Liga 2 | Nem bírtunk a Mioveni-nel

Bár az első félidő végén Blănaru öngóljával megszereztük a vezetést, ám nem tudtuk megőrizni az előnyt a lefújásig, a hajrában egyenlített a Mioveni a szerdai, hazai play-off találkozón.

Liga 2 | Nem bírtunk a Mioveni-nel

Bár az első félidő végén Blănaru öngóljával megszereztük a vezetést, ám nem tudtuk megőrizni az előnyt a lefújásig, a hajrában egyenlített a Mioveni a szerdai, hazai play-off találkozón. Csüggedésre sem ok, sem idő nincs, szombaton jön a felsőházi rájátszás újabb kihívása, a Vajdahunyadi Corvinul érkezik majd Csíkszeredába.

Sem az időjárásra, sem a hangulatra nem lehetett panasz a hétközi forduló hazai mérkőzésén. Szépen megteltek a lelátók, a Lokálpatrióták pedig a szokásukhoz híven az első perctől kezdve űzték-hajtották a piros-feketéket. Az első lehetőséget Ilyés Róbert legénysége hagyta kihasználatlanul a szerdai, késő délutáni mérkőzésen. Babati Benjamin mintegy 22 méterről tüzelt kissé balról a bal kapufa mellé. Gyenge Szilárdnak a 8. minutumban kellett először mentenie, messze kifutva lábbal tisztázott kapuvédőnk. Sokáig leginkább mezőnyjátékot láthattunk, majd a 32. percben Bakos Ervin balról, 17 méterről tekert a hosszú sarok fölé.

A 39. egységben Stan robbant be egy jobbról érkezett beadásra, ám estében a kapu fölé vágta, ez volt a vendégek egyetlen igazán nagy lehetősége az első 45 perc során. A félidőnek viszont még nem volt vége, hiszen a hosszabbításban szabadrúgáshoz jutottunk a jobb oldalról az oldalvonal közeléből. Nagy János remekül tekert középre, ahol Blănaru nagy igyekezetében a saját kapujába lőtt (1–0). Így minimális előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második játékrész elején Kelemen blokkolt remekül a hazai kapu előterében, majd három perccel később Jebari megindulását láthattuk. Üres területre érkező labdája azonban nem talált FK-s játékost. Fél órával avége előtt Gyenge mentett hatalmasat lábbal Gutea próbálkozásánál. Fáradni látszott csapatunk, Ilyés Róbert cserékkel igyekezett frissíteni, ám hiányzott a lendület ezen a napon a játékunkból. A 79. percben egy felívelt labda lesen találta volna Costeát, ám miután Apro Claudiu beletette a fejét a labdába, így a játékvezetők továbbengedték a vendégakciót, középen Stan érkezett tisztán Costea beadására és a tehetetlen Gyenge mellett a hálóba helyezett (1–1).

A hajrában megvolt a lehetőségünk a győzelem megszerzésére, Bakos Ervin a 87. percben jó helyzetből balról fölé lőtt, az utolsó minutumban pedig Makrai 17 méteres próbálkozását blokkolták a látogatók. Maradt a pontosztozkodás, amivel átmenetileg biztosan felkapaszkodtunk a negyedik pozícióba megelőzve a csütörtökön pályára lépő Bodzavásárt. Folytatás szombaton, 12.00 órától szintén hazai pályán a Vajdahunyadi Corvinul ellen.

Liga 2, play-off, 3. forduló
FK Csíkszereda – CS Mioveni 1–1 (1–0)

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Stadion: George Cătălin Roman (Temesvár), asszisztensek: Mihăiță Adrian Noroc (Botoşani) és Ioan Daniel Humița (Örményes)
Gólszerzők: Ștefan Blănaru (45+2., öngól), ill. Alexandru Cristian Stan (80.)
Sárga lap: Babati Benjamin (67.), Bakos Ervin (75.), ill. Constantin Schumacher (52.), Trascu Andrei (65.)

FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Nagy János, Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Gal-Andrezly Peter – Veres Szilárd, Bakos Ervin – Babati Benjamin (Francisco Anderson, 75.), Soufiane Jebari, Ronai Robert (Balogh Szilárd, 63.) – Jelena Richárd (Makrai Gábor, 63.) Vezetőedző: Ilyés Róbert
CS Mioveni: Fl. Croitoru – Trașcu, Ignat, R. Garutti, Șerbănică – A. Șerban (Căprescu, 69.), Cărăruș, D. Toma (Mih. Costea, 69.), Andr. Panait (Massaro, 52.), Blănaru (Guțea, 46.) – Stan (Burnea, 83.) Vezetőedző: Constantin Schumacher

Farkas Endre

 

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza