Kovács Lóránt büntetőjével és Kruzikas Ignas közeli találatával legyőztük a CSM Slatina gárdáját szombaton, az alsóházi rájátszás első találkozóján. A második gól előtt Schieb Marvin alakított nagyot.

Kora tavaszi, hűvös szél fogadta a mérkőzésre kilátogató nézőket, az elmúlt forduló lelátói csendje után ismét felhangzott a biztatás a szurkolótáborból. Ha nem is gyűlt össze nagyszámú közönség, akik kilátogattak minden jó hazai megoldást tapssal jutalmaztak. A hangulatot a csapat a játékával igyekezett fokozni, az első percekben egyértelműen sikerült fölényt kialakítanunk. A 4. percben Stančič Dino érkezett jól a kapu el Jebari labdájára, ám a vendégek kapusa hajszállal megelőzte. Az első negyed óra Jebari blokkolt lövésével zárult, majd a 16. percben szintén ő emelt fölé egy szabadrúgást 21 méterről.

Fél óra játék után a hazai iram némileg alábbhagyott, ám a Slatina gyakorlatilag semmiféle veszélyt nem jelentett Gyenge Szilárd kapujára A félidő hajrájában is inkább FK-helyzeteket jegyezhettünk fel. Előbb egy szögletet követen Szondi Botond fejelt fölé, majd Kovács Lóránt és Kovács Márk lövései jelezték, hogy játékosaink csak a győzelmet tudják elfogadni ezen a napon és ezért mindent meg is tesznek.

Sima lett a vége

A második játékrész is hasonlóan kezdődött. Igyekeztünk fokozni a nyomást, aminek az 55. percben meg is lett az eredménye. Stančič Dino bal oldali beadása a 16-oson belül tartózkodó Mitran Ionuț jobb könyökét találta telibe és a bíró pedig a büntetőpontra mutatott. Amint azt az idény során megszokhattuk a büntető elvégzését Kovács Lóránt vállalta és érdekes körülmények között, a vendégek kapusának hathatós közreműködésével ezúttal is gólra váltotta azt. Kovács arra számítva, hogy a hálóőr sarokra vetődik lágyan középre emelt és rendhagyó megoldása annyira meglepte a kapu közepébe maradó szlatinai hálóőrt, hogy ő a bal oldalhálóba öklözte a labdát (1–0). Ez volt idén Kovács Lóránt hetedik értékesített büntetője és kilencedik bajnoki gólja.

A továbbiakban leginkább a sárga lapokról és a cserékről szóltak a percek. Mindkét oldal igyekezett frissíteni. Ez a Bajkó Barna által vezetett hazai kispadnak sikerült jobban. A 82. percben miután Schieb Marvin a bal odalon gyors egymásutánban Oprescu Davidot és Mitran Ionuțot is bebőrözte, a kapu előterében remekül mutatkozó Kruzikas Ignast játszotta meg. A Stančič Dino helyére két perccel korábban érkező litván középcsatár a labdaátvétellel lerázta közvetlen ellenfelét, majd a játékszert fordulatból hat méterről, ballal a kimozduló Pop Ionuț lábai között a hálóba vágta. (2–0). Kruzikas első labdaérintésével megszelídítette, másodikkal pedig bevágta! Ignas negyedik bajnokiján a második gólját szerezte.

A hajrá már nem tartogatott különösebb izgalmakat, csapatunk megtörte az öt forduló óta tartó sikertelenséget és győzelemmel kezdte az alsóházi rájátszást. Folytatás április 2-án a Temesvári Politehnica otthonában.

Liga 2. Play-out, A csoport, 1. forduló
FK Csíkszereda – CSM Slatina 2–0 (0–0)

Csíkszereda, Városi Stadion, 350 néző
Vezette: Nagy Vladimir Andrei Nagy (Aranyosmohács). Partjelzők: Bălan Marius és Cîmpeanu Petrică Ionuț (mindketten Kolozsvár). Tartalék: Țurcanu Dragoș (Karácsonykő)
Gólszerzők: Kovács Lóránt (56., büntetőből), Kruzikas Ignas (84.)
Sárga lap: Panos (10.), Stančič (20.), Szondi (66.), Schieb (71.), ill. Radu (45.), Doman (65.), Oprescu D. (83.), Plohotnyuk (88.)
FK Csíkszereda (3-4-3): Gyenge Szilárd – Kovács Márk, Kelemen Dávid, Apro Claudiu – Romeo Roberto (Schieb Marvin, 62.), Panos Mickaël , Szondi Botond (Gheralia Andrei, 70.), Gál-Andrezly Peter (Eperjesi Gábor, 82.) – Jebari Soufiane , Stančič Dino (Kruzikas Ignas, 82.), Kovács Lóránt. Megbízott vezetőedző: Bajkó Barna
CSM Slatina (4-2-3-1): Pop Ionuț – Mitran Ionuț, Gherghe Robert, Sălcianu Alexandru, Pisăru Alin – Cioclateu Alexandru (Plohonyuk Mikhájló Vitaljovics, 82.), Trașcu Andrei – Radu Constantin (Oprescu David, 72.) Doman Cătălin, Danciu Marian – Palade David (Dinu Cristinel, 82.). Vezetőedző: Oprescu Daniel

További eredmények:
Unirea Slobozia – Sellenberk 2–3
Nagybányai Minaur – Temesvári ASU Poli 2–1
Az állás:
1. Unirea Slobozia 31 pont
2. FK Csíkszereda 29
3. Sellenberk 27
4. CSM Slatina 27
5. Nagybányai Minaur 19
6. Temesvári ASU Poli 13

Farkas Endre és Ráduly Róbert Kálmán