Liga 2 | Fél óra alatt eldöntötte a Mioveni

Az első fél órában háromszor is betalált liga 2-es csapatunk ellen a CS Mioveni. Jelena Richárd révén csak a szépítésre futotta, így pont nélkül maradtunk a felsőházi rájátszás csütörtöki mérkőzésén.

Liga 2 | Fél óra alatt eldöntötte a Mioveni

Az első fél órában háromszor is betalált liga 2-es csapatunk ellen a CS Mioveni. Jelena Richárd révén csak a szépítésre futotta, így pont nélkül maradtunk a felsőházi rájátszás csütörtöki mérkőzésén.

A védelem két alapemberének a hiányában némileg felforgatott összeállításban futott ki csapatunk a mioveni-i stadion gyepére. Kelemen Dávid eltiltás miatt hiányzott, Apro Claudiut pedig sérülés akadályozta meg a szereplésben.

A 7. percben előnybe került a házigazda, jobb oldali támadás futott a pályán, Stan lövését még blokkoltuk, ám a kipattanóra jó ütemben érkezett Guțea és a háló közepébe helyezett (1–0). A korai gól érezhetően megzavarta csapatunkat, többet kezdeményezett a Mioveni. Ennek meg is lett az eredménye, a 18. percben megduplázták előnyüket. Ezúttal a bal oldalon szőtte támadását a vendéglátó, Blănaru beadását az első találatot is jegyző Guțea szép mozdulattal lőtte Gyenge Szilárd fölött a hálóba (2–0). A 23. minutumban Gyenge mentett nagyot lábbal, majd Veres Szilárd próbálkozása halt el a hazai blokkban. A 27. percben teljes lett a hidegzuhany, Gyenge Szilárd ütötte el a kiugró Blănarut a 16-oson belül, legalábbis a játékvezető szerint, aki a büntetőpontra mutatott. A visszajátszásokat nézve úgy tűnt, a hazai játékos taposta meg kapuvédőnket, majd esett egy nagyot... A 11-est a sértett végezte el, és helyezett higgadtan a bal alsó sarokba (3–0).

A harmadik találat után Ilyés Róbert változtatásra szánta el magát és levette a pályáról Gergely Botondot, érkezett Bakos Ervin a középpályára és Veres Szilárd húzódott hátra a védelembe. Az első játékrészt Massaro nagy helyzete zárta, ám remek ütemű kiugrása után hosszan tolta meg a labdát és az Gyenge zsákmánya lett. 

Stan hatalmas kimaradt lehetőségével indult a második 45 perc, a hazai játékos villámgyors akció végén elvitte a labdát Csürös és a kapujából kifutó Gyenge mellett is, majd jobbról, némileg kisodródva hanyagul a bal kapufa mellé gurított. Nagy energiákat mozgósítottunk a szépítésért, aminek a 64. percben meg is lett az eredménye. Babari végzett el szabadrúgást a bal oldalról, mintegy 35 méterre a kaputól. A 16-oson belülre beszálló labdáért Szondi Botond küzdött meg, a játékszer Jelena elé került, aki az öt és feles vonaláról a bal alsó sarokba továbbított (3–1). A 81. percben Jebari lőtt egy remek labdaszerzés után kapura, Croitoru szögletre mentette a kapu bal oldalába tartó labdát. A 89. percben Bloj Erwin 20 méteres, fölészálló löketét jegyezhettük még fel, az utolsó pillanatokban pedig Ronai lőtt fölé 11 méterről.

Az első fél óra sokkja után a második játékrész jóval kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, ám a hazaiak győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. A Mioveni egy pontra csökkentette hátrányát csapatunk mögött a bajnoki tabellán, a Bodzavásár pedig már pénteken bebiztosíthatja magának az egyenes feljutást a Szuperligába. A folytatásban, május 8-án a Vajdahunyadi Corvinul otthonában szerepel csapatunk

Liga 2, play-off 8. forduló
CS Mioveni – FK Csíkszereda 3–1 (3–0)

Mioveni
Vezette: Marcu Claudiu (Konstanca), asszisztensek: Corb Ioan Alexandru (Szatmárnémeti), Turcu George (Bukarest)
Gólszerzők: Remus Guțea (7. és18.), Ștefan Blănaru (27., büntetőből), ill. Jelena Richárd (64.)
Sárga lap: Daniel Toma (39.), Mateo Căprescu (69.), Alin Văsălie (90.), Alexandru Stan (90.), ill. Veres Szilárd (12.), Makrai Gábor (85.), Szondi Botond (90+2.)
CS Mioveni: Fl. Croitoru – Trașcu, R. Garutti, Cr. Ignat (Burnea, 63.), Șerbănică – Massaro (Văsălie, 76.), Cărăruș, D. Toma (Căprescu, 46.), Guțea (Duțan, 63.) – Șt. Blănaru, Al. Cr. Stan Vezetőedző: Constantin Schumacher
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Gal-Andrezly Peter, Gergely Botond (Bakos Ervin, 34.), Csürös Attila, Vita Dániel (Salvatore Marrone, 46., Makrai Gábor, 79.) – Soufiane Jebari, Veres Szilárd – Pintér Bence (Szondi Botond, 46.), Babati Benjamin (Bloj Erwin, 65.), Ronai Robert – Jelena Richárd Vezetőedző: Ilyés Róbert

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza