Liga 2 | Isten hozott, Makrai Gábor!

Lassan egy hónapja tart liga 2-es felnőtt, férfi csapatunk felkészülése. Az előző szezonban szerepelt keretből nyolc játékos távozott, de már az érkezőkről is beszámoltunk szurkolóinknak. Ismerjék meg Makrai Gábort, aki a Pécsi MFC csapatától érkezett Csíkszeredába!

Liga 2 | Isten hozott, Makrai Gábor!

A 27 éves Makrai Gábor a Puskás Akadémia FC csapatánál ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival. A csatár pályafutása során megfordult Csákváron, Diósgyőrben, Pécsen és Siófokon is. A korosztályos magyar válogatottakat végigjáró játékos több mint 60 első osztályú találkozóval a lábában érkezett Csíkszeredába. Gáborral a szlovéniai edzőtábor előtt beszélgettünk.

 Mint a támad felidézte, Pintér Bencéhez hasonlóan, tíz évvel ezelőtt a Puskás Akadémia ifjúsági csapatával járt a Kós Károly utcai műfüves pálya avatóján. Szép emlékként él benne az avató-mérkőzés, hiszen három találatta vette ki a részét a vendégek győzelméből 2013-ban. 

"Sok embertől hallottam, hogy azóta milyen változásokon ment át a klub. A sógorom, Tamás Márk, a Sepsi OSK játékosa, vele is sokat beszélgettünk erről, csupa jó dolgot mondott nekem Székelyföldről. A tapasztalataim igazolták is mindezt, nagyon jó körülmények fogadtak, Magyarországon is kevés ilyen klubot lehet találni. Az első benyomásaim nagyon pozitívak és izgatottan várom a bajnoki rajtot" - mondta el Gábor. A csatárt felesége és alig egy hónapos kislánya is követni fogja Csíkszeredába. "Várom már, hogy jöjjenek ők is. Most elmegyünk edzőtáborba, utána érkeznek" - árulta el.

Pályafutása során hosszú éveket töltött Diósgyőrben, amely idő alatt folyamatosan számítottak rá az utánpótlás-válogatottakban. Egy sajnálatos sérülést követően másfél év kihagyásra kényszerült, most jutott el odáig, hogy "visszaépítse" magát és csak a játékra tudjon újra koncentrálni - osztotta meg. 

"A csapat célkitűzése az első hat közé kerülés. Én igazából nem elégednék meg ezzel, hanem szeretném megnyerni a bajnokságot és egyenes ágon kiharcolni a feljutást. Szeretnék minél több gólt szerezni és ezzel segíteni a csapatot a célok elérésében - fogalmazott a játékos.

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza