Liga 3 | A szomszéd megyébe utazunk

Liga 3 | A szomszéd megyébe utazunk

A szomszédos megyeszékhelyre, a Bákói CSM csapatához látogat a Demény Norbert vezette harmadosztályú gárdánk szombaton a bajnokság kilencedik fordulójában.

A hatodik helyen álló Bákói CSM vár fiókcsapatunkra a Liga 3-as bajnokság kilencedik játéknapján. A szezon során eddig 12 egységet összeszorgoskodó moldvaiak legutóbb a Brodoc-i Rapid otthonából távoztak egy ponttal. Összességében három-három győzelem és döntetlen mellett kétszer hagyták el vesztesen a pályát, gólkülönbségük pedig 0, tíz szerzett és tíz kapott góllal.

A kék-fehér alakulat nem rendelkezik nagy múlttal, mindössze 2016-ban alakították meg a városi önkormányzat sportklubján belül a labdarúgó szakosztályt. Az V., majd a IV. osztály megnyerése után 2019 óta a Liga 3 tagja a csapat. A moldvaiak az előző szezonban a 9. helyezést érték el az alapszakaszban a tízcsapatos mezőnyben, és az alsóházi rájátszást követően is az utolsó előtti pozícióban végeztek. Tavalyi négy alapszakaszbeli győzelmükhöz képest az idei eddig véghezvitt három diadal kiemelkedőnek mondható.

Magyar fiú a bákói kapuban

Érdekesség, hogy a bákóiak kapujának első számú őrzője a marosvásárhelyi születésű Grósz Erik. A 19 éves, magyar és román állampolgársággal is rendelkező kapus hat mérkőzés erejéig az első osztályban is bemutatkozhatott a Medgyesi Gaz Metan csapatában. Igaz, sok sikerélmény nem jutott neki tavasszal a végnapjait élő, azóta megszűnt klubnál, ám megállta a helyét ezeken a találkozókon.

A mieink legutóbb hazai pályán kitűnő mérkőzést vívtak a dobogós Şomuz Fălticeni ellen. Az akkori döntetlen után azt írtuk, hogy a mutatott játék és az eredmény pozitív irányt mutathat a jövőre nézve. Ennek első lépésekén a Bákó ellen kellene pontot, pontokat szerezni. Ezzel mindenképpen elkerülnénk azt, hogy az utolsó helyre csússzunk vissza, a Brodoc-i Rapid eredményétől függően pedig akár előre is léphetünk a tabellán.

A szakvezetés dolgát nehezíti, hogy Balázs Lajos-Norbert, Bârsan Lucian és Miklós Norbert sérülés miatt biztosan nem játszhat szombaton, rajtuk kívül Göndör Alex szereplése is kérdéses. A találkozó szombaton 15 órakor kezdődik Bákóban, a Constantin Anghelache Stadionban.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza