Liga 3 | Nincs megállás

Liga 3 | Nincs megállás

Bár ifjúsági (fiú)csapataink a mögöttünk álló hétvégén befejezték bajnoki szereplésüket, a felnőtt mezőnyben még zajlanak a küzdelmek. A liga 3-as tagságáért harcoló farmcsapatunk szerdán, 18 órától a Şomuz Fălticeni együttesét fogadja a Sportparkban.

Éppen csak lejárt a három hazai, felnőtt mérkőzést is hozó (hosszú) hétvége, máris új kihívás előtt áll a harmadosztályú tagsága megőrzéséért küzdő farmcsapatunk. Demény Norbert legénysége ezúttal hétközi játéknapon, szerdán késő délután lép pályára a Şomuz Fălticeni ellen az alsóházi rájátszás hatodik fordulójában. A csapatnak égetően szüksége van a bajnoki pontokra, jelenleg az ötödik, azaz kiesést jelentő helyen állunk a tabellán. Az elmúlt hétvégén a fiúk jó játéka nem párosult eredményességgel, így szoros vereséget szenvedtünk a Ştiinţa Miroslavával szemben.

Szerdai ellenfelünk 32 pontjával az 1. számú csoport második helyén tanyázik, a play-out során egyszer győztek, egyszer kikaptak és két alkalommal döntetlenre végeztek. Az egymás elleni mérlegünk az ő javukra billen: a rájátszás első körében, Fălticeni-ben 1–0 arányban ők bizonyultak jobbnak, míg az alapszakaszban egy itthoni, gólnélküli döntetlen mellett, egy idegenbeli 4–1-es vereség került be a szezon krónikájába.

Ebben az idényben negyedik, egymás elleni találkozónkon kizárólag a győzelem adhat reményt a harmadosztályú tagság megőrzésére. Már talán jelzőket is nehéz arra vonatkozóan találni, mennyire fontos a pontok megszerzése. Hátrányunk jelenleg hat pont a még bentmaradó helyen álló Rapid Brodoc mögött. Ennek ledolgozására négy mérkőzés áll a rendelkezésünkre (egy alkalommal szabadnaposak leszünk).

A forduló másik találkozója:
Rapid Brodoc – Viitorul Darabani
Az állás
1. Ştiinţa Miroslava     36 pont
2. Şomuz Fălticeni      32
3. Viitorul Darabani   23
4. FC Rapid Brodoc    19
5. FK Csíkszereda      13
* A Ştiinţa Miroslava szabadnapos.
* * A Dante Botoşani együttesét kizárták.

A találkozó szerdán, 18 órakor kezdődik a Sportparkban és élőben közvetítjük az FK Csíkszereda hivatalos Youtube-csatornáján. Várjuk kedves Szurkolóinkat a képernyők elé, vagy a lelátókra. Harcoljuk ki együtt a győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza