Liga 2 | Két gól itt, két gól ott - döntetlen a bajnoki főpróbán

Lejátszotta utolsó edzőmeccsét a Liga 2 jövő szombati rajtjára készülő felnőtt, férficsapatunk. Ilyés Róbert tanítványai a szomszédos Székelyudvarhelyi FC-vel gyakoroltak, a vége döntetlen lett.

Liga 2 | Két gól itt, két gól ott - döntetlen a bajnoki főpróbán

Utolsó edzőmeccsén lépett pályára liga 2-es felnőtt, férfi csapatunk. Ilyés Róbert fiai az FK stadionban fogadták a Székelyudvarhelyi FC-t. Minden jétékos lehetőséget kapott.

Kitűnő időben indult útjára a labda szombaton délelőtt a stadionban szervezett edzőmérkőzésen. Mintegy 100 érdeklődő foglalt helyet a lelátókon. Ennyien láthatták, hogy a nyáron éppen csapatunktól az SZFC-hez távozó Sebestyén Botond tette próbára először Gyenge Szilárdot. A középre tartó lövés nem okozott gondot hálóőrünknek.

Több helyzetünk volt

A folytatásban átvettük az irányítást, több jó támadást is indítottunk. A 6. percben bal oldali szöglet után Kelemen Dávid fejelt kevéssel fölé. Két minutum elteltével Andrei Gheralia szintén fejjel próbálkozott egy szabadrúgás után, ám a labda elakadt a védőkben. A 10. percben Kárándi Botond bal oldalról leadott lövését jegyezhettük fel, ami alig kerülte el a hosszú sarkot. A 14. percben Nagy János célozta meg a jobb felső sarkot, Vlasa Leonard nagyot mentett.

Negyed óra telt el a mérkőzésből, amikor változtatni kényszerült a hazai szakvezetés, Apro Claudiu előbb ápolást kért, majd nem tudta tovább vállalni a játékot, a helyére Berkeczi Csongor érkezett. A 17. percben Gál-Andrezly kapott a combjához és hagyta el a játékteret, őt Csiszer Balázs váltotta. Előtte azonban megyzsrezte a vezetést a vendég együttes, Hadnagy Tamás pörgetett közelről a hálóba (0–1). Nem sokáig tartott a vendégöröm, a 25. percben Kovács Lóránt egy kitűnően visszatett labdát 17 méterről hatalmas erővel lőtt a léc alá (1–1). Két perc múlva Kovács lábában maradt a vezető találat is, 7-8 méterről fölé vágta Jebari visszagurítását. A szünetig további FK-s lehetőségeket láthattunk, ám Makrai Gábor és Kovács Lóránt is előnyt szerezhetett volna, ám nem született több gól.

Hazai sorcsere és gólváltás

A szünetben hármas cserével frissített az Udvarhely, míg a hazai csapat nem változtatott. Az 53. percben ismét Makrai próbálkozhatott, bal oldali cselek után éppen csak elkerülte lövése a hosszú sarkot. Az 55. percben Jebari félmagas lövését védte látványosan Vlasa, a következő percben pedig Nagy János tekert mellé szabadrúgásból. 

A 65. percben teljes sorcserét hajtott végre Ilyés Róbert, minden játékos lehetőséget kapott a bizonyításra. Jelena Richérd kitűnően élt is ezzel a lehetőséggel és a 67. percben bombagóllal juttatta előnyhöz csapatunkat (2–1). A támadó még két alkalommal vezethette a kpausra a labdát, ám nem tudott újra betalálni. A vendégek viszont a 82. percben egy jobb oldali szöglet után kiegyenlítettek Ketesdi révén (2–2). A végére még maradt egy nagy SZFC-bomba, ám az eredmény nem változott.

Felkészülési mérkőzés
FK Csíkszereda – Székelyudvarhelyi FC 2–2 (1–1)

Csíkszereda
Gólszerzők: Kovács Lóránt (25.), Jelena Richárd (67.), ill. Becze Tamás (20.), Ketesdi Nimród (82.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Apro Claudiu (Berkeczi Csongor, 15.), Kelemen Dávid, Andrei Gheralia, Veres Szilárd, Nagy János, Gal-Andrezly Péter (Csiszer Balázs (23.), Kárándi Botond, Soufiane Jebari, Kovács Lóránt, Makrai Gábor Vezetőedző: Ilyés Róbert
A 65. perctől: Karácsony Márk – Gergely Botond, Vita Dániel, Rónai Robert, Csürös Attila, Pintér Bence, Györgyi Arthur, Magyari Szilárd, Szondi Botond, Simó Csongor, Jelena Richárd
Székelyudvarhelyi FC: Vlasa Leonard – Marucza Csanád, Kovács Szabolcs, Carstean Bogdan, Tordai Tamás, Botia Vlad, Lázár Kristóf, Gavalita Raul, Becze Tamás, Barna Antal, Sebestyén Botond Vezetőedző: Lucian Nicolau
Cserék: Ketesdi Nimród, Hadnagy Tamás, Bolu David, Bujdosó Szilárd, Szakács Szilárd, Bakos Ervin

Kovács Lóránték augusztus 5-én, szombaton, 11 órakor a Concordia Chiajna ellen kezdik meg szereplésüket a Liga 2, 2023/2024-es szezonjában.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza