Liga 2 | Kétgólos vereség Vajdahunyadon

A harmadik fordulóban a ligaújonc Vajdahunyadi Corvinul otthonába látogatott liga 2-es együttesünk. 

Liga 2 | Kétgólos vereség Vajdahunyadon

A harmadik fordulóban a ligaújonc Vajdahunyadi Corvinul otthonába látogatott liga 2-es együttesünk. Gól nélküli első félidőt követően két találattal alulmaradtunk.

Bátor, lendületes játékkal indította a vajdahunyadi mérkőzést csapatunk, jól működtek a letámadásaink, számos labdát szereztünk a középpályán. Ennek megfelelően az első húsz percben Makrai Gáborék előtt adódtak komolyabb gólszerzési lehetőségek.

A nyolcadik percben Kovács Lóránt indult meg jól a bal oldalon, befelé húzott és jó lövéssel fejezte be az akciót, próbálkozása éppen csak elkerülte a bal felső sarkot. A 13. precben Veres Szilárd jól eltalált lövése a jobb kapufa mellett surrant el. A 14. percben ránk ijesztett a Corvinul, Iacob ugrott ki középen és öt méterről telibe találta a felső lécet, igaz, mindezt lesről tette. Egy minutummal később Jebari lövését blokkolták. A nagy hőségben már 16 perc elteltével ivószünetet rendelt el Eduard Ioniță játékvezető. A frissítő után Gyenge bizonyította tehetségét, Mitran vette célba fejjel, közelről a kapu bal oldalát, kapusunk kiváló vetődéssel hárított.

FK-fölény gól nélkül

Az első fél óra végéhez közeledve állandósult a fölényünk, jól szűrtük a hunyadi támadásokat, a hazaiak pedig főleg ellentámadásokból veszélyeztettek. Egy ilyen ellenakció végén szabadrúgáshoz jutottak a kék-fehérek a bal oldalon, a jobbra átível labdát Lică küldte éles szögből kapura, Gyenge ismét nagyot védett. A 38. percben bal oldali szöglet nyomán veszélyeztettünk, majd Kovács támadta a kapust szabálytalanul. A 40. percben a tizenhatos bal oldali vonala mellől jöhetett szabadrúgással a Corvinul, ám védőink kitűnően blokkoltak. A remek iramú első félidő végén igazságosnak mondható döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

Hazai oldalon jöttek a gólok is

Többet birtokolta a labdát a második játékrész első perceiben a házigazda, ám gólhelyzetig nem jutottak el a "hollók". Egészen az 54. percig, amikor egy jobb oldali szöglet nyomán a hosszú oldalról Manolache kapu elé visszafejelt labdáját Denis Hrezdac középről, hat méterről a kapu közepébe vágta (1–0). A 70. percben Coman ugrott ki középen és jól vette észre, hogy Gyenge Szilárd távol kint áll kapujából, a hunyadi játékos remek mozdulattal emelte át kapuvédőnkön a labdát, amely a háló közepébe hullott (2–0). A 73. percben a frissen beállt Magyari lőtt fölé 18 méterről.

Sorra érkeztek a cserék mind a két oldalon, a kupa után a bajnokságban is bemutatkozhatott legutóbbi igazolásunk, Szabó Bálint. A hajrára visszaesett a színvonal, sokat hibáztak a felek. A hazaiak jól őrizték előnyüket, a mieink pedig harcoltak a szépítésért, ám nem igazán jutottunk el Lefter kapujának közelébe. A 89. percben közel voltak a vendéglátók a harmadik találathoz, jobb oldali szöglet utáni fejesből a jobb oldali kapufán csattant a labda.

A szezon első idegenbeli bajnoki mérkőzésén nem sikerült tehát a gólszerzés, ám a mutatott játékra, különösen az első 45 percben nem lehet panaszunk. A folytatásban, egy hét múlva a Resicabánya csapatát fogadjuk hazai környezetben.

Liga 2, alapszakasz 3. forduló
Vajdahunyadi Corvinul – FK Csíkszereda 2–0 (0–0)

Vajdahunyad, Michael Klein Stadion
Vezette: Eduard Ioniță (Tulcea), asszisztensek: Marian Carson (Constanţa) és Kopriva Zsolt (Nagykároly)
Gólszerzők: Denis Hrezdac (54.), Marius Coman (70.)
Sárga lap: Antonio Bradu (28.), ill. Kárándi Botond (49.), Kelemen Dávid, 84.), Magyari Szilárd (90+2.)
Corvinul: Ștefan Lefter – Flavius Iacob, Antoniu Manolache,Viorel Lică, Mihai Velisar, Alexandru Neacşa (Marius Lupu, 67.), Denis Hrezdac (Marius Chindriș, 67.), Antonio Bradu, Timotei Mitran (Sebastian Ion, 74.), Nicolae Pîrvulescu (Ilja Antonov, 83.), Marius Coman (Andrei Hergheligiu,84.) Vezetőedző: Florin Maxim 
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Apro Claudiu, Kelemen Dávid, Gergely Botond – Gál-Andrezly Péter (Szabó Bálint, 74.), Kárándi Botond (Ronai Robert, 67.), Veres Szilárd, Nagy János, Soufiane Jebari (Magyari Szilárd, 67.), Kovács Lóránt (Jelena Richárd, 67.), Makrai Gábor (Csürös Attila, 74.) Vezetőedző: Ilyés Róbert

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza