Liga 3 | Bombagóllal nyert a Fălticeni

Liga 3 | Bombagóllal nyert a Fălticeni

Az első negyed óra végén szerzett látványos találattal tartotta otthon a bajnoki pontokat Liga 3-as csapatunk ellen a Șomuz Fălticeni, az alsóházi rájátszás első játéknapján.

A bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulója után, az alsóházi rájátszás első játéknapján is Fălticeni-be utazott Liga 3-as fiókcsapatunk. A Fălticeni a 6. helyen zárta az alapszakaszt, így a 2. pozícióból vághat neki a play-outnak. A bajnokságban lejátszott két mérkőzésünk közül az első 0–0-ra végződött októberben, hazai pályán, míg vendégként, márciusban 4–1-es vereséget szenvedtünk. Az alsóházban érdekelt csapatok egy oda-vissza vágó kört játszanak egymással. A csoportok utolsó két helyezettje, valamint a leggyengébb negyedik kiesik a harmadosztályból.

Egyenlő erők küzdelmét hozta az 1. számú csoportban lejátszott szombati, későn délután kezdődött mérkőzés a Liga 3-as play-out első játéknapján. Demény Norbert tanítványai cseppet sem játszottak alárendelt szerepet, ám egy jól eltalált kapáslövés eldöntötte a három pont sorsát. A első negyed óra elteltével szabadrúgáshoz jutott a házigazda. A 16-os előteréből elvégzett szabadrúgás nyomán, a sorfalról levágódó labdát Alecsandru Andrei kapásból, mintegy 25 méterről védhetetlenül zúdította a kapu jobb oldalába.Fiókcsapatunk így minimális különbségű vereséggel indította a rájátszást.

Fegyelmezettek voltunk

Demény Norbert vezetőedző a lefújás után értékelte a találkozót:

"Több 2006-os sráccal a sorainkban nagyot küzdöttünk, a srácok fegyelmezetten védték az esélyeiket. A két lehetőségünket, ami adódott, nem rúgtuk be, ők pedig egyszer betaláltak. Megpróbáltuk minél kevesebbre leszorítani az ellenfelünk gólszerzési lehetőségeit. Az ellenfél egy kipattanó labda után büntetett, ezek a kulcsmomentumok döntik el egy mérkőzés kimenetelét, és nem feltétlenül a mezőnyjáték. Ezeknek a megjátszásában nem vagyunk annyira készek, egy-egy ilyen pillanat kifog rajtunk. Gratulálok a befektetett energiákhoz, megpróbáltak a srácok a tudásuk legjobb szintjén működni, amiért elismerés jár nekik".

Liga 3., play-out, 1. csoport, 1. forduló
Șomuz Fălticeni – FK Csíkszereda II. 1–0 (1–0)
Fălticeni, Constantin Jamaischi Stadion
Vezette: Moisă Mihai (Jászvásár), asszisztensek: Lucaci Claudiu és Antal Octavian (mindketten: Bákó)
Gólszerzők: Alecsandru Andrei (18.)
Sárga lap: Sütő Zalán (39.), Vita Dániel (44.)
Fălticeni: Zvoronciuc D. – Alecsandru A., Asibey E., Pinticanu A., Bejenar D., Cârstean G., Pașcu E., Merticariu A., Julei E., Popovici G., Savin A. Vezetőedző: Daniel Stoica Tartalékok: Puianu I., Nistor M., Maganu V., Maxim C., Bolu P. Dănilă V., Cara A., Luțu V.
FK Csíkszereda II.: Lukács Dániel – Baga István Szabolcs, Szin Ferenc, Vita Dániel, Vereguț Dániel, Göndör Alex-Valentin, Bóné Márk (Török Ládai Hunor, 71.), Bujdosó Szilárd, Sütő Zalán, Sebestyén Botond (Dobre Bogdan, 81.), Nagy Botond (Miklós Norbert, 65.) Vezetőedző: Demény Norbert

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza