Liga 3 | Folytatódik a harc a bentmaradásért

Liga 3 | Folytatódik a harc a bentmaradásért

Hazai pályán szerepel szombaton délután fiókcsapatunk a Liga 3-as bajnokság alsóházi rájátszásában. Demény Norbert tanítványai a Ştiinţa Miroslava együttesét fogadják a Sportparkban.

Hat forduló maradt hátra a Liga 3-as bajnokság alsóházi rájátszásából. A Dante Botoșani kizárása nyomán ötcsapatosra csökkent 1. számú csoportban öt mérkőzésünk maradt a bentmaradás kivívására, azaz az első négy hely valamelyikének megszerzésére (egy fordulóban szabadnapos lesz csapatunk). A legnagyobb esélyünk a bajnoki táblázaton közvetlenül előttünk tanyázó Rapid Brodoc megelőzésére van, sajnálatos, hogy az ellenük játszott ki-ki meccsen, a play-out harmadik fordulójában, idegenben 3–1-re győzött a Vaslui megyei együttes.

Kellenek a pontok

Szombaton az alsóházat vezető Ştiinţa Miroslava látogat a Sportparkba. Mondanunk sem kell, hogy égetően szükség van a pontokra, így hazai pályán csakis a győzelemmel lehetnénk elégedettek a találkozót követően. A Miroslava ellen szereztünk már a szezon során sikerélményt, az alapszakasz 5. fordulójában, szintén itthon, 1–0-ra legyőztük őket. A „visszavágón”, novemberben ők is kihasználták a hazai pálya előnyét és ugyanilyen arányban jobbnak bizonyultak. A Ştiinţa a ötödik helyen zárta az alapszakaszt, négy ponttal maradt le a felsőházi rájátszásról a Bákói CSM mögött. A play-outban egy-egy győzelmet, vereséget és döntetlent könyvelhettek el, a gólkülönbségük 5–5. Ezzel a teljesítménnyel vezetik az 1. csoportot.

Demény Norbert legénysége az előző fordulóban szabadnapos volt. A rájátszás első három játéknapjának mérlege egy győzelem és két vereség, hátrányunk öt pont a bentmaradást jelentő negyedik helyen álló Brodoc mögött.

A találkozó szombaton, 17 órakor kezdődik a Sportparkban. A találkozót élőben közvetítjük az FK Csíkszereda hivatalos Youtube-csatornáján. Várjuk kedves Szurkolóinkat a lelátókra, vagy a képernyők elé, harcoljuk ki együtt a győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza