Liga 3 | Felőrölte fiataljainkat a Brodoc

Liga 3 | Felőrölte fiataljainkat a Brodoc

Felforgatott csapattal léptünk pályára a Rapid Brodoc elleni szombati mérkőzésen. A motivált, helyenként erőszakos játékot felmutató vaslui-i gárda felőrölte Demény Norbert legénységét és kétgólos vereség lett a vége.

Mindössze három nappal a Galatasaray ellen megvívott UEFA Youth League összecsapás után a Vaslui-ban működő FC Rapid Brodoc ellen lépett pályára U19-es legénységünk. A sűrű program miatt több játékoson kiütött a fáradtság. Vita Daniel a csütörtöki kupameccsen kapott szerepet a felnőtt csapatban, Bujdosó pedig szintén a Liga 2-es gárdával tartott ezen a hétvégén Temesvárra. Az ezen tényezők következtében összeállított, "vegyes" csapatban nem mindig volt teljes az együttműködés.

Ennek ellenére az első lehetőségek az FK mellett adódtak, ám sem Biró Tamás, sem Bărăbaș nem tudott élni a helyzetével. A rendkívül motivált, ám technikailag nem feltétlenül képzett házigazda lassan átvette az irányítást. Az első negyed óra végéhez közeledve Alex Codreanu lépett ki védőink között a jobb oldalon és Lukács fölött a hosszú sarokba emelt (1–0). A félidő további részében feljegyezhettünk néhány lehetőséget mindkét oldalon, ám igazán veszélyes helyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem.

A második játékrészben sem változott lényegesen a játék képe. Bár bemutattak igazán szép megoldásokat fiataljaink, összességében veszélyesebbnek tűnt a Rapid. Ennek eredményeképpen egy óra játékot követően érkezett az újabb gól. Hagiu volt harcos a bal oldalon, az alapvonal közeléből tette középre a labdát, amibe Lukács beleütött, ám Burghele elé került a játékszer, akinek nem volt nehéz dolga és a hálóba továbbította néhány méterről (2–0). A lefújásig egyik gárda sem tudott igazán veszélyeztetni, bár próbálkozások mindkét oldalon akadtak. A második idegenbeli mérkőzésén sem tudott pontot szerezni Liga 3-as csapatunk, ám a játékot látva a harcosságnak, akaratnak nem voltak híján a fiatalok. Ennek pedig előbb-utóbb bizonyára meglesz az eredménye.

Demény Norbert vezetőedző a lefújást követően értékelte a mérkőzést:

"Mély talajú pályán volt a mérkőzés, nem igazán tudtuk a futóversenyt fölvenni velük. Kellemetlen védelmi hibából gólt szereztek és mi nem igazán tudtunk mit válaszolni támadásban. A labdabirtoklásunk kiegyensúlyozott volt, sőt, eléggé rajtuk voltunk néha, de nem tudtunk eléggé veszélyesek lenni a kapujukra. Nem tudtunk igazán együtt edzeni, három csapatnak a tagjai kerültek össze. Több fiatal játékos kapott lehetőséget, a 2005-ös csapatból is négyen voltak a pályán" - osztotta meg szakvezetőnk.

FC Rapid Brodoc – FK Csíkszereda II. 2–0 (1–0)
Vaslui, városi stadion
Vezette: Ciprian Aelenei (Jászvásár) Asszisztensek: Claudiu Lucaci (Bákó), Nicoleta Grigoriu (Botoșani)
Gólszerzők: Alex Codreanu (15.), Florin Burghele (60.)
Sárga lap: Göndör Alex (88.)
FC Rapid Brodoc: Iacob Bogdan - Sonea Cristian,Alex Dumitru ,Ungurenasu Dragos,Tenu Bogdan - Solomon Cătălin,Codreanu Alex, Vali Hagiu, Mocanu Vlăduț - Burghelea Florin, Ciobanu Călin
FK Csíkszereda: Lukács Dániel – Baga István Szabolcs (Buza Balázs, 84.), Szin Ferenc, Vita Dániel, Hadnagy Tamás (Dobre Bogdan-Andrei, 84.), Balázs Lajos Norbert, Nagy Botond, Sebestyén Botond (Göndör Alex, 59.), Bărăbaș Marius, Sándor Raul (Tamás Bence, 84.), Biró Tamás (Bóné Márk, 59.) Vezetőedző: Demény NorbertHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza