Liga 2 | Szombaton bemutatkozhat csapatunk új igazolása

Gólokkal, gólpasszokkal segítené csapatunkat legújabb igazolásunk, Babati Benjamin. A zalaegerszegi születésű támadó a Mezőkövesd együttesétől érkezett.

Liga 2 | Szombaton bemutatkozhat csapatunk új igazolása

Mezőkövesdről érkezett másodosztályú, felnőtt férfi csapatunk legújabb igazolása. Babati Benjamin két napja tartózkodik Csíkszeredában, családiasnak találja a várost és már szombaton bizonyítani szeretné gólérzékenységét.

A magyar első osztályban szereplő Mezőkövesd csapatától tette át székhelyét az FK Csíkszeredához Babati Benjamin. A 27 éves támadó közel 80 NB1-es és 270 NB2-es találkozóval a lábában fogadta el klubunk ajánlatát. És hogy hogyan is került Csíkszeredába?

"Elkezdtük a felkészülést a Mezőkövesddel és közben érkezett az FK megkeresése. Mindig ki szerettem volna magam próbálni külföldön is. Hajtott a kíváncsiság, hogy milyen lesz. Szeretem a kihívásokat, úgyhogy bele kellett állni".

Mint Benjamin megosztotta honlapunk érdeklődésére, Csíkszeredába igazolása előtt nem sok ismerete volt a romániai másodosztályról. Az FK-ban vannak olyan játékosok, akiket ismert korábbról. Volt olyan, akivel egy csapatban játszott és olyan is, akivel nagyon sokat játszottak egymás ellen.

"Utána érdeklődtem és szimpatikus volt, amit az FK-ról hallottam".

Benjamin vasárnap érkezett Csíkszeredába, tetszik neki a város, amit családiasnak talál – osztotta meg. Ugyanakkor klubunk létesítményeiről is elismerősen szólt. "Magyarországon is vannak olyan helyek, ahol nincsenek ilyen feltételek és körülmények" – emelte ki.

Szeretne újra feljutást ünnepelni

A játékos elmondta: szeretné megélni Csíkszeredában az első osztályba való feljutást. "Az alapcélom, ahogy a csapatnak is, hogy bekerüljünk az első hatba, a play-offba. Azért jöttem, hogy ebben segítsek. Hála'istennek a feljutásban van már tapasztalatom, szeretném ezt újra átélni.

A játékos statisztikáit böngészve azt láthatjuk, hogy nincs olyan szezon, amiben ne tapsolhatott volna a közönség góljainak.

"Gólokat és gólpasszokat várok magamtól. Teljesen mindegy, hogy ki rúgja a gólt, csak nyerjünk! Ha a bajnokság végén 8-10 gól lesz a nevem mellett és pár gólpassz, úgy gondolom, elégedett lehetek majd".

A támadó elárulta, hogy erősségének tartja a pályán az egy-egy elleni játékát, ezen kívül jól lát a pályán és ki tudja szolgálni a társakat. Benjamin a rúgótechnikáját emelte még ki, a szabadrúgások, szögletek elvégzésénél oda tudja helyezni a labdát, "ahova kell". 

"Gyors vagyok, lent van a súlypontom. Ahhoz képest, hogy alacsony vagyok, a fejjátékomat sem tartom olyan rossznak. Magasra tudok ugrani. Ha nem is mondom erősségemnek, de nem vagyok hátrányban a levegőben sem".

Babati Benjamint hamarosan követi családja is Csíkszeredába, felesége és négy hónapos kislánya érkezik rövidesen. 

"A feleségem mindig támogatja a döntéseimet, így volt ez az ide igazolásommal is. Jó előérzetem van, úgy gondolom, a csíkszeredai szerepvállalásom jól fog elsülni nekem személy szerint is és a csapatnak is" – osztotta meg Babati Benjamin.

A csatár 1+1 évre kötelezte el magát klubunkhoz. Ha a szakmai stáb úgy dönt, szombaton, a Resica elleni bajnoki találkozón bemutatkozhat a csapatban.

Sok sikert kívánunk az FK színeiben, Benjamin!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza