Liga 2 | Újpestről érkezett szélső védő

Magyarországi szélső védővel erősödött liga 2-es, felnőtt férficsapatunk kerete. A nyíregyházi születésű Szabó Bálint az előző szezont az Újpest FC csapatánál töltötte.

Liga 2 | Újpestről érkezett szélső védő

Szabó Bálint személyében Magyarországról érkezett másodosztályú csapatunk legújabb igazolása. A legtöbbször jobb szélső védőként szerepeltetett játékos kölcsönben érkezett az Újpest csapatától.

Szabó Bálint a 2022/2023-as szezon előtt igazolt Újpestre. Korábban teljes pályafutását Nyíregyházán töltötte, ahol a korosztályos csapatokat végigjárva 2020. novemberében mutatkozott be a felnőtt NB II-es csapatban, amelynek tagjaként 38 mérkőzésen lépett pályára, ebből 27-szer kezdőként.

Az Újpest mezében 18 alkalommal kapott bizonyítási lehetőséget az NB1-ben, ebből hatszor a kezdőcsapatban számolt vele a lila-fehér szakvezetés. A játékos jobb oldali védőként és középpályásként is otthonosan mozog a pályán. Az első osztályban egy gól és két gólpassz fűződik a nevéhez, és két alkalommal kapott sárga lapot. Szabó Bálint a magyar U21-es válogatottba is meghívót kapott ősszel, Azerbajdzsán ellen debütálhatott is, majd tavasszal Ciprus ellen kezdőként is bizonyíthatott. A kölcsönadás időtartama a 2023/2024-es szezon végéig szól.

"Köszönettel tartozom a Csíkszeredának, hogy felkarolt és így ismét van egy csapat, amelyik bízik bennem. Mindent erőfeszítésemmel azon leszek, hogy a legjobb teljesítményemet nyújtsam a pályán!" – fogalmazott honlapunknak Szabó Bálint.

Sok sikert kívánunk FK mezben, Bálint!

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza