Liga 3 | Költői mérkőzés következik

Liga 3 | Költői mérkőzés következik

A Dante Botoșani Sport Klub lesz az ellenfele farmcsapatunknak a Liga 3 hatodik fordulójában pénteken. Mindkét gárda rossz sorozat végére tett pontot a legutóbbi fordulóban aratott győzelemmel.

Hogy milyen köze lehet a 13. századi Firenzében született Dante Alighieri költő, filozófusnak a 2002-ben alapított botoșani-i Dante Sport Klubhoz, nem tudhatjuk. Ám, az bizonyos, hogy ha a pénteki egymás elleni mérkőzésünk nem is vonul majd be a „klasszikusok” közé, izgalmakban nem lesz hiány. Azonban reméljük, a dráma ezúttal elmarad!

Mindehhez csak folytatni kell az elmúlt héten győzelemhez vezető megalkuvás nélküli, lendületes játékunkat. Demény Norbert fiai egy hete először hagyták el győztesen a pályát a szezonban. A CS Ştiinţa Miroslava ellen mutatott produkció méltán ad okot a bizakodásra a jó bajnoki folytatásra, ugyanakkor az UEFA Youth League selejtezőjének visszavágója előtt sem számít rossz ómennek. Bajnoki meccseink ugyanis már közvetlenül a Galatasaray elleni idegenbeli összecsapásra való felkészülést is szolgálják.

Erről Demény Norbert a következőket mondta múlt heti meccs-értékelőjében:

„Lassan kezdünk a Youth League vonzásába kerülni. Egyre többet arra a meccsre hajlanak a gondolataink és a Liga 3 ennek az eszköze. Lassan próbálunk ráhangolni a Galatasaray elleni összecsapásra. A következő mérkőzésünket valószínűleg az a keret fogja játszani, amelyik majd az isztambuli mérkőzést is”.

Ellenfelünk közvetlenül mögöttünk, a 8. helyen tanyázik a bajnoki tabellán,a különbség csupán egy pont fiaink javára. A vendégek döntetlennel indították az idényt, majd három vereség következett. Ezt a rossz szériát zárták le az előző fordulóban, amikor hazai pályán a Rapid Bodoc gárdáját múlták felül. Az előző szezonban sokkal jobban teljesítettek az észak-moldvaiak. A piros-fehér színeket viselő gárda megnyerte az alapszakaszt, majd a Play Off küzdelmeiben is az élen végeztek. A Suporter Club Oţelul Galaţi elleni osztályozón azonban alulmaradtak, így továbbra is a Liga 3-ban folytatják.

A mérkőzés pénteken 17 órakor kezdődik a Sportparkban. Minden kedves Szurkolót szeretettel várunk. Szurkoljuk ki együtt a győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza