Liga 2 | Változások a keretben és a szakmai stábban

Liga 2 | Változások a keretben és a szakmai stábban

Személyi változásokat hozott a téli bajnoki szünet a labdarúgó másodosztályban szereplő felnőtt csapatunk számára. Új vezetőedző érkezett a német Werner Bürger személyében, valamint két új játékost is sikerült leigazolnunk. Rossz hír, hogy saját nevelésű tehetségünk, Sándor Raul, orvosi javaslatra nem látogathatja az edzéseket.

Új vezetőedző irányítása mellett kezdte meg a téli bajnoki szünetet követő felkészülést Liga 2-es felnőtt csapatunk. A Dican Ferenc távozását követően megüresedett posztra Werner Bürger személyében német edző érkezett. A 63 éves szakember vezetésével a héten hazai környezetben gyakorolnak a fiúk, szombaton hajnalban pedig törökországi edzőtáborba utaznak. Február 11-éig négy, vagy öt edzőmérkőzés szerepel a programban, a tavaszi rajt előtt pedig a tervek szerint itthon is pályára lép még egyszer a csapat.

Werner Bürger László Csaba menedzser szakmai felügyelete mellett fogja végezni a munkáját. A két szakember együttműködése közel húsz évre nyúlik vissza. A skót Hearts csapatánál dolgoztak első alkalommal együtt, majd az MTK Budapestnél, a Dunaszerdahelynél és a Dundee Unitednél is közösen végezték feladatukat.

Új játékosok

Két új játékos leigazolásáról is be tudunk számolni. A Kolozsvári Universitatea csapatától érkezett 32 éves, olasz Roberto Romeo tapasztalt játékosnak számít, jól ismeri a hazai futball-közeget, hiszen közel tíz éve játszik Romániában. Az olaszországi Soveratoban született védő hazájában alsóbb osztályú csapatokban szerepelt, 2013 szeptemberében érkezett Medgyesre az egykori Gaz Metan alakulatához. A fekete-fehérek mezét 149 alkalommal öltötte magára (128-szor az első osztályban), mielőtt az előző szezon téli szünetében Kolozsvárra igazolt. Az egyetemistáknál 22 találkozón kapott lehetőséget, kivette a részét a csapat újbóli első osztályú tagságának kivívásában. A 2022/2023-as szezonban a Superligában 8 találkozón lépett pályára.

Magyarországról érkezett a hátvédsorba Eperjesi Gábor. A 29 éves, diósgyőri születésű védő az előző szezonban 28 mérkőzésen lépett pályára szülővárosa színeiben, az NB2-ben. Korábban a DVTK, illetve a Mezőkövesd játékosaként 105 találkozón szerepelt a magyar első osztályban és a magyar U21-es utánpótlás-válogatottban is lehetőséget kapott.

A bajnoki rajt előtt még elképzelhető, hogy további játékosok érkeznek a csapathoz, erről a törökországi edzőtábort követően születik majd döntés.

Sándor Raul kényszerpihenőn

Egészségügyi okokból kénytelen felhagyni az edzések látogatásával 18 éves, saját nevelésű tehetségünk, Sándor Raul. A jobbszélsőnél orvosi vizsgálatok során olyan problémákat fedeztek fel, amelyek nem teszik lehetővé a komolyabb fizikai terhelést. Kiderült ugyanis, hogy csak egy veséje van, ami megmagyarázza a korábbi rosszulléteit. A szakorvosi vizsgálat megerősítette a diagnózist, ebben a helyzetben pedig nem javasolt a fizikai terhelés és sportorvosi játékengedélyt sem kaphatna. A további, megalapozott orvosi szakvélemények alapján lehet dönteni a továbbiakról, ám klubunk számít a tehetséges fiatalemberre.

A játékos a 2021/2022-es szezonban tagja volt az U19-es bajnok, kupa- és szuperkupa győztes csapatunknak. A most futó szezonban három alkalommal a felnőttek között is pályára lépett a másodosztályban, a Nagybányai Minaur elleni 3–0-s győzelemből góllal vette ki a részét. Az FK Csíkszereda vezetősége mindent megtesz annak érdekében, hogy megoldódjon a játékos helyzete. Ezúton is sok erőt és kitartást kívánunk, Raul!

Takács is távozott

Egy játékosunk távozott a téli szünetben, Takács Rareș szerződését közös megegyezéssel bontottuk fel. A tordai származású hátvéd 2020 nyarán érkezett Csíkszeredába, összesen 54 alkalommal lépett pályára piros-fekete mezben, egy gól és három gólpassz fűződik a nevéhez. Mint beszámoltunk róla, Petre Ivanovici és Klemen Nemanič sem tagja már az FK játékoskeretének. Minden távozónak köszönjük, amit a csapatért tettek és sok sikert kívánunk a jövőben!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza