Liga 2 | Újabb három pont! Ezúttal idegenben nyertek Ilyés Róbert fiai

A második forduló után először szerzett egy találatnál többet liga 2-es együttesünk. Ilyés Róbert tanítványai a CSM Alexandria ellen diadalmaskodtak szombaton, idegenben. 

Liga 2 | Újabb három pont! Ezúttal idegenben nyertek Ilyés Róbert fiai

A második forduló után először szerzett egy találatnál többet liga 2-es együttesünk. Ilyés Róbert tanítványai a CSM Alexandria ellen diadalmaskodtak szombaton, idegenben. Bakos Ervin újra eredményes volt.

Kellemetlen emlékeink lehetnek az Alexandria csapatáról, az elmúlt szezonban a Románia Kupában, az akkor még harmadosztályú munténiaiak jelentették a végállomást. Azonban, ahogy a találkozó előtti interjúban Soufiane Jebari is fogalmazott, az egy másik Alexandria és egy másik FK volt. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és míg mi a felsőházért küzdünk, házigazdánk, immár a másodosztály újoncaként, a bentmaradásért kell harcoljon.

Az első kapura tartó próbálkozást a házigazdák részéről láthattuk, ám a gyenge fejest könnyedén ölelte magához Gyenge Szilárd. A 9. percben Petre Simon indult középen egy kiugratás nyomán, ám Gyenge jól futott ki és felkapta a játékszert. A 17. percben ismét Gyengének kellett közbeavatkoznia, a jobb alsó saroknál fogott biztosan egy hazai kísérletet. A 19. percben Makrai Gábor esett el a hazai védők gyűrűjében a 16-oson belül, ám a játékvezető nem látott okot a beavatkozásra.

Újra Bakos villant

Az iramra nem lehetett panaszunk, jó tempóban járatták a labdát a felek, ám a kapuk kevésbé kerültek veszélybe. Többet birtokoltuk a labdát, a hazaiak többnyire ellentámadásokra rendezkedtek be. A 35. percben Makrai Gábor küzdöt nagyot a hazai kapu előtt, végül üggyel-bajjal tisztáztak a támadó elől. Egy perc elteltével Jebari lőtt jó 25 méterről alig fölé. A 38. percben Ronai húzta meg a bal oldalon, beadását Makrai nem találta el a kapu torkában. A 40. minutumban Simon a 16-os vonaláról próbálkozhatott egy lendulatas Alexandria-támadás végén, ám messze fölészállt a lövése. 

A 42. percben Makrai perdített remekül Bakos Ervinhez, az elmúlt fordulóban győztes találatot szerző fiatal játékos kissé jobbról remek lövést eresztett meg, a labda megpattant egy menteni igyekvő lábon is, majd védhetetlenül vágódott a léc alá (0–1). Nagyszerű találat volt!

Gólváltás és győzelem

A második félidőben szűk negyed óráig tudtuk megőrizni előnyünket, az 58. percben Perju megpattanó lövésénél esélye sem volt Gyengének (1–1). Három forduló után kapott újra gólt együttesünk. Három egység elteltével kapuvédőnk mutatott be nagy védést, így megakadályozva, hogy a CSM átvegye a vezetést. Oda-vissza játék folyt a pályán, Ilyés Róbert tanítványai igyekeztek visszavenni az előnyt, míg a vérszemet kpaó hazaiak többször eljutottak Gyenge kapuja elé.

A játékrész második felére fáradni látszottak a hazaiak, harcosan, elszántan őrizték az eredményt, ám építkezni kevésbé tudtak. Mi viszont annál inkább! Jelena jól szállt be a játékba, igazi középcsatár erényeket megvillantva fordult kapura a 76. percben Balogh Szilárd visszafejelt labdájával és talált be remekül bal lábbal, a bal alsó sarokba Cristică kapujába (1–2). Elkészült az erejével a házigazda, az FK-s cserék pedig új lendületet adtak csapatunknak. Folytatódott remek sorozatunk tehát, az utolsó négy fordulóban tíz pontot szorgoskodtak össze Kelemen Dávidék. Folytatás jövő vasárnap, hazai pályán, a Sellenberk ellen.

Liga 2, alapszakasz 11. forduló
CSM Alexandria – FK Csíkszereda 1–2 (0–1)

Turnu Măgurele
Vezette: Lunca Dragoș Nicolae (Kolozsvár), asszisztensek: Roman Andrei Alexandru (Németvásár), Nagy Dániel (Medgyes)
Gólszerzők: Ciprian Perju, 58.), ill. Bakos Ervin (42.), Jelena Richárd (76.)
Sárga lap: Cană Ștefan (35.), ill. Veres Szilárd (24.), Kelemen Dávid (84.), Jelena Richárd (86.), Bloj Erwin (90+1.)
Alexandria: Cristică Iosif (Achiriloaiei, 82.) – Georgescu Vladimir, Nicola Alexandru, Perju Ciprian (Impungeroua Alexandru, 74.), Cană Ștefan, Stancu Mihai, Simon Petre (Neagu Cosmin, 46.), Jerdea Robert (Ciobanu, 67.), Neaga Andi, Iakabfi Sabin (Gâdea, 68.), Dodoi Gabriel Vezetőedző: Alin Pânzaru
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Nagy János (Bloj Erwin, 73.), Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Gál-Andrezly Péter – Csürös Attila, Veres Szilárd, Soufiane Jebari (Magyari Szilárd, 86.), Bakos Ervin (Nistor Ákos, 73.), Ronai Robert (Balogh Szilárd, 65.) – Makrai Gábor (Jelena Richárd, 65.) Vezetőedző: Ilyés Róbert

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza