Liga 2 | Alulmaradtunk Slobozián

Gól nélküli első félidő után két találattal alulmaradtunk a Slobozia Unirea otthonában vasárnap, a felsőházi rájátszás második fordulójában

Liga 2 | Alulmaradtunk Slobozián

Gól nélküli első félidő után két találattal alulmaradtunk a Slobozia Unirea otthonában vasárnap, a felsőházi rájátszás második fordulójában. Nincs megállás, szerdán a Mioveni csapatát fogadjuk.

Jó tempóban kezdődött a mérkőzés, játékosainkat harminc csíkszeredai szurkoló űzte-hajtotta a lelátóról, a Lokálpatrióták soraiból jól hallhatóan szállt a biztatás, amit a hazai nézől füttyszóval "jutalmaztak". A 7. percben Afalna tört be a jobb oldalon a 16-oson belülre, az ötös magasságából eleresztett éles lövését a rövid alsónál fogta Gyenge Szilárd, ám les miatt mi jöhettünk. Két egység elteltével Anderson célzott kevéssel a bal alsó sarok mellé jó 22 méterről. A 14. percben bal oldali szöglet után a kifejelt labdát Apro Claudiu küldte rá, Rusu a léc alól mentett nagyot. A következő percben Afalna ugrott meg középen, Gyenge jó ütemben robbant ki a hazai támadó elé és kaparintotta meg a labdát.

A 21. percben Makrai lódult meg a bal oldalon és lőtt éles szögből, Rusu szögletre ütötte a próbálkozást. A 41. percben a tizenhatos vonalánál, középen szabálytalankodott sárga lapot érően Makraival szemben Lazăr. A kecsegtető helyzetből következő szabadrúgást Anderson mintegy egy méterrel fölé tekerte. Az egyperces ráadásban Anderson próbálkozása szállt fölé. Ez volt az első felvonás utolsó momentuma, így gól nélküli döntetlennel mehettek pihenőre a felek.

A második félidő első feljegyzésre méltó eseménye Anderson fölé szálló lövése volt Nagy János bal oldali szögletét követően. Ugyanebben a percben a hazaiak kapitánya, Constantin Toma gázolta el a jobb szélen Andersont sárga lapot érően. Az 53. percben furcsa körülmények között megszületett a hazaiak vezető találata. A  bal oldalon Nagy János hozta játékba a labdát, ám sem Veres Szilárd, sem Kelemen Dávid nem tudott indítani, a labda a szemfüles Purece elé került, aki az ötös bal sarkától Gyenge fölött a hálóba emelt (1–0). A gólt megelőzően úgy tűnt, a játékszert Purece kézzel tette maga elé. A vezetés megszerzése után némileg veszélyesebben játszott az Unirea, ám valódi gólhelyzetekig nem igen jutottak el a vendéglátók, ehelyett szabálytalanságokkal igyekeztek tördelni a játékot.

A 73. percben Ekkolo ugrott ki a bal oldalon, elvitte Gyenge mellett a labdát, majd éles szögből kapura lőtt, Kelemen Dávid hatalmas bravúrral tisztázott a gólvonal előtt. A 78. minutumban Gyenge kirúgását visszavágták a hazaiak a mezőnyből, a labdára Afalna startolt rá és kifutó kapuvédőnk fölött 25 méterről a hálóba emelt (2–0). A 84. percben újra a hálónkban táncolt a labda, Vlăsceanu balról lőtte ki a hosszú sarkot, igaz, lesről tette mindezt, így maradt a kétgólos különbség. 

Vereséggel folytattuk tehát felsőházi szereplésünket, ám kesergésre nincs idő, szerdán már újabb kihívás előtt áll Ilyés Róbert együttese. A harmadik játéknapon, 17 órától a CS Mioveni látogat az FK stadionba. Jegyek már kaphatók a bilete.ro oldalon.

Liga 2, play-off, 2. forduló
Unirea 04 Slobozia – FK Csíkszereda 2–0 (0–0)

Slobozia, Május 1 stadion
Vezette: Baban Vlad (Jászvásár), asszisztensek: Bălan Gheorghită (Piteşti), Carson Marian (Konstanca)
Gólszerzők: Purece (53.), Afalna (78.)
Sárga lap: Lazăr (41.), Toma (47.), Coadă (64.), Adrian Mihalcea (79.), Dorobanțu (89.), ill. Csürös Attila (52.), Kelemen Dávid (83.)
Unirea Slobozia: D. Rusu – Ibrian, Gab. Lazăr, Pospielov, C-tin. Toma – Șt. Pacionel, Coadă – Dorobanțu, Purece (Ekkolo, 58.), Vlăsceanu – Afalna (Cojocari, 90+1.) Vezetőedző: Adrian Mihalcea
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Nagy János (Bloj Erwin, 72.), Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Gal-Andrezly Peter – Veres Szilárd (Szondi Botond, 86.), Csürös Attila (Soufiane Jebari, 61.) – Bakos Ervin (Ureche Alex, 86.), Francisco Anderson (Jelena Richárd, 72.), Balogh Szilárd – Makrai Gábor Vezetőedző: Ilyés Róbert

A play-off további eredményei
CS Mioveni – Bodzavásári Gloria 1–1
Sellenberki SC – Vajdahunyadi Corvinul 0–0
A felsőház állása

1. Unirera Slobozia 46 pont  +3
2. Sellenberki SC 43  -2
3. Vajdahunyadi Corvinul 39  0
4. Bodzavásári Gloria 36   0
5. FK Csíkszereda 35  0
6. CS Mioveni 34  -1

 

A következő forduló programja
Április 10., 17.00 óra
FK Csíkszereda – CS Mioveni
Április 10., 19.00 óra
Vajdahunyadi Corvinul – Unirea 04 Slobozia
Április 11., 19.00 óra
Bodzavásári Gloria – Sellenberki SC

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza