérkőzésre szombat délben.

Fotó: Pál Zoltán

A tekevíziók ugyan nem tűzték műsorra, de a Temesvári Rádió például a helyszínről közvetítette az összecsapást, amelyen vendég szurkolók nem voltak. Jelen volt viszont a Lokálpatrióták szurkolótábora, amely ezúttal is jó hangulatot varázsolt a lelátón.

Fotó: Pál Zoltán

Az első komolyabb helyzetre az 5. percben került sor, amikor Edert elkaszálták a tizenhatos sarkától néhány méterre, így jó szögből rúghattunk kapura. A szabadrúgást Kálmán Szilárd végezte el, de nagyon fölé rúgta. Két perc múlva a félpálya környékén szabadrúgáshoz jut az FK, Palmes egyenesen kapura küldi a labdát, nem is rossz a próbálkozás, de a labda végül a felső hálón landol. A 18. percben a temesváriak egy gyorsan felrúgott labdából szerzik meg a vezetést, miután a védőink nem votlak résen és Gyenge Szilárd is rosszul jött ki a kapuból, Popovici pedig remekül emelte át a kapus felett, majd elfut a jobboldalon és berúgja: 0-1.

Négy perc múlva jobb oldalról végezhet el szabadrúgást a piros-fekete együttes, Kálmán beadásába Berde fejel bele, de mellé megy. A 25. percben szinte kiegyenlít a hazai csapat, Majzik beadásába Lunguúgy fejel bele, mintha a csíkiakat erősítené, a Ripensia kapusa pedig alig tudja kivédeni a fejest!

Fotó: Pál Zoltán

Ami, nem sikerült az előző helyzetből, sikerül a 30. percben amikor Bajkó egy visszagurított labdát tálal Kálmán Szilárdnak, aki jó pozícióból rúghat kapura és nem hibázik, kiegyenlít: 1-1.

Nem sokáig sikerül megtartani a döntetlent, a temesváriak egy gyors jobboldali támadást vezetnek, a csíki védelem ismét elalszik és a beadott labdába Voinea fejel bele: 1-2.

A félidő vége előtt egy nagyon pazar Eder - Majzik akciót láthatunk, előbb a spanyol indítja hosszan Majzikot remekül, aki kapásból beadja, de nincs érkező, így sajnos csak szögletet tudtunk kiharcolni.

Szünet után a csíki gólszerző Kálmán próbálkozik egy baloldali szabadrúgással, jól helyezett lövését a kapus üti ki. A folytatásban a fiatal csíki kapus Gyenge Szilárd véd hatalmasat, majd Bajkó Barna kerül helyzetbe, de ő sem tud betalálni. A 60. perc környékén járunk, amikor az FK hálóőre egymás után, két óriási védéssel mutatja meg a csíki közönségnek, hogy miért is kapott bizalmat a stábtól. Valentin Suciu érzi, hogy frissíteni kéne, ezért beküldi Barta Norbertet, aki nem sokat teketóriázik és ahogy labdát szerez a saját tizenhatosa előtt, mintegy 80 méteres sprintet vág le, nem tudják megállítani, eljut a temesvári tizenhatosba, kapura rúgja, még a kapust is becsapta, de egy hátvédnek az utolsó pillanatban sikerül tisztáznia.

Fotó: Pál Zoltán

Felgyorsulnak a dolgok, a piros-feketék próbálkoznak az egyenlítéssel, de előbb Csonka fejese megy mellé, majd Simó beadása majdnem megvicceli Padurarut, de valahogy menteni tud a Ripensia kapusa, majd Magyari előtt is adódik helyzet, de csak nem jön össze a gól. A 89. percben aztán egy Takács beadást követően Berde fejeli rá a labdát, amely az egyik temesvári kezén pattan meg, büntető! A tizenegyest Magyari értékesíti, majd a hosszabbításban helyzetet-helyzetre halmoznak a csíkiak, előbb Eder lövése, majd Takács ollózása akad el valahol, majd Magyari kap egy szenzációs passzt Edertől, de fölé rúgja, így marad a döntetlen.

Liga 2., 7. forduló: FK Csíkszereda - Temesvári Ripensia 2:2 (1:2)

Gólszerző: Kálmán (30.), Magyari (89. perc büntetőből), illetve Popovici (18.), Voinea (35.).

FK Csíkszereda: Gyenge - Majzik, Palmes, Csonka, Simó, Eder, Berde, Erdei (Barta 64.), Kálmán (Csürös 77.), Takács, Bajkó (Magyari 71.).

https://www.youtube.com/watch?v=u9Vs62tFm6Y&feature=youtu.be


HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza