Liga 2 | Küzdelmes döntetlen a Mioveni ellen

Gól nélküli döntetlennel folytatta szereplését a bajnokságban liga 2-es csapatunk. Küzdelmes, jó iramú mérkőzésen egy pontot tartottunk itthon a Mioveni ellen.

Liga 2 | Küzdelmes döntetlen a Mioveni ellen

Gól nélküli döntetlennel folytatta szereplését a bajnokságban liga 2-es csapatunk. Küzdelmes, jó iramú mérkőzésen egy pontot tartottunk itthon a Mioveni ellen.

Szép számban érkeztek az FK-szurkolók a szombati összecsapásra, mintegy 800 néző gondolta úgy, hogy a helyszínen biztatja a fiúkat. Az elmúlt két szezont az első osztályban töltő CS Mioveni érkezett ezen a borongós, őszies napon Csíkszeredába. Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, örvendetes volt látni a kezdőcsapatban helyet kapó két új igazolásunk, Nistor Ákos és Bloj Erwin harcos játékát.

Ennek ellenére egy védelmi megingást követően a hetedik percben a hálónkba került a labda, szerencsére lesállás előzte meg a találatot, így maradt a 0–0. A tízedik percben ismét egy labdavesztés után veszélyeztetett a vendég együttes, ám mellé gurították a ziccert. Egyre többet birtokolta csapatunk a labdát, fölényünk szögletekben mutatkozott meg főképp. A 21. percben remek támadást vezettünk, Nistor Ákos adott jó passzt a jobb oldalon érkező Bloj Erwinnek, aki állítgatás nélkül, mintegy hat méterről a rövid felső sarkot vette célba, nagyot mentett a vendlégek kapusa, Croitoru.

Hét perccel később Nistor Ákos távoliját húzta le a vendég hálóőr, két minutummal később Csürös tornáztatta meg a kapust. A találkozó képére jellemző volt, hogy a Mioveni mindössze a 41. percben végezhette el az első sarokrúgást. Az első félidő úgy végződött, ahogy kezdődött, Mioveni lehetőséggel, ám Șerbănică lövése elsurrant a bal alsó sarok mellett.

A második 45 perc is zöld-sárga próbálkozással indult, ám újra mi voltunk közelebb a gólszerzéshez. Az 55. percben egy Makrai lerántása nyomán megítélt szabadrúgás után Csürös fejelt zúgó felső kapufát. Igaz, a partjelző zászlója a magasba emelkedett, tehát lesállás előzte meg a lehetőséget. A hajrában több alkalommal is eldönthettük volna az összecsapást, ám Apro fejese mellé ment, Magyari középről leadott lövését pedig bravúrral mentette Croitoru.

Összességében közelebb állt csapatunk a győzelemhez a külső szemlélő számára bizonyára élvezetes, remek iramú mérkőzésen. Folytatás egy hét múlva a liga-újonc, CS Tunari otthonában.

Liga 2., alapszakasz 6. forduló
FK Csíkszereda – CS Mioveni 0–0

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Roman George Cătălin (Temesvár), asszisztensek: Humita Ioan Daniel (Örményes/Krassó-Szörény megye), Diaconu Andrei (Jászvásár)
Sárga lap: Bloj Erwin (72.), Nagy János (80.), ill. Cărăruș Ion (37.)
FK Csíkszereda: Becze-Máthé Mátyás – Nagy János, Vita Dániel, Apro Claudiu, Gál-Andrezly Péter, Csürös Attila, Veres Szilárd, Bloj Erwin, Nistor Ákos, Babati Benjamin (Jelena Richárd (77.), Makrai Gábor (Magyari Szilárd, 70.) Vezetőedző: Ilyés Róbert
CS Mioveni: Croitoru Dănuț – Șerbănică Daniel, Dandea Alex, Gomes Garutti Rafael, Trașcu Andrei (Gogor Cătălin, 72.), Cărăruș Ion, Toma Daniel (Ignat Cristian, 77.), Cosereanu Valentin (Căprescu Mateo, 58.), Gutea Remus (Dutan Ovidiu, 72.), Bolohan Raul (Massaro Davide, 58.), Blănaru Ștefan Vezetőedző: Constantin Schumacher

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza