Liga 2 | Győzelemmel kezdtük a tavaszt!

Hihetetlen izgalmak végén, a hosszabbítás utolsó pillanataiban szerzett góllal tartotta itthon a három pontot liga 2-es együttesünk a bajnokság tavaszi rajtján. A 16. forduló zárómérkőzésén, zsúfolt lelátók előtt Nagy János és Nistor Ákos találatai döntöttek.

Liga 2 | Győzelemmel kezdtük a tavaszt!

Hihetetlen izgalmak végén, a hosszabbítás utolsó pillanataiban szerzett góllal tartotta itthon a három pontot liga 2-es együttesünk a bajnokság tavaszi rajtján. A 16. forduló zárómérkőzésén, zsúfolt lelátók előtt Nagy János és Nistor Ákos találatai döntöttek.

Hatalmas érdeklődés övezte liga 2-es csapatunk tavaszi szezonkezdetét, örvendetes volt látni a tömött lelátókat, amelyeken helyet foglaltak gyermek- és akadémiai csapataink is. Ennek megfelelően nagyszerű hangulatban indult útjára a labda. A kezdő sípszót ünnepélyes pillanatok vezették fel, a lelátón köszönthettük a csíkszeredai futball története során első alkalommal "C" osztályos szereplést kivívó, egykori Csíkszeredai Bányász néhány tagját, akik közül Kopacz József végezte el a kezdőrúgást.

A felemelő hangulatot csak fokozta, hogy az FK hatalmas lendülettel vetette bele magát a küzdelembe. Egyértelműen uralta Ilyés Róbert legénysége a találkozó első perceit. Mindez egy remek Jebari lövésben is testet öltött, ám középpályásunk próbálkozása kevéssel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 8. percben Bakos Ervin alapvonalról visszaadott labdájával Ronai került helyzetbe, ám a bal oldali oldalhálót találta telibe. Tíz perc elteltével megszületett a vezető találatunk. Babati végzett el szögletet a jobb oldalról, a labdát Jebari és Ronai is átlépte, Nagy János viszont hatalmas lövést eresztett meg a bal felső sarok felé, Straton csak beleütni tudott a labdába, ám hárítani nem volt esélye (1–0).

A játékrész második fele is egyértelmű hazai fölénnyel telt, a 42. percben Makrai lábában volt a második találat, ám a 16-os vonaláról leadott lövése fölé szállt. A félidő utolsó momentuma Nagy János jobb odlali beadása volt, amit Straton ölelt magához megelőzve a berobbanó Makrait.

Minden jó, ha jó a vége

Jól kezdődött számunkra a második félidő, az 53. percben Ronai bal oldali beadása érkezett veszélyesen a kapu elé, ám mindenki előtt elszállt a játékszer. Egy perc múlva azonban szinte a semmiből érkezett a vendégek egyenlítő találata. A bal oldalon futott az argeș-i akció, a középre adás után Petrescu lőtte ki Gyenge kapujának jobb oldalát (1–1). Az 57. percben érkezhetett volna a hazai válasz, ám a középen kiugró Makrai nem tudta megszelídíteni a labdát, az ellentámadás végén Gyenge Szilárd mentett nagyot kivetődve.

A 72. percben a csereként beszálló, a csapatban ezúttal bemutatkozó Anderson eresztett meg jó 25 méterről egy ballábas lövést, a bal alsó saroknál Straton fogta a próbálkozást. A 74. percben Gyenge tenyerelt szögletre egy jobb oldali szabadrúgást, a sarokrúgás után fiatal hálóőrünk hatalmasat mentett, a léc alól tornázta ki a vendégek fejesét. A 78. percben Angelov helyezett húsz méterről a bal kapufa mellé. A 89. percben mintegy 17 méterről végezhetett el Nagy János szabadrúgást, a jobb felső sarokra tartó lövésnél nagy bravúrral mentett a vendégek hálóőre. 

Már mindenki a háromperces hosszabbítás végét várta, ám csapatunk egy pillanatig sem adta fel. A 90+3. percben szöglethez jutottunk, a bal oldalról a kapu elé szálló labdát Jelena Richárd fejelte rá, a kapus először még menteni tudott, ám Nistor Ákos jól érkezett a kipattanóra és eldöntötte a találkozót (2–1)! Hatalmas kő esett le a stadionban helyet foglaló nézők és a stáb szívéről, sikerrel vettük az első tavaszi akadályt és nyílt maradt a küzdelem a felsőházi rájátszásba jutásért.

Liga 2, alapszakasz 16. forduló
FK Csíkszereda – FC Argeș 2–1 (1–0)

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Baban Vlad (Jászvásár), asszisztensek: Zamfir Doru (Slatina), Diaconu Andrei (Jászvásár), tartalék játékvezető: Lunca Dragoș Nicolae (Kolozsvár)
Gólszerzők: Nagy János (18.), Nistor Ákos (90+3.), ill. Petrescu Petrișor (54.)
Sárga lap: Gyenge Szilárd (75.), ill. Tofan Andrei (28.), Petrescu Petrișor (35.), Eugen Neagoe (71.), Ciuciulete Radu (75.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Gal-Andrezly Peter, Csürös Attila, Kelemen Dávid, Nagy János – Bakos Ervin (Nistor Ákos, 82.), Veres Szilárd, Soufiane Jebari (Francisco Anderson, 66.) – Ronai Robert (Balogh Szilárd, 82.), Babati Benjamin – Makrai Gábor (Jelena Richárd, 66.) Vezetőedző: Ilyés Róbert
FC Argeș: Straton Cătălin George – Tofan Andrei Costinel, Orozo Esteban, Ciuciulete Radu, Tudose Mario Cristian, Radescu Ionuț, Nortey Isaac, Șerban Andrei (Angelov Milcho, 25.), Dulcea Patrik Adrian (Pîrvu Yanis, 46.), Petrescu Petrișor, Buhacianu Valentin Vezetőedző: Eugen Neagoe

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza