Liga 2 | Két góllal jobb volt a Corvinul

Kétgólos vereséget szenvedtünk a liga 2-es bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó idegenbeli találkozóján a Vajdahunyadi Corvinul otthonában. A hazaiak két gólját is lesgyanús helyzet előzte meg, Bloj Erwin volt együttese ellen volt eredményes.

Liga 2 | Két góllal jobb volt a Corvinul

Kétgólos vereséget szenvedtünk a liga 2-es bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó idegenbeli találkozóján a Vajdahunyadi Corvinul otthonában. A hazaiak két gólját is lesgyanús helyzet előzte meg, Bloj Erwin volt együttese ellen volt eredményes.

Szakadó esőben indult útjára a labda a vajdahunyadi Michael Klein stadionban, ennek ellenére több százan voltak kíváncsiak a helyszínen a kék-fehérek utolsó hazai mérkőzésére. Az FK kapujában ezúttal Karácsony Márk kapott lehetőséget, a középpályán pedig Szondi Botond és Bloj Erwin bizonyíthatott a kezdő sípszótól.

Az első izgalmas jelenet a hazai kispad előtt adódott, ahol Jelena Richárd került kisebb összetűzésbe, a Corvinul szakvezetőjével, Florin Maximmal. A 12. minutumban már a futball volt a főszerepben. Ronai lódult meg remekül a jobb oldalon, az öt és feles sarkához érve el is lőtte a labdát, ám a kirobbanó Lefter menteni tudott. Az ellentámadásból pedig érkezett a házigazdák vezető találata. Coman robogott el a bal oldalon, az alapvonal közeléből visszatett labdájára Nicolae Pîrvulescu érkezett remek ütemben és kilőtte Karácsony kapujának bal oldalát. Nem estünk kétségbe a Corvinul vezető góljától, a vizes talajon is megpróbáltunk építkezni, ám a gólhelyzetek elmaradtak, ahogy ellenfelünk sem sokat veszélyeztetett.

A második félidőt Kelemen Dávid veszélyes fejese és Szondi Botond látványos ollózása vezette fel az 51. percben, ám ezt követően leginkább mezőnyjáték folyt a pályán a "hollók" enyhe mezőnyfölényével. A 66. percben Bloj lecsúszott lövése teremtett veszélyes helyzetet, Ronai elől barobbanva szereltek a hazaiak, a szöglet után alig szállt el a kapu előtt a játékszer. A történelem pedig ismételte magát, legalábbis annyiban, hogy nagy FK helyzetet Corvinul gól követett. Kelemen Dávid 12 méterről eleresztett, életerős lövését védte bravúrral lábbal Lefter a 78. percben. A következő hazai akciónál jobb oldalról szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak a jobb oldalról. A 25 méterről, Neacșa által ellőtt labda középre érkezett, Karácsony a bal oldalra öklözte ki a játékszert, amelyre a leghamarabb Pop reagált, aki a kapuba lőtt (2–0). A visszajátszás szerint több Corvinul játékos is lesen volt a gólt megelőzően...

Nem adtuk fel, aminek szépítés lett az eredménye. Makrai Gábor a bal oldalon indult meg, beadására remekül érkezett Bloj Erwin és Lefter mellett a kapu közepébe lőtt (2–1). A középpályás volt csapata ellen volt első alkalommal eredményes FK-színekben. A pontszerzési reményeinket a 90+2. percben Lică révén foszlatták szerte a házigazdák, aki Bradu bal oldali szabadrúgására robbant be és volt eredményes erősen lesgyanús helyzetből (3–1).

A 9. forduló további eredményei
Bodzavásári Gloria – Unirea Slobozia 3–0
Sellenberki SC – CS Mioveni 2–2

A felsőház állása

  Csapat M. Gy. D. V. Gól GK. Pont
1. Unirea Slobozia 9 6 1 2 9–6  +3 59 pont
2. Vajdahunyadi Corvinul 9 4 3 2 13–8  +5 52
3. Sellenberki SC 9 1 5 3 8–12  -4 50
4. Bodzavásári Gloria 9 3 5 1 11–7  +4 48
5. CS Mioveni 9 1 4 4 7–10  -3 40
6. FK Csíkszereda  9 2 2 5 9–14  -5 40


 

Liga 2, play-off 9. forduló
Vajdahunyadi Corvinul – FK Csíkszereda 3–1 (1–0)

Vajdahunyad, Michael Klein stadion
Vezette: George Cătălin Roman (Temesvár), asszisztensek: Gheorghiță Bălan (Piteşti), Răzvan Claudiu Tudor (Bukarest)
Gólszerzők: Nicolae Pîrvulescu (13.), Ionuț Pop (80.), Viorel 
Lică (90+2.), ill. Bloj Erwin (86.)
Sárga lap: Sebastian Ion (17.), ill. Szondi Botond (57.), Kelemen Dávid (79.), Bajkó Barna (82.)
Corvinul: Lefter – Fl. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Seb. Ion (L. Câmpan, 60.) – Bradu, Hrezdac – Lupu (Hergheligiu, 72.), Al. Neacșa, Nic. Pîrvulescu (T. Mitran, 72.) – M. Coman (Pop, 60.) Vezetőedző: Florin Maxim
FK Csíkszereda: Karácsony Márk – Nagy János (Dezamits Dominik, 88.), Kelemen Dávid, Vita Dániel, Gal-Andrezly Peter – Veres Szilárd – Bloj Erwin (Andrei Gheralia, 88.), Szondi Botond (Bakos Ervin, 68.), Soufiane Jebari (Makrai Gábor, 72.), Ronai Robert – Jelena Richárd Vezetőedző: Ilyés Róbert

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza