Liga 2 | Pont nélkül távoztunk a fővárosból

Bár nem játszottunk alárendelt szerepet, kevés gólszerzési lehetőséget dolgoztunk ki a Bukaresti Steaua elleni, hétfői, idegenbeli találkozón. A házigazdák többször veszélyeztettek, egy alkalommal pedig be is vették a remek teljesítményt nyújtó Gyenge Szilárd kapuját.

Liga 2 | Pont nélkül távoztunk a fővárosból

Bár nem játszottunk alárendelt szerepet, kevés gólszerzési lehetőséget dolgoztunk ki a Bukaresti Steaua elleni, hétfői, idegenbeli találkozón. A házigazdák többször veszélyeztettek, egy alkalommal pedig be is vették a remek teljesítményt nyújtó Gyenge Szilárd kapuját.

Mintegy 1500 nézőt vonzott csapatunk fővárosi fellépése. A Seaua otthonául szolgáló Ghencea stadion egy szegletében ott láthattunk mintegy harminc csíkszeredai szurkolót is. A Lokálpatrióták lelkesedésben mindenképp felvették a versenyt a hazai hívekkel, ám a hangpárbajt elvesztették a létszámfölényben lévő vörös-kékek ellen. A játék képe alapján az első negyed órában a hazaiaknak volt több okuk a lelkesedésre. Az első lehetőség a 11. percben adódott a Steaua előtt, Maftei középre adása után Chipirliu célzott középről, ám Gyenge Szilárd fölé ütötte a játékszert.

A 14. percben Dobrescu húzott befelé balról, majd célozta meg a bal alsó sarkot, ám Gyenge remek vetődéssel szögletre mentett. A 19. percben jobb oldalról érkezett az FK-beadás Frânculescu kapuja elé, ám Balogh Szilárd nem tudta a kapu felé irányítani fejjel a labdát. Három egység elteltével Szabó Bálint kapott jó átadást balról, ám nem találta el jól a labdát, lövése magasan fölé szállt. A 27. percben Gyenge Dobrescu távoliját fogta biztosan. A 41. percben Makrai és Beța csapott össze, mindketten a földön maradtak, majd támadónk belépőjét látta szabálytalannak Naidin Valentin játékvezető, aki sárga lapot mutatott fel.

A második játékrész első időszakában a csereként pályára lépő David Matei szabálytalan belépői és sárga lapja jelentette a főbb eseményeket, érdekesség, hogy a hazai szakvezetés negyed óra játék után le is hívta a pályáról... Közben a 60. percben Chunchukov fejesét jegyezhettük fel, negyed óra múltán pedig Babati Benjamin próbálkozott távolról a másik oldalon. Három egység elteltével a hálónkban táncolt a labda. A bal oldalra játszottak ki egy támadást a házigazdák, onnan érkezett a beadás, amit Bogdan Chipirliu kapásból a bal alsó sarokba továbbított mintegy 15 méterről (1–0).

A hazai drukkerek nem hazudtolták meg önmagukat, a találkozó közben többször kezdtek a magyarok szidásába, majd a lefújás után is válogatott szitkokkal illették csapatunkat és szurkolóinkat.

A hátralévő idő nem volt elég ahhoz, hogy változtassunk az eredményen. Győzelmével a Steaua a hetedik helyre ugrott a tabellán, Ilyés Róbert tanítványai pedig a 14. helyen várják a következő fordulót. 

Liga 2, alapszakasz 13. forduló
Bukaresti Steaua  – FK Csíkszereda 1–0 (0–0)

Bukarest, Ghencea stadion
Vezette: Naidin Valentin (Kisnikápoly), asszisztensek: Antal Csaba (Kisbács), Noroc Mihaita Adrian (Botoşani)
Gólszerző: Bogdan Chipirliu (78.)
Sárga lap: Apro Claudiu (34.), Makrai Gábor (42.), ill. David Matei (59.)
Steaua: Adrian Frânculescu – David Maftei, Daniel Vîrtej, Dean Beța, Adrian Ilie, Mihai Dobrescu – Rober Sierra, Valentin Bărbulescu (David Matei, 56., Alin Raicov, 71.), Stephan Drăghici – Bogdan Chipirliu, Mario Topuzov (Tsvetelin Chunchukov, 46.) Vezetőedző: Daniel Oprița
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Szabó Bálint, Gergely Botond (Nistor Ákos, 82.), Kelemen Dávid, Apro Claudiu – Veres Szilárd, Csürös Attila – Gál-Andrezly Péter (Csiszer Balázs, 82), Soufiane Jebari (Babati Benjamin, 71.), Balogh Szilárd (Ronai Robert, 71.) – Makrai Gábor (Jelena Richárd, 71.) Vezetőedző: Ilyés Róbert

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza