Liga 2 | Sporttörténelmet írhatunk - osztályozó a Szuperligáért

Napokon belül pályára lép liga 2-es csapatunk a szuperligáért kiírt osztályozó párharc első mérkőzésén a Bukaresti Dinamo ellen. A találkozót az ország legnagyobb arénájában játsszák, visszavágó egy hét múlva.

Liga 2 | Sporttörténelmet írhatunk - osztályozó a Szuperligáért

Napokon belül pályára lép liga 2-es csapatunk a szuperligáért kiírt osztályozó párharc első mérkőzésén a Bukaresti Dinamo ellen. A találkozót az ország legnagyobb arénájában játsszák május 20-án hétfőn este, visszavágó egy héttel később, Csíkszeredában.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy (sport)történelmi mérkőzések előtt áll liga 2-es együttesünk! Ilyés Róbert fiai az első osztályú tagság kivíváváért játszanak kétmeccses párharcot a nagy múltú Bukaresti Dinamo csapatával. Az osztályozó első találkozóját május 20-án vívjuk, méghozzá az ország legnagyobb stadionjában, az Arena Natională katlanjában. Az előzetes hírek alapján már közel 15 ezren váltották meg jegyüket, így várhatóan forró hangulatban futhatnak ki Kelemen Dávidék a hétfői mérkőzésen a pályára.

Csapatunk nem lesz egyedül, klubunk szurkolói buszt indít a mérkőzésre. A Lokálpatrióták mellett a helyszínen szurkolnak majd a csapatnak a Székelyföld Labdarúgó Akadémia növendékei és munkatársai. Szurkolóink hangja bizonyára elvész majd a Dinamo híveinek buzdítása mellett, ám jelenlétük, piros-fekete zászlóik sokat fognak jelenteni a nagy feladat előtt álló fiúk számára.

A Dinamot talán fölösleges is bemutatnunk, az 1948-ban alapított "vörös kutyák" becenévre hallgató csapat tizennyolcszoros bajnok, tizenháromszoros kupagyőztes, egyszer a ligakupát és két alkalommal a szuperkupát is magasba emelhették. A fővárosiak sikereik csúcsán, az 1980-as években a Bajnokok Ligája elődjének számító Bajnokcsapatok Európa Kupája (BEK) és a Kupagyőztesek Európa Kupája (KEK) elődöntőjéig is eljutottak. A vörösök az utóbbi években két alkalommal is osztályozóra kényszerültek a szuperligás tagság megtartásáért, illetve kivívásáért. A 2021/2022-es szezonban a Kolozsvári Universitatea kiejtette őket az élvonalból, egy idénnyel később pedig az FC Argeş ellen ők ünnepelhettek feljutást. A 2023/2024-es idényben izgalmas hajrát követően a Szuperliga alsóházának 8. helyén végeztek.

Van miből erőt meríteni

Csapatunk nem gyakran találkozott tétmérkőzésen a Dinamoval, mindössze két összecsapást említhetünk a közelmúltból. A legemlékezetesebb csatát a Románia Kupa 2018/2019-es kiírásában, a legjobb 16 csapat között vívtuk egymással. Azon a felejthetetlen, 2018. november 1-i meccsen az akkor harmadosztályú FK kiejtette a jóval esélyesebb, élvonalbeli Dinamot! Ki ne emlékezne Majzik Adrián és Magyari Szilárd bombagóljaira és a büntetőpárbaj idegőrlő perceire, vagy az utolsó, megismételt büntetőre, amelyet Bordás Dániel hárított? Nehéz jelzőket találni az akkori teljesítményünkre, ám mindenképpen erőt meríthetünk abból a találkozóból.

Legutóbb a 2022/2023-as liga 2-es bajnokságban találkoztunk, az alapszakasz 13. fordulójában hazai pályán fogadtuk a bukarestieket. Akkor gól nélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés, amely leginkább a fővárosi "szurkolók" magyarellenes megnyilvánulásairól és a pályára bedobált hang-gránátjairól maradt emlékezetes.

A Dinamo elleni párharc sikeres megvívásával olyan magasságokba juthat el a csíkszeredai, egyúttal a Hargita megyei felnőtt férfi labdarúgás, amilyenre még nem volt példa, amióta 1904-ben az első focicsapat megalakult a megyeszékhelyen. Számítunk Szurkolóink támogatására, írjuk együtt tovább az FK Csíkszereda történelmének lapjait és vívjuk ki a szuperligás tagságot!

Az osztályozó első találkozóját 2024. május 20-án hétfőn vívjuk. A meccs 20.00 órakor kezdődik a bukaresti Arena Natională stadionban, visszavágó egy hét múlva Csíkszeredában.

Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza