Liga 2 | Küzdelmes döntetlen a Resicával

Bár a második félidő elején megszereztük a vezetést, végül csak egy pontot sikerült itthon tartani a Resicabánya elleni szombati bajnoki mérkőzésen.

Liga 2 | Küzdelmes döntetlen a Resicával

Nagy küzdelemben, feszültségektől sem mentes mérkőzésen tartottuk itthon az egyik bajnoki pontot a Resicabánya ellen.

Hatalmas hőség és mintegy ötszáz szurkoló fogadta szombaton a pályára lépő feleket. A vendég Resicabányát mintegy húsz fős, lelkes szurkolótábor kísérte el, akik a mérkőzés elejétől fogva hangosan és nem mellékesen sportrszerűen biztatták a bányavárosaiakat. A kezdő sípszóra zászlót bontott a hazai Lokálpatrióták is, akik lelkesedésben és hangerőben sem maradtak le a resicai hívek mögött. Így kitűnő hangulatban indult útjára a labda.

Bátran kezdett az FK, Soufiane Jebari már a kilencedik percben gólhelyzetbe került, ám a vendégek kapusa jó ütemben állta útját a labdának, ami végül fölépattant. Egy perccel később Kovács Lóránt eresztett meg egy egészséges lövést mintegy 22 méterről, Contra Mario nagyot nyújtózva mentett a jobb felső saroknál. Szép jelenet volt! A továbbiakban a küzdelemé lett a főszerep, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Az első fél óra végéhez közeledve Jebari fölészálló lövését jegyezhettük fel. 

A 33. percben Karácsony Márk is bizonyíthatta tehetségét, a vendégek szabadrúgásból céloztak jól, de fiatal kapuvédőnk a helyén volt. Az esetet követő szöglet után újabb Resica-lövés következett, a labda a felső kapufát is érintve vágódott az alapvonalon túlra. Az első játékrészt Gál-Andrezly tíz méterről elengedett lövése zárta, amely a felső kapufát találta telibe.

Változtatás nélkül futottak ki a csapatok a második negyvenöt percre, azonban Kovács Lóránt a 48. percben elhagyta a pályát, helyre Magyari Szilárd érkezett. Egy perc elteltével Drāghiceanu lőtt veszélyesen, alig a jobb alsó sarok mellé, majd a vendég kispadot kellett sárga lappal figyelmeztetnie Ovidiu Robu játékvezetőnek. Itt jegyezzük meg, hogy a resicai szakvezetés számára összesen nem kevesebb, mint négyszer(!) villant a mérkőzés során a sárga...

Gólváltás után döntetlen

Az 54. percben újra Jebari próbálkozott, ám lövése magasan a kapu fölé szállt. Az 58. minutumban Gál-Andrezlyt tüntették el a vendégvédők a tizenhatoson belül, jogosan ítélt büntetőt Ovidiu Robu. A 11-est Magyari Szilárd magabiztosan értékesítette (1–0). A 62. percben egy megpattanó vendéglövést ölelt magához magabiztosan Karácsony. Bő tíz perc elteltével már fiatal kapuvédőnk is tehetetlennek bizonyult, Draghiceanu kapott jobbról jó keresztlabdát, majd nagy erővel a hálóba lőtt (1–1). 

A továbbiakban leginkább az ápolásoké és a vendégek időhúzásáé volt a főszerep, folyamatos játékról alig lehetett beszélni. A mérkőzést így is eldönthettük volna, a csereként pályára lépő Jelena Richárd a 90. percben jó kiugrás után erőtlenül gurított a jobb alsó sarokra, a hosszabbítás nyolc perce alatt pedig nem akadt újabb gólszerzési lehetőség, így maradt a döntetlen, amely összességében a vendégekre nézve mondható hízelgőbbnek.

Keseregni nincs időnk, hiszen a fiúkra szerdán Románia Kupa mérkőzés vár Vajdahunyadon, majd szombaton Zsilvásárhelyen következik az újabb bajnoki találkozó.

Liga 2, alapszakasz 4. forduló
FK Csíkszereda – Resicabányai CSM 1–1 (0–0)

Csíkszereda, FK stadion 500 néző
Vezette: Ovidiu Robu (Chitila, Ilfov megye), asszisztensek: Daniel Vlase (Galac) és Mihaiță Adrian Noroc (Botoşani)
Gólszerzők: Magyari Szilárd (60., büntetőből), ill. Drăghiceanu Marian (74.)
Sárga lap: Popescu Ionuț (24.), Drăghiceanu Marian (88.), Burlacu Andrei (88.), Gomboș Gabriel (90+6.), Contra Mario (90+8.)
FK Csíkszereda: Karácsony Márk – Nagy János, Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Göndör Alex, Gál-Andrezly Peter, Veres Szilárd, Csürös Attila (Pintér Bence, 83), Soufiane Jebari (Babati Benjamin, 71.), Kovács Lóránt (Magyari Szilárd, 48.), Makrai Gábor (Jelena Richárd, 71.) Vezetőedző: Ilyés Róbert
Resicabánya: Mario Contra – Andrei Răuță, Szijj Bogdan (Velcota Sebastian, 78.), Rimovecz Sergiu, Fota Nicusor, Ionut Popescu (Sabau Alexandru, 85.), Dolghi Mihai, Lascu Andrei, (Burlacu Andrei, 85.) Ionut Cristea (Ghera Vlad, 67.), Drăghiceanu Marian, Domil Cristian (Gombos Gabriel, 67.) Vezetőedző: Flavius Stoican

Farkas Endre
 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza