Liga 2 | Isten hozott, Nagy János!

Liga 2 | Isten hozott, Nagy János!

Harmadik hetébe lépett liga 2-es felnőtt, férfi csapatunk felkészülése. Az előző szezonban szerepelt keretből nyolc játékos távozott, de már érkezőkről is be tudunk számolni szurkolóinknak. Ismerjék meg elsőként Nagy Jánost, aki a Kazincbarcika csapatától érkezett Csíkszeredába!

Nagy János a felkészülés kezdetén csatlakozott az Ilyés Róbert vezetőedző által irányított csapathoz. Mint a játékos beszélgetésünk során elmondta, nagyon jók az első csíkszeredai benyomásai.

"Eddig csak pozitívumokat tudok felsorolni a városról, a csapattársaimról, a stábról és a klubról is, nagyon jól érzem magam Csíkszeredában" – vágott bele a beszélgetésbe Nagy János. A védőjátékos több mint 200 magyar másodosztályú- és közel 50 első osztályú bajnoki mérkőzéssel a háta mögött érkezett az FK csapatához. A pályafutásával kapcsolatban felidézte: az Újpest csapatánál nevelkedett és mutatkozott be az NB1-ben, majd többnyire a magyar másodosztályban szerepelt. Megfordult többek között a Szigetszentmiklós, a Siófok és a Kaposvár együttesében. A Kaposvár csapatával bajnoki címet ünnepelhetett a harmad-, majd a másodosztály küzdelmeiben is, legutóbbi csapata a Kazincbarcikai SC volt.

Bizonyítási vágy

"Van sikerélményem felnőtt szinten is, Magyar Kupát, Szuperkupát nyertem az Újpesttel. Ez eddig a top-eredmény, amit elértem. Ide pedig nagy bizonyítási vággyal érkeztem, komoly elvárásaim vannak magam felé. Szeretnék jól szerepelni, minél többet segíteni a csapatnak és szeretném azt, hogy az első hat közé bekerüljünk a bajnokságban" - mondta el a játékos. Érdeklődésünkre elárulta, leginkább a védekező középpályás szerepkörében érzi jól magát, de korábban jobb oldali védőt és jobb szélsőt is játszott.

Mint megtudtuk, Kelemen Dáviddal sok éve ismerik egymást, az utánpótlás válogatottban együtt készültek és az MTK-nál csapattársak is voltak egy ideig.

"Vele beszélgettem, tőle kértem információkat. Kérdezgettem, milyen a város, a klub, a szurkolók, szerintem az agyára is mentem egy kicsit (nevet). Nagyon jókat mondott, és megtapasztaltam az elmúlt két hétben, hogy igaza volt" - árulta el. Hozzátette: két hónapja született meg a kisfia, így kicsit nehéz volt otthagyni a családot, ugyanakkor a szlovéniai edzőtábort követően már újra együtt lehetnek majd, a felesége is költözik Csíkszeredába a babával. Egyébként János édesapja is a labdarúgásban dolgozik, pályákkal foglalkozik és alacsonyabb osztályban edzősködik. Legnagyobb szurkolói a szülei, ha tehették, minden találkozóját megnézték eddig pályafutása során és igyekeznek majd az FK meccseire is ellátogatni.

Fergeteges hangulat

A középpályás a hétvégén a helyszínen tekintette meg a Székelyföld labdarúgó válogatott CONIFA világbajnoki selejtező mérkőzéseit.

"Pénteken és vasárnap is kint voltam a válogatott meccsein, és inkább a pályán szerettem volna lenni, mint a lelátón! Fergeteges hangulatot teremtettek a szurkolók az elejétől a végéig. A mérkőzés végén, amikor énekelték a himnuszokat, egyszerűen kirázott a hideg. Azt szeretném, ha minél többen kijönnének a mérkőzéseinkre és a csapat ezt majd meg tudja hálálni gólokkal, győzelmekkel. Én is szeretnék egyszer a szurkolók elé kiállni egy gólszerzés után" - fogalmazta meg Nagy János.

A játékos 1+1 évre kötelezte el magát klubunkhoz. Sok sikert kívánunk!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza