Női Elitliga U15 | A negyedik helyen végeztünk

Női Elitliga U15 | A negyedik helyen végeztünk

A negyedik helyen végzett csapatunk az U15-ös női Elitliga hétvégi négyes döntőjében, miután a vasárnap reggel négygólos vereséget szenvedett a Temesvári Politehnicával szemben. A végső győztes a Kolozsvári Sportiskola csapata lett, akik a Bukaresti Dream Teamnél bizonyultak egy góllal jobbnak.

A harmadik helyért küzdött női U15-ös, elitligás csapatunk a hazai rendezésű négyes döntő vasárnapi helyosztóin. A lányok szokatlan időpontban, reggel 9 órakor léptek pályára a bajnoki címvédő Temesvári Politehnicával szemben. A Lokálpatrióták szurkolócsoport is tiszteletét tette a bronzmeccsen, akik nagy hangpárbajt vívtak a bánságiak sikeréért szorítókkal. Így valódi meccshangulatban indult útjára a labda.

Az első percekben, a sárga lapos eltiltása után a csapatba visszatérő Fülöp Boglárka bizonyult rendkívül aktívnak. A középpályástól több jó kísérletet is feljegyezhettünk, igaz, ezek elkerülték a kaput. A 8. percben a vendégek 10-es számú játékosa, Mihăilesc Lorena Maria szólója végén védett Bânceanu Emese, majd a 10. percben Fülöp beadását Lőrincz Kitti lőtte fölé. Az ellentámadásból megszerezték a lila-fehérek a vezetést, a rendkívül aktív Mihăilesc volt eredményes (0–1).

Négy perccel az első találat után megduplázták az előnyüket a temesváriak, újra Mihăilesc Lorena villant, aki a jobb oldalon száguldott végig, majd Bânceanut is kicselezve kilőtte a hosszú sarkot (0–2). A 22. percben egy ütközés nyomán kapuvédőnk sárga lapot kapott, majd a 26. percben nagy védéssel mentette meg a csapatot az újabb góltól.

Elfáradtunk a végére

A szünet után azonnal egy Poli oldalhálót írhattunk fel, a 41. percben pedig szépítettünk! A pihenő után a védelemből a támadósorba vezényelt Trinfuj Boglárka kapott jó labdát középen, szépen kicselezte a vendégek kapusát és magabiztosan lőtt a háló közepébe (1–2). Az 57. percben eldőlni látszott a párharc, Bucșa Aida Maria 20 méteres léc alá tartó lövéssel állította vissza a kétgólos különbséget (1–3). A 65. percben lezárul minden lényeges kérdés, miután Bucșa Aida a jobb oldalról a rövid felsőbe emelt (1–4). A rendes játékidő lejárta után, a hosszabbítás pillanataiban Sandu Andreea-Cristina öngóljával alakult ki az 5–1-es végeredmény. A bronzérmet a Temesvári Politehnica játékosainak nyakába akasztották, Portik Helga és Szőcs Renáta együttese pedig megismételte a tavalyi eredményét és az ország negyedik legjobb U15-ös ifjúsági női csapata lett.

Portik Helga vezetőedző a lefújás után értékelt honlapunk számára.

"Nagy reményekkel telve indultunk neki a kisdöntőnek, annak ellenére, hogy nem tudtunk teljes kerettel felállni, hisz egyik játékosunk a tegnap lesérült és páran kisebb sérülésekkel küzdöttek. Sajnos, a tiszta helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni, és egy ellentámadásból gólt kaptunk. A félidőben próbáltuk felrázni a csapatot, a második játékrész elején sikerült is gólt szerezzünk. Ekkor volt reményünk, hogy vissza tudjuk hozni a mérkőzést, de nem jött össze. Sajnos nem az elképzelésünk szerint alakultak a dolgok.

Ettől eltekintve én nagyon büszke vagyok a lányokra, nagyot harcoltak. Mindent megtettek, amit csak tudtak, de ez most ennyire volt elég. Örülök, hogy bekerültünk a fináléba, öröm volt játszani hazai közönség előtt. Köszönjük szépen a szurkolóknak, akik eljöttek és biztatták a csapatunkat! Köszönjük szépen, legfőképp a klubnak, és mindenkinek a támogatását, aki hozzásegített, hogy ilyen nagyszerű élményben legyen részünk! Külön köszönet a segédedzőmnek, Reninek, akivel közösen irányítottuk a fináléba a csapatot és a lányoknak, akik keményen edzettek egész évben, hogy eljussunk idáig. Szép volt lányok! Hajrá FK Csíkszereda!"

Női Elitliga U15, négyes döntő, bronzmeccs
FK Csíkszereda – Temesvári Politehnica 1–5 (0–2)

Csíkszereda Sportpark
Vezette: Vezette: Vladulescu Andreea Violeta (Brassó), asszisztensek: Puiu Dan Florin és Bosoi Alexandra Ioana (mindketten Brassó)
Gólszerző: Mihăilesc Lorena Maria (2), Bucșa Aida Maria (2), Sandu Andreea-Cristina (öngól)
Sárga lap: Bânceanu Emese (22.)
FK Csíkszereda: Bânceanu Emese – Sandu Andreea-Cristina, Zanoagă Alexia-Georgiana (Daradics Boglárka, 67.), Pintea Scurțu Denisa Ana Maria, Trinfuj Boglárka (Gáll Boglárka, 67.), Benedek Kincső, Tănase Dorina, Lőrincz Kitti (Páll Vanda, 67.), Fülöp Boglárka, Cseke Melánia (Hunyadi Brigitta, 36.), Kádár Noémi (Nagy Boglárka, 60.) Vezetőedző: Portik Helga Másodedző: Szőcs Renáta
Temesvár: Solomon Alessia Sofia – Panatie Cristina Iuliana, Codrea Sara Maria, Bucșa Aida Maria, Mihăilesc Lorena Maria, Noje Tania Teodora, Bucșa Ariana Ștefania, Levitchi Carla, Todeci Alexia Maria, Delă Marian Maria, Nacov Antonia Vezetőedző: Ștefan Orlando

A döntőben a helyzetei közül egyet értékesítő és kevesebb hibát vétő Kolozsvári Sportiskola együttese legyőzte a Bukaresti Dream Team csapatát. Ezzel Erdélybe került az U15-ös, női Elitliga bajnoki címe.

Női Elitliga U15, négyes döntő, döntő
Kolozsvári Sportiskola – Bukaresti Dream Team 1–0 (1–0)
Csíkszereda Sportpark
Vezette: Vezette: Vladulescu Andreea Violeta (Brassó), asszisztensek: Puiu Dan Florin és Bosoi Alexandra Ioana (mindketten Brassó)
Gólszerző: Bujureanu Andra Raisa (33.)
Kolozsvári Sportiskola: Andrieș Ștefania – Timbus Ana-Maria, Cicos Irina, Neciu Bianca, Ceremezan Denisa, Turcu Yasmina, Banciu Bianca, Ciortea Mara, Mayer Tanya, Preda Maria, Bujoreanu Andra Raisa Vezetőedző: Macea Vasile
Dream Team: Nine Rucsandra – Mincu Karla, Lewkowicz Ivonna (Neagu Maria, 58.), Nae Jeni, Fuia Ilinca, Maracineanu Teodora, Preda Diana, Kohl Greta, Duta Natalia, Mocanu Victoria, Bogoș Violeta Vezetőedző: Giurgiu Irina Maria

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza