Liga 3 | Tovább a cél felé

Liga 3 | Tovább a cél felé

A Rapid Brodoc otthonában szerepel Liga 3-as fiókcsapatunk pénteken délután. A cél, a szezonban először elhozni idegenből a három pontot és elmozdulni a kiesőhelyről.

A keddi, Viitorul Darabani elleni győzelem után máris itt a következő kihívás a Liga 3-ban szereplő tartalék együttesünk számára. Demény Norbert együttese a harmadosztályban hozzánk hasonlóan újonc, Vaslui megyei Rapid Brodochoz látogat. A moldvai csapattal az alapszakasz során kétszer találkoztunk, egyik találkozás sem kellemes emlék számunkra. A negyedik fordulóban Brodocon 2–0-ra veszítettünk, a 13. játéknapon, hazai pályán ugyanez lett a végeredmény, szintén oda.

Ellenfelünk a nyolcadik helyen zárta az alapszakaszt. Az alsóházi rájátszás első körében a Viitorul Darabani otthonában alul maradtak, a második fordulóban pedig szabadnaposak voltak a Dante Botoşani csapatának kizárása nyomán ötszereplősre szűkült, 1. számú csoportban. Előnyük egyetlen pont fiókcsapatunk előtt, így győzelmünk esetén máris megelőzhetnénk őket és egyúttal elkerülhetnénk a kiesőhelyet jelentő, ötödik pozícióból.

Pro Licences fogorvos a kispadon

Egy érdekességet érdemes megemlítenünk ellenfelünk kapcsán. A vezetőedzői posztot januártól, a Bölöni Lászlóhoz hasonlóan, fogorvosi végzettségű, UEFA Pro Licenccel rendelkező Romică Dorin tölti be. A 38 éves szakember Skóciában szerezte meg a B licencet, majd Angliában, Kínában és Spanyolországban is dolgozott edzőként. Utóbbi állomásán, Bilbaoban végezte el az UEFA legmagasabb szintű edzőképzését.

A Rapid Brodoc keretében hat külföldi játékost találunk: a francia Terry Desrues és Jonathan Bijimine mellett az argentin Ilan Rappoport, a szlovén Matic Sever, valamint a potrugál Guilherme Baltazar és Ambrosio Preira is bordó-fehérben játszik.

Lesz közvetítés

Tartalékcsapatunk a 9. helyen zárta az alapszakaszt, a rájátszást pedig a Şomuz Fălticeni elleni szoros vereséggel kezdte. Kedden következett a Viitorul Darabani elleni hazai, szezonbeli második (azaz a Dante Botoşani kizárása nyomán hozott versenybizottsági döntések nyomán, papíron a harmadik) győzelem. A három pont megszerzésével elérhető közelségbe került a bentmaradást jelentő helyezések valamelyikének elérése. Ahogy Demény Norbert fogalmazott a Darabani elleni találkozót követően: a keddi diadal akkor nyer igazán értelmet, ha a Rapid otthonában is sikerül megszerezni a három pontot.

A forduló programja
Április 14., péntek, 17 óra
Viitorul Darabani – Ştiinţa Miroslava          
FC Rapid Brodoc – FK Csíkszereda II.
* A Şomuz Fălticeni szabadnapos.
Az állás
1. Ştiinţa Miroslava    32 pont
2. Şomuz Fălticeni     30
3. Viitorul Darabani   19
4. FC Rapid Brodoc    14
5. FK Csíkszereda II. 13
** A Dante Botoşani együttesét kizárták.

A találkozó pénteken, 17 órakor kezdődik a vaslui-i városi stadionban. A találkozót élőben közvetítik a Religia Sportului Youtube-csatornán. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza