Liga 2 | Magabiztos diadal a play-off nyitányán

Végig a kezében tartotta a Sellenberk elleni mérkőzést liga 2-es együttesünk a felsőházi rájátszás első fordulójában. Ilyés Róbert legénysége Jelena Richárd és Bakos Ervin találataival kétgólos győzelmet aratott.

Liga 2 | Magabiztos diadal a play-off nyitányán

Végig a kezében tartotta a Sellenberk elleni mérkőzést liga 2-es együttesünk a felsőházi rájátszás első fordulójában. Ilyés Róbert legénysége Jelena Richárd és Bakos Ervin találataival kétgólos győzelmet aratott.

Ünnep ide, húsvéti locsolkodás oda, szépen megteltek az FK Csíkszereda stadionjának lelátói a felsőházi rájátszás első találkozóján. A sepsiszentgyörgyi szurkolók által is támogatott Lokálpatrióták hatalmas buzdítása közepette indult útjára a labda. Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, ám a korábban az FK-ban is megforduló Schieb Marvin 22 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. A 17. percben Jelena Richárd ugrasztotta talpra az egész stadiont. Támadónk, Soufiane Jebari remek, jobb oldali beadása után fejelt a hálóba (1–0). Ricsi ezzel hatodik alkalommal volt eredményes a szezon során és vezeti a házi góllövő listát.

A 23. percben egy jobb oldali vendég szöglet nyomán fölé szálló fejest jegyezhettünk fel, az első fél óra lejártával pedig megdupláztuk előnyünket! Jelena az alapvonal közeléből, balról adott középre, Anderson megnyert fejpárbaja nyomán a labda Bakos elé került, aki félfordulatból remekül lőtte ki a bal alsó sarkot (2–0). Temesvári fiatal játékosunk ezzel háromra növelte találatainak számát az idényben.

Feladták a vendégek, magabiztos volt az FK

Jól kezdtük a második félidőt is, Jebari az 52. percben zúgó felső kapufát lőtt, egy perc elteltével pedig alig durrantott fölé jó 22 méterről. Az 58. percben újra zavarba hoztuk a vendégek védelmét, üggyel-bajjal tudott felszabadítani a "lovagok" hátsó alakzata. A 66. percben a vendégek büntetőt reklamáltak, a tizenhatos vonala közelében Balogh Szilárd kezére pattanó labda miatt. Ám a játékvezető csupán szabadrúgást ítélt, ami az önfeláldozóan mentő Veres Szilárdról pattant a mezőnybe. A 69. percben az addig keveset foglalkoztatott Gyenge Szilárd mentett nagyot az ötös bal sarkához kivetődve.

Az idő teltével a vendégek szemmel láthatóan egyre jobban elveszítették lelkesedésüket, míg a mieink rendkívül magabiztosan őrizték az előnyt. A találkozót Szondi Botond jobb oldalról leadott, alig fölé szálló lövése zárta. Sikerrel indítottuk hát a felsőházi rájátszást és egy nagy lépéssel közelebb kerültünk a hőn áhított Szuperligához. A folytatásban, április 7-én az Unirera Slobozia otthonába látogatunk.

Liga 2, play-off, 1. forduló
FK Csíkszereda – Sellenberki SC 2–0 (2–0)

Csíkszereda, FK stadion 1300 néző
Vezette: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov megye), asszisztensek: Nicușor Marin (Suseni – Argeş megye) és Sebastian Păduraru (Gura Humorului – Suceava megye)
Gólszerzők: Jelena Richárd (17.), Bakos Ervin (31.)
Sárga lap: Nagy János (40.), Gál-Andrezly Peter (62.), Bakos Ervin (82.), Claudiu Niculescu (84.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Nagy János (Szondi Botond, 85.), Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Gal-Andrezly Peter – Veres Szilárd, Bakos Ervin – Anderson Santos (Bloj Erwin, 71.), Soufiane Jebari (Pintér Bence, 81.), Balogh Szilárd (Ronai Robert, 71.) – Jelena Richárd (Makrai Gábor, 71.) Vezetőedző: Ilyés Róbert
Sellenberk: Al. Roșca – Gîț, Palmeș, Natea, Fl. Mitrea – Panos, Tud. Călin (Ayine, 58.) – Monea (Rodri Hernando, 46.), C. Soare (Rotund, 46.), Schieb (Gab. Deac, 58.) – Al. D. Pop (Visic, 66.) Vezetőedző: Claudiu Niculescu

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza