Liga 2 | Három pont Sloboziáról!

Babati Benjamin első félidőben szerzett találatával elhoztuk a három bajnoki pontot az Unirea Slobozia otthonából. Ilyés Róbert legénysége nagy lépést tett a felsőházi rájátszás elérése felé.

Liga 2 | Három pont Sloboziáról!

Babati Benjamin első félidőben szerzett találatával elhoztuk a három bajnoki pontot az Unirea Slobozia otthonából. Ilyés Róbert legénysége nagy lépést tett a felsőházi rájátszás elérése felé.

Az első szögletet a hazaiak jegyezték az első percben, majd egy meg nem adott gólig is eljutott a Slobozia a 8. minutumban, Purece lépett ki középen és lőtt a hálóba, ám lesről tette mindezt. A 10. percben Nagy János jobb oldali beadása csúszott le. A 16. percben bal oldali Unirea támadás végén érkezett Gyenge kapuja elé a beadás, középről Dimitrov fejelt az FK védők szorításában fölé. A 20. percben közel voltak a vendéglátók a vezetés megszerzéséhez, a jobb oldalról beszálló labdát ismét Dimitrov fejelte rá, Gyenge nagyszerű reflexmozdulattal hárított. Hálóőrünk egy perc elteltével egy hazai szabadrúgás után újra bizonyította tehetségét, Pacionel próbálkozását hatástalanította. Meleg pillanatok voltak!

A 32. percben Gal-Andrezly kevergetett a bal oldalon, remekül ívelt a 16-oson belüölre, Babati Benjamin az öt és feles vonalán magasan felugorva remek mozdulattal fejelt a hálóba (0–1). Postafordultával érkezett a hazai válasz, egy távoli próbálkozást ütött ki Gyenge, a labdára berobbanó Toma a hálóba lőtt, ám Tudor Răzvan zászlója ezúttal is a magasba emelkedett, így csupán újabb érvénytelen találat született. A szünet előtt Gyenge még bemutatott egy remek védést Pacionel lövésénél, így maradt a minimális csíki előny.

A szünetben egy változás történt mindkét oldalon, a hazaiaknál érkezett Dimitrov helyére Afalna, míg nálunk Pintér Bencét Soufiane Jebari váltotta. A játékrészt Gál-Andrezly távoli, szögletre kipattanó lövése nyitotta, a sarokrúgás nem okozott veszélyt Rusu kapuja előtt. Az 52. percben Purece lőtt a bal oldali oldalhálóba egy jobb oldali hazai bedobás nyomás kialakult helyzet végén. Az 56. minutumban Jebari célozta meg szabadrúgásból a kapu bal oldalát, Rusu a helyén volt. A a 66. percben a frissen beszálló Anderson és a szintén csereként beszálló Makrai játszott össze, utóbbi nagy helyzetben a jobb oldali kapufa mellé lőtt.

A 72. percben Anderson jobb oldalról, éles szögből, mintegy nyolc méterről célozta meg a bal alsó sarkot, Rusu nagyot mentett. A 79. percben a végig aktívan játszó Bakos Ervin lábában volt a második találatunk, ám az Unirea hálóőre ismét a helyén volt, a kipattanót pedig Anderson nem tudta kapura küldeni. A 86. minutumban ismét Bakos vállalkozott lövésre, jó húsz méteres próbálkozása kevéssel elkerülte a bal felső sarkot. A ráadás harmadik percében Gyenge hatalmas védéssel tartotta meg az eredményt, a hármas sípszó pedig azt jelentette, hogy Ilyés Róbert együttese két remekbe szabott szőzelemmel kezdte a tavaszi szezont. A két mérkőzésen megszerzett hat ponttal továbbra is versenyben maradtunk a felsőházi rájátszásért. Folytatás egy hét múlva hazai pályán, a Karácsonkő ellen.

Liga 2, alapszakasz 17. forduló
Unirea Slobozia – FK Csíkszereda 0–1 (0–1)

Slobozia, Május 1 Stadion
Vezette: Avram Robert (Piteşti), asszisztensek: Tudor Răzvan Claudiu (Bukarest), Tănase Lucian (Piteşti)
Gólszerzők: Babati Benjamin (32.)
Sárga lap: Serges Manolo Ekollo (38.),Pospielov (55.), ill. Pintér Bence (44.), Nagy János (58.), Francisco Anderson (76.), Kelemen Dávid, 87.)
Slobozia: D. Rusu – Ibrian (Atanase, 85.), Andreș, Pospielov , C-tin. Toma, Șt. Pacionel (Cojocari, 64.), Ekollo, Dorobanțu (Bujor, 74.), Purece, Vlăsceanu (Aioanei, 74.), Dimitrov (Afalna, 46.)
Vezetőedző: Adrian Mihalcea
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Nagy János, Kelemen Dávid, Csürös Attila, Gál-Andrezly Peter (Apro Claudiu, 67.), Pintér Bence (Soufiane Jebari, 46.), Veres Szilárd, Babati Benjamin (Francisco Anderson, 64.), Bakos Ervin, Ronai Robert (Balogh Szilárd, 85.), Jelena Richárd (Makrai Gábor, 64.) Vezetőedző: Ilyés Róbert

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza