Liga 2 | Hatalmas lépés a play-off felé!

Nagyszerű játékkal, Jelena Richárd két találatával magabiztosan győztük le a Ceahlăul Piatra Neamț csapatát vasárnap délben a másodosztályú bajnokság 18. fordulójában.

Liga 2 | Hatalmas lépés a play-off felé!

Nagyszerű játékkal, Jelena Richárd két találatával magabiztosan győztük le a Ceahlăul Piatra Neamț csapatát vasárnap délben a másodosztályú bajnokság 18. fordulójában. A találkozó nagy részében emberhátrányban játszottunk Csürös Attila kiállítása miatt, ám a csapat érett, taktikus, bátor játékkal rukkolt elő, nem volt kérdéses a győztes kiléte ezen a napon.

Nagyszerű idő, szépen megtelt lelátók, valódi labdarúgó-hangulat fogadta a pályára lépő együtteseket vasárnap délben. A vendég csapatot mintegy száz híve kísérte el, míg a mieinket a szokásos lelkesedéssel űzték-hajtották a Lokálpatrióták. A mieink igyekeztek is meghálálni a biztatást, Ronai Robert már a második percben helyzetbe került, miután remekül tört be a 16-oson belülre. Fiatal játékosunkat csak szabálytalanul tudták megállítani a vendégvédők, így büntetőhöz jutottunk. A 11-est Jelena Richárd végezte el, aki magabiztosan vágta a labdát a jobb alsó sarokba (1–0). Villámrajt!

A 12. percben Gyenge Szilárd mentett nagyot a kapu torkában, majd maradt lent rövid ideig miután ütközött az egyik vendégjátékossal. A 13. minutumban Jebari duplázhatta volna meg az előnyt, bal alsóra helyezett lövésénél nagyot mentett Krell, a vendégek hálóőre. Az első negyed óra végén sajnálatos módon Babati Benjamint kellett letámogatni a pályáról, aki nem tudta folytatni a játékot, miután rúgást kapott a térdére. A magyarországi játékos helyét Francisco Anderson foglalta el a középpályán. Öt perc múlva villant brazil játékosunk! A jobb oldalon remekül vett át egy labdát és játszotta magát tisztára, átadása remek helyzetben találta Jelenát, aki egy cselt követően a léc alá bombázott (2–0). Felrobbant a lelátó a hazai oldalon, a nézők hálásak voltak a remek kezdésért.

A 26. percben Gyengét támadta Taraduda a tizenhatoson belül, Csürös kérte rajta számon a durvaságot, a kialakult kakaskodás nyomán mindkét játékos sárga lapot kapott. Újabb négy egységgel később Csürös egy mezőnyben elkövetett szabálytalanság nyomán megkapta a második sárga lapját is, így az első fél óra végére megfogyatkoztunk. Az emberelőnnyel nem igazán tudtak mit kezdeni a látogatók, csupán egy lesgólra futotta a félidő hajrájában tőlük.

Uraltuk a második játékrészt

A második 45 perc Jebari kimaradt lehetőségével indult, amit Anderson veszélyes meglódulása követett. Nem látszott a pályán, hogy melyik csapat játszik emberhátrányban, az FK-s fiúk magabiztosan és bátran játszottak. A 71. percben újra Anderson villant, a brazil középpályás a félpálya magasságából emelt a kissé kint álló Krell kapujára, a vendégeket csak a felső léc mentette meg az újabb találattól. A hajrához közeledve néhányszor eljutottak a vendégek is gólszerzési lehetőségig, ám vagy védőink tisztáztak önfeláldozóan, vagy az újra magabiztos teljesítménnyel előrukkoló Gyenge eszén nem tudtak túljárni a karácsonkőiek. A hosszabbítás negyedik percében Makrai hagyta ki a találkozó utolsó nagy lehetőségét, támadónk egyedül tört kapura, ám Krallba vezette a labdát. 

A lefújűst követően hatalmas ünneplésben részesítette a közönség csapatunkat, amely az utolsó forduló előtt felkapaszkodott a felsőházi rájátszás mezőnyébe. Ilyés Róbert legénysége a következő hétvégén Újszenttesen zárja az alapszakaszt, ahol mindenképpen pontot kell rabolnia a felsőház eléréséhez. 

Liga 2, alapszakasz, 18. forduló
FK Csíkszereda – FC Ceahlăul Piatra Neamț 2–0 (2–0)

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Adrian Viorel Cojocaru, asszisztensek: Florian Alexandru Vişan și Daniel Vlase (mindhárman: Galac)
Gólszerző: Jelena Richárd (3. és 23.)
Sárga lap: Csürös Attila (26.), Francisco Anderson (85.), Vellai Áron (89.), Gyenge Szilárd (90.), Gal-Andrezly Peter (90+5.), ill. Taraduda Denis (26.), Marius Constantin (80.)
Kiállítva: Csürös Attila (30.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Nagy János, Csürös Attila, Apro Claudiu, Gal-Andrezly Peter, Veres Szilárd, Bakos Ervin (Gergely Botond, 86.), Soufiane Jebari (Pintér Bence, 75.), Babati Benjamin (Francisco Anderson, 18.), Jelena Richárd (Makrai Gábor, 75.), Ronai Robert (Balogh Szilárd, 86.) Vezetőedző: Ilyés Róbert
Piatra Neamț: Krell Ștefan – Oltean Tudor (Saviu Marius, 46.), Constantin Marius (Forizs Bogdan, 84.), Taraduda Denys, De Sousa Albino (Jalba Cristin, 46.), Akwasi Wiredu, Petre Patrick, Llullaku Azdren (Buziuc Alexandru, 60.), Moraru Matei, Neicutescu Mihai (Oniba Mihael, 60.), Cortelezzi Sergio Vezetőedző: Cristian Pustai 

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza