Liga 3 | Megérdemelt győzelem

Liga 3 | Megérdemelt győzelem

Csaknem napra pontosan hét hónap elteltével érezhette meg újra a győzelem ízét Liga 3-as fiókcsapatunk. Demény Norbert tanítványai számos gólhelyzetükből kettőt kihasználtak és legyőzték a Viitorul Darabani együttesét kedden délután.

A kiesés elkerüléséért küzd az alsóházi rájátszásban második számú csapatunk. A fiúk szezonbeli egyetlen győzelmüket még szeptember 23-án aratták, hazai pályán a Știința Miroslavát gyűrték le akkor. A Dante Boroșani kizárásával ugyan még egy diadal bekerült a csapat neve mellé, azonban a pályán hosszú böjt után érkeztünk a kedd délutáni mérkőzéshez.

Jól kezdtünk

A bentmaradási remények életben tartásához mindenképpen győznie kellett csapatunknak, ennek megfelelően kezdték a meccset a fiatalok. Már az első percben két hatalmas hazai helyzet maradt ki. Először Bujdosó Szilárd ugrott ki jól, ám végül az utolsó pillanatban szögletre sodorták a lábáról a labdát. A sarokrúgás után Jelena Richárd fejelt veszélyesen közelről, de ezt a lehetőséget sem sikerült gólra váltani. A folytatásban sem lankadtak a házigazdák, a 10. perc végéig Sütő Zalán, Jelena és Bujdosó is próbálkozott lövéssel. A 15. percben Bakos Ervin is megeresztett egy próbálkozást, majd Csürös Attila löketét blokkolták a vendégvédők. A 20. percben kisebb dulakodás támadt a felező vonalnál, a vége sárga lapos figyelmeztetés lett Călin Erik Mariónak, aki a vita hevében fellökte Vereguț Dánielt.

A 35. percben újabb ordító hazai helyzet maradt ki, Bakos bal oldali beadását Jelena a kapu torkából vágta fölé. A 40. percben Gheorghiciuc Adrian csak szabálytalanul tudta megállítani a 16-oson belül Bakos Ervint, Ene Andreea azonnal a büntetőpontra mutatott. A 11-eshez Csiszér Balázs állt oda, bal oldalra tartó lövését kiütötte Curileac, ám a kipattanót Csürös Attila bevágta a léc alá (1–0). Szünetre egy gólos FK vezetéssel vonulhattak a felek.

Kiharcoltuk a győzelmet

A második játékrész elején érkezett az egyenlítés. Bal oldalról íveltek be szögletet a vendégek, a hosszú oldalra átszálló labdára jól érkezett Călin Erik és a léc segítségével a hálóba fejelt, Bartók Alpárnak nem volt esélye hárítani (1–1). A folytatásban küzdöttünk az előny újbóli megszerzéséért, aminek az 59. percben meg is lett az eredménye. Göndör futott el jól a bal oldalon, az alapvonal közeléből beadott, jól érkezett a hosszú oldalon Bujdosó Szilárd és mintegy négy méterről a hálóba pofozta a labdát (2–1).

A folytatásban visszaesett a játék színvonala és jóval kevesebb gólszerzési lehetőséget jegyezhettünk fel. A lefújás előtti percekben kissé be is szorult csapatunk, ám a hármas sípszó felhangzásakor hazai előny állt az eredményjelzőn. Mindez azt jelenti, hogy csaknem hét hónap után tudta újra győztesen elhagyni a pályát Demény Norbert csapata. A fiúknak sok idejük nem marad a pihenésre, pénteken a Rapid Brodoc otthonában játszanak a kiesés elkerülése szempontjából újabb fontos mérkőzést.

Liga 3., play-out, 1. csoport, 2. forduló
FK Csíkszereda II. – Viitorul Darabani 2–1 (1–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Ene Andreea (Bukarest), asszisztensek: Antal Damian (Bákó), Crăciun Alexandru (Oneşti)
Gólszerzők: Csürös Attila (20.), Bujdosó Szilárd (59.), ill. Călin Erik (48.)
Sárga lap: Szin Ferenc (36.), ill. Călin Erik Mario (20.), Melinte Bodgan (42.)
FK Csíkszereda II.: Bartók Alpár – Szin Ferenc, Vereguț Dániel, Sütő Zalán, Göndör Alex-Valentin, Vita Dániel, Csiszér Balázs, Csürös Attila (Sebestyén Botond, 70.), Bakos Ervin, Jelena Richárd (Balogh Szilárd, a szünetben), Bujdosó Szilárd Vezetőedző: Demény Norbert
Darabani: Curileac Vasile (Sîrghi Cristian, 46.) – Gheorghiciuc Adrian, Gucianu Sebastian, Gău Alexandru, Tăcutanu Dănuț, Rauțu Adrian, Călin Erik Mario, Ursu Mădălin, Dohotaru Iulian, Melinte Bogdan (Irimescu Adelin, 84.), Cososchi Adrian Vezetőedző: Ungureanu Cristian

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza