Liga 2 | Kell a győzelem!

Liga 2 | Kell a győzelem!

Nehéz lenne a címben foglaltaknál lényegre törőbben meghatározni másodosztályú férficsapatunk célkitűzését az előttünk álló játéknapra. Dican Ferenc tanítványai szombaton Clinceni-be utaznak, ahol a Konstancai Unirea FC csapatával találkoznak.

Hányattatott sorsú csapattal néz szembe Liga 2-es együttesünk ezen a hétvégén. Az egykori Konstancai Farul romjain, szurkolói összefogással felépített klub 2021-ben az FC Viitorul-lal együttműködve vitte tovább a nevet. A megüresedett másodosztályú helyet elfoglalta a névváltoztatás után Unirea néven folytató csapat, amely Techirghiolban játszotta hazai meccseit. A tervek között az szerepelt, hogy a csapat nevét Marina Mangaliára változtatják, majd Mangaliára költöztetik a hazai mérkőzéseiket. A 2021-ben nehéz anyagi helyzetbe került klub jövője nem sok jót ígért.

Bukaresti mentőöv

Ekkor érkezett a klubhoz Vasile Geambazi, a FCSB tulajdonosának, Gigi Becalinak az unokaöccse, aki stabilizálta a klubot, majd a fővárosi piros-kékekkel történt megegyezés nyomán a keretét a bukarestiek harmadosztályban játszó tartalék-együttesének tagjaiból töltötték fel. Az időközben hazai mérkőzéseit az Ilfov megyei Clinceni-be áthelyező csapat a jövőben elképzelhetően teljesen átveheti a FCSB fiókcsapatának szerepét.

Házigazdáink szereplése ebben a szezonban sem nevezhető fényesnek, négy győzelmük mellé kilenc vereséget gyűjtöttek be, tették mindezt mínusz 18-as gólkülönbség mellett. Ugyanakkor figyelmeztető jel lehet, hogy az utóbbi öt fordulóban két alkalommal is győztesen hagyhatták el a pályát. A legutóbbi játéknapon, meglepetésre a Slatina otthonában diadalmaskodtak.

Nagy a tolongás

A mi csapatunk a legutóbbi öt játéknapon csupán egyszer ünnepelhetett győzelmet. Az Újszentes két vállra fektetése mellett a Slatina elleni vereség és három döntetlen került a nevünk mellé, az előző két forduló egyaránt 0–0-s eredményt hozott. Ideje megtalálni tehát a góllövő cipőket. Ez azért is nagyon fontos volna, mert – bár még messze van a bajnokság vége – rendkívül sűrű a mezőny, nagy a tolongás a felsőházi rájátszást jelentő helyek körül. A közvetlenül mögöttünk álló két csapat, a Bodzavásár és a Galac azonos pontszámmal követ bennünket, és az utánuk következő Slatina és Brassó is csupán három ponttal van lemaradva tőlünk.

Még három forduló van hátra, mielőtt téli szünetre vonulnak a csapatok, ez alatt kellene megerősítenünk pozíciónkat az első hat között. Így bizonyára nyugodtabb téli felkészülésnek néznénk elébe. Az Unirea ellen nem számíthatunk a sérüléssel bajlódó Szondi Botondra, valamint Paul Pârvulescura, ugyanakkor Csürös Attila már együtt edzett a csapattal, ahogy az arcsérülést szenvedett Dino Stančič is a fiúkkal készült.

A találkozó szombaton 11 órakor kezdődik a Clinceni-i Arena 1 stadionban. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza