Liga 2 | Nem sikerült szépen zárni az alapszakaszt

Liga 2 | Nem sikerült szépen zárni az alapszakaszt

Vereséget szenvedett Liga 2-es csapatunk a bajnokság alapszakaszának záró fordulójában a Zsilvásárhelyi Viitorul Panduri ellen vasárnap. A vendégek a hajrában szerzett góllal vitték el a három pontot.

Hazai pályán, a Zsivásárhelyi Viitorul Pandurii ellen zárta a másodosztály alapszakaszát felnőtt férfi csapatunk. A találkozónak a felsőházi rájátszásba jutás szempontjából nem volt jelentősége, az már egy héttel korábban eldőlt, hogy nem sikerült kivívni az első hat közé kerülést. Így hiába sütött száz ágra a nap, lassan gyülekeztek a nézők, végül mintegy négyszázan jöttek össze a lelátókon.

Jól kezdtük a találkozót, több gólhelyzetet is kidolgoztunk az első negyed órában. Különösen Dino Stančič játszott nagyon aktívan, aki több alkalommal is közel állt a gólszerzéshez. A 16. percben Dragu bal kapufát érint lövése jelezte, hogy a vendégek sem érkeztek feltartott kézzel. Kiegyenlítődött a játék, ám a félidőhöz közeledve újra több lehetőségünk volt a vezetés megszerzésére, de ezek kimaradtak és gól nélküli döntetlennel vonultunk pihenőre.

A hajrában dőlt el

A második félidő Soufiane Jebari szép mozdulattal kapura küldött labdájával indult, majd Gyenge Szilárd védett nagyot Țegle léc alá tartó próbálkozásánál. A 66. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, miután Dodoi elesett a védőink gyűrűjében. A 11-est Țegle Alin magabiztosan bombázta félmagasan a kapu közepébe (0–1). Bő tíz perc elteltével Ignas Kruzikast rántották le az öt és feles vonalánál, a megítélt büntetőt az alig néhány perccel korábban pályára lépő Kovács Lóránt higgadtan helyezte a bal alsó sarokba (1–1). A hajrához közeledve mindkét csapat igyekezett a maga javára eldönteni a mérkőzést, Răsdan Florin két ziccert is kihagyott, mi pedig valóságos tűzijátékot rendeztünk Udrea kapuja előtt. Ám a slusszpoén a pandúroké volt, Dragu Claudiu hat méteres, középről leadott lövéssel bevette Gyenge Szilárd kapuját (1–2).

Csapatunk ezzel a vereséggel a 11. helyen zárta az alapszakaszt és a hétfőn megtartott sorsolás során alakul majd ki az alsóházi rájátszás menetrendje.

Liga 2, alapszakasz, 19. forduló
FK Csíkszereda – Zsilvásárhelyi Viitorul Panduri 1–2 (0–0)

Csíkszereda, 400 néző
Vezette: Sergiu Anton (Bukarest), asszisztensek: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugos), Ioan Daniel Humiță (Örményes)
Gólszerzők: Kolvács Lóránt (78., büntetőből), ill. Țegle Alin (66., büntetőből), Claudiu Dragu (90+2.)
Sárga lap: Kovács Márk (35.), Veres Szilárd (57.), Mickaël Panos (73.), ill. Alex Dulca (50.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Roberto Romeo (Jelena Richárd, 89.), Veres Szilárd, Eperjesi Gábor (Csürös Attila, a szünetben), Kovács Márk, Szondi Botond (Andrei Gheralia, 65.), Mickaël Panos, Soufiane Jebari, Gál-Andrezly Péter (Schieb Marvin, 76.), Ignas Kruzikas, Dino Stančič (Kovács Lóránt, 76.) Vezetőedző: Werner Bürger
Viitorul Pandurii: Răzvan Udrea – Stepanenko Valerii, Rogac Radu, Țegle Alin, Godja Adrian (Banu Paulian, 89.), Vulpe Rzvan, Acolatse Charles Benoit, Răsdan Florin (Toma Vlad, 89.), Claudiu Dragu (Nsiah Philippe, 90+3.), Dodoi Gabriel (Raicea Alexandru, 87.), Alex Dulca (Gîrbiță Alex, 87) Vezetőedző: Călin CojocaruHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza