Liga 2 | Jobb volt a Chiajna

Három gólos vereséget szenvedett felnőtt férfi csapatunk a liga 2-es bajnokság szombati szezonnyitó mérkőzésén a vendég Concordia Chiajna ellen. Az Ilfov megyeiek jobban használták ki a lehetőségeiket az utolsó negyed órában emberhátrányban játszó csapatunkkal szemben.

Liga 2 | Jobb volt a Chiajna

Három gólt szerzett és elvitte Csíkszeredából a három pontot a szombati, nagy melegben lejátszott szezonnyitó találkozón a Concordia Chiajna.

Hatalmas hőségben indult útjára a labda a 2023/2024-es liga 2-es bajnokság szombati nyitó találkozóján, amelyen az elmúlt szezon végén az élvonaltól búcsúzó Concordia Chiajna látogatott az FK stadionba. Jól kezdtük a találkozót, a második percben a második sarokrúgást végezhettük el, az első kaput eltaláló lövést mégis a vendégeknél jegyezhettük fel a negyedik percben, Gyenge magabiztosan fogta a jobb alsó sarokra érkező labdát.

A 20. percben Kovács Lóránt tört be a tizenhatoson belülre, mielőtt nagyobb helyzet kialakulhatott volna, tisztáztak előle a vendégvédők, majd Makrai próbálkozását is hatástalanították a sárga mezesek. Fél óra elteltével jobb oldali vendégakciónál bizonytalankodott a védelmünk, a beadásból Burcea Andreas Gyenge alatt a hálóba lőtt (0–1). Kilenc perccel később a kapu előtt szabadon guruló, jobbról érkező labdát nem tudtuk eltakarítani, Burceához került a játékszer, aki a jobb oldali kapufa közeléből nagy erővel a léc alá vágta (0–2). A szünet előtt kimaradt egy nagy hazai lehetőség is, Kovács Lóránt bal oldali beadását Makrai Gábor nem találta el jól a kapu torkában.

Három perc, két hazai kapufa

Bátran kezdték a második játékrészt Ilyés Róbert fiai, Makrai a 47. percben életerős lövést eresztett meg, ami egy védőn megpattanva a bal oldali kapufa tövéről vágódott ki. Egy perc múlva Nagy János jobb oldali szöglete után Kelemen Dávid fejese találta telibe a felső lécet. Mindkettő hatalmas lehetőség volt! Az 52. percben Apro 20 méterről eleresztett lövését jegyezhettük fel, ami megpattant egy vendégjátékoson és úgy suhant el a jobb kapufa mellett.

Az 55. percben kisebb lökdösődés alakult ki, amelybe többen beszálltak mindkét oldalon Az egész mérkőzés második felére jellemző volt a kissé felfokozott hangulat, amelyet a játékvezető sárga lapokkal próbált megfékezni. A vendégek minden szabálytalanságot nagy vehemenciával kértek számon és róttak fel játékosainknak.

Fél órával a vége előtt Kovács Lóránt 22 méterről eleresztett lövését blokkolták, a szöglet után Veres Szilárd fejelt fölé. Ezt követően főleg a játékvezető került a középpontba,aki sorra osztotta ki a sárga lapos figyelmeztetéseket. A 76. percben pedig nagyban lecsökkentek a felzárkózási esélyeink, miután Kárándi Botond tíz percen belül megkapta a második sárga lapját és a kiállítás sorsára jutott. Fiatal játékosunkat egy oldalvonal melletti szituációban találta túl keménynek Florin Ovidiu.

Öt perccel a vége előtt végleg eldőlt az összecsapás, egy eladott labdát Corbu nagy erővel lőtt jobbról a hosszú sarokba (0–3). A hosszabbítás pillanataiban a hangzatos nevű Pires Romario mellé szálló lövése jelentette az utolsó momentumot. Csapatunk három gólos vereséggel mutatkozott be az előzetesen is esélyesebbnek tartott Concordia ellen. A bajnoki folytatás egyelőre bizonytalan, nem tudjuk, a jövő hétvégén pályára lép-e majd a csapat, várjuk a Nemzetközi Sportbíróság döntését a Brassói FC nevezésével kapcsolatosan.

Liga 2. alapszakasz, 1. forduló
FK Csíkszereda – Concordia Chiajna 0–3 (0–2)

Csíkszereda, FK stadion 600 néző
Vezette: Florin Ovidiu Mazilu (Szatmárnémeti). Asszistensek: Claudiu Şchiopeţ (Brassó), Cosmin Cercel (Karácsonkő)
Gólszerzők: Andreas Burcea (29. és 39.), Corbu Laurentiu (85.)
Sárga lap: Csiszer Balázs (53.), Kárándi Botond (65.), Gergely Botond (75.) ill. Ispas Denis (30.), Balan Adrian (75.)
Kiállítva: Kárándi Botond (76.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Csiszer Balázs (Györgyi Arthur, 70.), Gergely Botond, Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Kárándi Botond, Veres Szilárd (Szondi Botond, 88.), Nagy János (Pintér Bence, 88.), Soufiane Jebari (Jelena Richárd, 63.), Kovács Lóránt (Magyari Szilárd, 70.), Makrai Gábor Vezetőedző: Ilyés Róbert
Concordia Chiajna: Oncescu Denis – Corbu L., Denis Ispas, Gabriel Tamaș (Stanica Alex, 86.), Florin Achim, Romario Pires, Dorin Codrea, Tucaliuc Cosmin (Pana Silviu, 72.), Adrian Popa (Ndiaye Mediop, 78.), Burcea Andreas (Ghimfus Giovanni, 78.), Adrian Bălan (Cocos Catalin, 86.) Vezetőedző: Erik Lincar

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza