Liga 2 | Legyőztük a Corvinult

Hátrányból fordítva aratott egygólos győzelmet liga 2-es csapatunk a felsőházi rájátszás negyedik játéknapján a Vajdahunyadi Corvinul ellen. 

Liga 2 | Legyőztük a Corvinult

Hátrányból fordítva aratott egygólos győzelmet liga 2-es csapatunk a felsőházi rájátszás negyedik játéknapján a Vajdahunyadi Corvinul ellen. Soufiane Jebari átlövésből, Jelena Richárd büntetőből volt eredményes.

A tétnek megfelelően szépen megteltek az FK stadion lelátói szombaton délben. A Románia Kupa elődöntőjére készülő Vajdahunyadi Corvinul némileg felforgatott összeállításban futott ki a pályára, ugyanakkor Ilyés Róbert is több változtatást eszközölt a hétközi mérkőzésünkhöz képest. A kezdőcsapatban kapott helyet Karácsony Márk, Bloj Erwin, Csürös Attila, és Vita Dániel is. Ők korábban kevesebb lehetőséghez jutottak, ám a bizonyítási vágy látszott a mérkőzés kezdetétől minden játékoson.

Az első lehetőséget hazai oldalon jegyezhettük fel a 4. percben, Anderson egy jobb oldalról, a sarokzászló közeléből elvégzett szabadrúgást küldött élesen a hosszú sarok felé, ám nem érkezett társ a beívelt labdára. A 10. minutumban szintén Anderson volt a főszereplő, 30 méterről alig tekert a jobb felső sarok fölé. Egy perc elteltével remek támadás futott a pálya bal oldalán, Bloj-Jebari-Anderson volt a labda útja, brazil játékosunk látványos mozdulattal, sarokkal készítette le Pintér Bencének lövésre a játékszert, aki alig lőtt fölé. A 14. percben a Corvinul előtt adódott lehetőség, ám túlbonyolították a támadást és nem jutottak lövésig a kapunk előterében. 

A 23. percben ismét Pintér Bence veszélyeztetett, a 16-os bal sarkától eleresztett labdáját a jobb alsó saroknál védte Blaga. A 26. percben Anderson esett össze egy belépő nyomán a középpályán, középpályásunk nem tudta folytatni a játékot, Jelena Richárd érkezett a helyére. A 27. minutum meghozta a vendégek vezető találatát, Manolache beadását, Bradu vágta mintegy 12 méterről a kapu jobb oldalába (0–1). Nem ijedtünk mega hátrány tudatában, a 30. percben sikerült egalizálni at eredményt. Jebari jó 20 méterről, középről szánta el magát lövésre, a füvön megcsúszó labda meglepte Blagát, akin megpattanva a gólvonal mögé hullott a játékszer (1–1). A 43. percben Coman és Kelemen Dávid akaszkodott össze a félpályánál, mindketten sárga lappal lettek "gazdagabbak".

Büntetővel fordítottunk

A második félidő Jebari lövésével kezdődött, az 53. percben eleresztett próbálkozás megpattant egy védőn, Blaga pedig bravúrral ért le a jobb alsó sarokra. Öt egységgel később Apro küldött a kapu elé a bal oldalról egy szabadrúgást, Jelena fejese elsuhant a kapu előtt. A 63. percben Neacșa jó 25 méterről próbálkozott, a labda a felső lécet érintve vágódott a kapu mögé. A 63. percben Ronai Jebari passzát követően, éles szögből, balról célzott a jobb alsó sarokra, Blaga nagyot mentett. A 71. percben megszereztük a vezetést. Ismét Ronai volt a főszereplő, aki lecselezte magát az alapvonalig, majd középre adott, Hrazdac pedig egyértelműen kézzel ért a labdához, büntető következett. A tizenegyes pontra Jelena állt oda és magabiztosan vágta a labdát a kapu bal oldalába a jobbra vetődő Blaga mellett (2–1). A hosszabbítás pillanataiban Jelena lábában volt a harmadik FK találat, támadónk Jebari passzával bal oldalról célozta meg a hosszú sarkot, a labda a kapufáról levágódva végiggurult a gólvonal előtt. 

Győzelmével csapatunk átmenetileg biztosan megelőzte a vasárnap Slobozián pályára lépő Bodzavásárt és fellépett a negyedik pozícióba. A folytatásban, április 21-én és a Gloria otthonában lépnek pályára Kelemen Dávidék.

Liga 2, play-off, 4. forduló
FK Csíkszereda – Vajdahunyadi Corvinul 2–1 (1–1)

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Stadion: Mihai Motan (Târgovişte), asszisztensek: George Suciu (Aranyosgyéres), Claudiu Şchiopeţ (Brassó)
Gólszerzők: Soufiane Jebari (30.), Jelena Richárd (72., büntetőből), ill. Antonio Bradu (27.)
Sárga lap: Kelemen Dávid (43.), Soufiane Jebari (90.), Makrai Gábor (90+4.), Pintér Bence (90+4.), ill. Marius Coman (43.), Antonio Bradu (45+1.), Flavius Iacob (46.), Dorin Pop (80.), 
FK Csíkszereda: Karácsony Márk – Gal-Andrezly Peter, Kelemen Dávid, Csürös Attila, Vita Dániel (Apro Claudiu, 54.) – Pintér Bence, Veres Szilárd – Bloj Erwin (Makrai Gábor, 75.), Soufiane Jebari, Ronai Robert (Kárándi Botond, 75.) – Francisco Anderson (Jelena Richárd, 29.) Vezetőedző: Ilyés Róbert
Corvinul: Blaga – Ad. Nicolae, D. Pop, Ant. Manolache (Fl. Iacob, 46.) – T. Mitran, M. Chindriș, Bradu (Hrezdac, 46.), Seb. Ion – M. Coman (Lupu, 46.), Hergheligiu (Al. Neacșa, 60.), Câmpan (Nic. Pîrvulescu, 60.) Vezetőedző: Florin Maxim

A forduló további programja
Április 14. vasárnap, 11.00 óra 
Unirea Slobozia – Bodzavásári Gloria
Április 15. hétfő, 17.30 óra
CS Mioveni – Sellenberki SC

A felsőház állása

  Csapat Pont Gólk.
1. AFC Unirea 04 Slobozia 46  +2
2. Sellenberki SC 44  -2
3. Vajdahunyadi Corvinul 42  +1
4. FK Csíkszereda  39  +1
5. Bodzavásári Gloria 37  0
6. CS Mioveni 35  -1

 

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza