Női Elitliga U15 | A legjobb négy közé jutottak a lányok!

Harcos mérkőzésen háromgólos győzelmet aratott női U15-ös, elitligás együttesünk a FCSB ellen a bajnokság negyeddöntőjében pénteken. A lányok ezzel sorozatban harmadik évben jutottak be a korosztályban az országos négyes döntőbe.

Női Elitliga U15 | A legjobb négy közé jutottak a lányok!

Harcos mérkőzésen háromgólos győzelmet aratott női U15-ös, elitligás együttesünk a FCSB ellen a bajnokság negyeddöntőjében pénteken. A lányok ezzel sorozatban harmadik évben jutottak be a korosztályban az országos négyes döntőbe.

Nagy lehetőség előtt állt női, elitligás U15-ös csapatunk, amely miután megnyerte a 3. számú csoportot a bajnoki küzdelmek alapszakaszában, a 2. csoport másodikjával, a fővárosi FCSB együttesével csatázhatott a négyes döntőbe kerülésért. Ezt a bravúrt a mögöttünk álló két szezonban már teljesítették a lányok ebben a korosztályban, így joggal várta el a lelkes hazai nézősereg, hogy ezúttal is sikerrel vegyék az akadályt. A négy közé kerülés egy mérkőzésen dőlt el, csoportgyőztesként pénteken késő délután hazai pályán vívhattuk meg az ütközetet.

Nagy iramot diktált mindkét csapat a mérkőzésen, amelynek első félideje egyértelműen Portik Helga tanítványainak fölényében zajlott. Több alkalommal is odaértek a kapu elé Trinfuj Boglárkáék, és bő negyed óra elteltével egy remek találattal a vezetést is sikerült megszerezni. A 17. percben Nombot Annabelle ugrott ki remekül és a tizenhatoson belülre betörve szép mozdulattal gurított el a kapus mellett (1–0). Bár több lehetősége adódott lányainknak a gólszerzésre, a szünetre maradt a minimális különbségű vezetés.

A második játékrészben rákapcsolt a vendégcsapat, ám igazi gólveszélyt nem hordozott magában a piros-kékek játéka, míg a mieinknek kétszer is sikerült betalálniuk. A 49. percben ismét Nombot Annabelle villant, jól iramodott meg a bal oldalon és mintegy tíz méterről védhetetlenül lőtt a rövid felsőbe (2–0). A pontot az i-re Cseke Melánia tette fel a 63. percben nem kevésbé látványos megoldás végén (3–0). 

A lkefújást követően Portik Helga vezetőedző értékelt honlapunknak.

"A mérkőzést lendületesen kezdtük, már az elején sok lehetőségünk volt, de nem tudtuk gólra váltani. Aztán egy jó helyzetfelismerésből sikerült gólt szereznünk. A második félidőt kicsit lassabban kezdtük, aztán fokozatosan kezdett feljavulni a játékunk és egyre magabiztosabbak lettünk. Sikerült nagyszerű helyzeteket kalakítsunk, amiből gólokat tudtunk szerezni. A lányok mindent beleadtak, nagyot harcoltak és meglett az eredménye, megérdemelten győztünk. Nagyon örülök, hogy megnyertük a mérkőzést, büszke vagyok a lányokra! Megyünk tovább és készülünk a négyes döntőre".

A csapat győzelmével csatlakozott a Temesvári Politehnica, Kolozsvári Universitatea, Bukaresti Rapid hármashoz és ismét éremért küzdhet a négyes döntőben. Ennek helyszíne egyelőre nem ismert.

Női Elitliga U15, negyeddöntő
FK Csíkszereda – FCSB 3–0 (1–0)

Csíkszereda, Erőss Zsolt Aréna műfű
Vezette: Feleki Gellért, asszisztensek: Incze Dávid, Csíki Zsolt (mindhárman Székelyudvarhely)
Gólszerzők: Nombot Annabelle-Natsi (17. és 49.), Cseke Melánia (63.)
Sárga lap: Mut Safye (54.)
FK Csíkszereda: Rusu Kriszta – Benedek Kincső (Juhász Anett, 36.), Sandu Andrea-Cristina, Trinfuj Boglárka, Zănoagă Alexia-Georgiana, Kádár Noémi, Nombot Annabelle-Natsi, Lénárt Nikolett (Basa Brigitta, 67.), Tărpăscu Amalia-Elena (Balázs Ajna, 67.), Orbán Anna (Kósa Ágota, 67.), Cseke Melánia (Bertóti Kata, 67.) Vezetőedző: Portik Helga, másodedző: Szőcs Renáta
 

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza