Liga 2 | Korai gól döntött a Slobozia javára

A negyedik percben szerzett góllal elvitte a három bajnoki pontot az Unirea Slobozia a másodosztályú bajnokság felsőházi rájátszásának hetedik fordulójában. Jelena Richárd büntetőt hibázott.

Liga 2 | Korai gól döntött a Slobozia javára

A negyedik percben szerzett góllal elvitte a három bajnoki pontot az Unirea Slobozia a másodosztályú bajnokság felsőházi rájátszásának hetedik fordulójában. Jelena Richárd büntetőt hibázott.

Villámrajtot vett a vendég alakulat, az első osztályú tagságát hét közben bebiztosító Unirea a negyedik percben előnybe került. Vlăsceanu cselezte le magát csak nem az alapvonalig, az öt és feles bal oldalától középre adott labdájára Cojocari érkezett középen remekül és helyezett mintegy két méterről a hálóba (0–1). A 12. percben Apro Claudiu előtt adódott lehetőség, ám bal oldalról eleresztett labdája sem beadásnak, sem lövésnek nem volt jó és elsuhant a kapu előtt. A 14. minutumban Babati húzta meg jól a bal oldalon, átadása jó helyzetben találta Gal-Andrezlyt, aki a védők lábai között el is lőtte, ám célt tévesztett, a kísérlet a jobb kapufa mellé zúgott.

A 18. percben az ellenfél csapatkapitánya, Lazăr lőtt mellé laposan 20 méterről, majd Cojocari lövését fogta a bal alsónál Gyenge Szilárd. Lüktető volt a mérkőzés, bár a mieinket láthatóan megfogta a korán bekapott gól, veszélyesebben futballozott a Slobozia. A 22. percben Coadă lőtt balról a hosszú sarok mellé egy villámgyors ellentámadás végén. A 34. percben egyenlíthettünk volna, Nagy János tekerte a labdát jobbról a kapu elé, a hosszú saroknál Jelena érkezett, de nem tudta jól eltalálni a kifelé tartó labdát és az oldalhálót púpozta ki. A 36. minutumban Lazăr lövése a felső lécet is érintve zúgott a kapu mögé, ahogyan Babati szabadrúgása is fölészállt a 42. percben. A félidőt Purece veszélyes lövése zárta, Apro önfeláldozóan vetődött bele a kisérletbe.

A szünetben érkezett a pályára Soufiane Jebari, és ezúttal mi álltunk közel a gólszerzéshez. Az 52. percben Jelena harcolt egy labdáért, miközben Lazăr kezezett, így büntetőhöz jutottunk. A 11-est Jelena végezte el, jól helyezett, bal alsó sarokra tartó lövését azonban gyors vetődéssel hárítani tudta a büntetőt érő esetnél reklamálás miatt sárga lapot kapó Rusu. A szöglet után Veres fejelt remekül, a próbálkozást Rusu a léc alól szedte ki. A 64. percben Jebari 22 méteres lövése szállt fölé kevéssel, egy egység elteltével Gyenge mentett egy bal oldali lövésnél. A hajrához közeledve nagy erőkkel támadtunk az egyenlítésért, ám nem voltak pontosak a befejezéseink, vagy a vendégek blokkoltak jó ütemben. 

Maradt a minimális különbségű vereség, a folytatásban, csütörtökön a CS Mioveni otthonában folytatjuk a play-off küzdelmeket.

Liga 2, felsőházi rájátszás, 7. forduló 
FK Csíkszereda – Unirea Slobozia 0–1 (0–1)
Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Porumbel Valentin (Olteniţa), asszisztensek: Lar Daniel Stefan (Nagybánya), Paduraru Sebastian (Gura Humorului)
Gólszerző: Serafim Cojocari (4.)
Sárga lap: Veres Szilárd (36.), Ronai Robert (66.), Kelemen Dávid (72.), ill. Andrei Dorobanțu (42.), Denis Rusu (52.), Gabriela Lazăr (53.), Serafim Cojocari (82.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Nagy János (Soufiane Jebari, 46.), Kelemen Dávid, Gergely Botond, Apro Claudiu – Pintér Bence (Makrai Gábor, 65.), Veres Szilárd – Gal-Andrezly Peter, Babati Benjamin, Balogh Szilárd (Ronai Robert, 65.) – Jelena Richárd Vezetőedző: Ilyés Róbert
Slobozia: D. Rusu – Dorobanțu, Pospielov, Gab. Lazăr, Andreș – Șt. Pacionel (I. Dinu, 67.), Coadă – Cojocari, Purece (Ekollo, 57.), Vlăsceanu (Aioanei, 73.) – Afalna (Mih. Lemnaru, 67.) Vezetőedző: Adrian Mihalcea

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza