Női Elitliga U15 | Magabiztos győzelemmel folytatták a lányok

Női Elitliga U15 | Magabiztos győzelemmel folytatták a lányok

Kissé álmos kezdés után hatgólos győzelmet aratott U15-ös, elitligás lánycsapatunk az Estera Tifești ellen. Lőrincz Kitti mesterhármast szerzett, Fülöp Boglárka duplázott.

Élesedik a versenyfutás a Női U15-ös Elitliga 1. számú csoportjában, ahol lányainkat kitartóan üldözi az FC Botoşani. Az első hely megőrzéséhez minden pontra szükség van, így a szombati, Estera Tifești elleni találkozón is csak a három pont megszerzése jöhetett szóba Portik Helga és Szőcs Renáta csapata számára. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, kissé megilletődötten kezdték a találkozót lányaink. Jóval többet birtokoltuk a labdát, ám néhány pontatlanság is becsúszott, így több gólszerzési lehetőség is kimaradt. Végül a 23. percben Fülöp Boglárka nagyszerű találata megnyugtatta a kedélyeket, Lőrincz Kitti pedig még a szünet előtt megduplázta az előnyt.

A szünetet követően újra Fülöp Boglárka villant, majd Kádár Noémi is betalált, Lőrincz Kitti pedig mesterhármasnak örülhetett. Összességében magabiztos győzelmet arattak a lányok, jó egyéni megoldásokat és szép gólokat láthatott az őket biztató lelkes közönség. A győzelemmel megőriztük három pontos előnyünket a táblázat élén. Egy hét múlva a Sepsi OSK csapatát fogadjuk az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pályán.

A találkozó lefújása után Portik Helga vezetőedző értékelt.

"A mérkőzést kicsit görcsösen kezdtük. A kapuralövéseink nem voltak eléggé meghelyezve, kapufákat is lőttünk. Aztán fokozatosan kezdett beindulni a csapat és lőttünk egy gólt. Ezáltal nagyobb lendületet szereztünk. A második félidőben magabiztos játékkal föléjük tudtunk kerekedni és akkor jöttek a jól kidolgozott gólok. A lányok is nagyon akartak nyerni és el is hitték, hogy képesek rá. Nagyon örülök a győzelemnek! Edzünk keményen és készülünk a következő mérkőzésünkre".

Női Elitliga U15, 10. forduló
FK Csíkszereda – Estera Tifești 6–0 (2–0)

Csíkszereda
Gólszerzők: Lőrincz Kitti (33., 53. és 64.), Fülöp Boglárka (23. és 39.), Kádár Noémi (43.)
FK Csíkszereda: Bănceanu Emese (Rusu Kriszta, 65.) – Trinfuj boglárka, Fülöp Boglárka, Eros Teodora, Lőrincz Kitti, Tănase Dorina (Nagy Boglárka, 65.), Pintea Scurțu Denisa Ana Maria, Zanoagă Alexia-Georgiana, Sandu Andreea-Cristina (Gáll Boglárka, 35.), Cseke Melánia (Kádár Noémi, 35.), Benedek Kincső (Hunyadi Brigitta, 45.) Vezetőedző: Portik Helga
Estera Tifești: Munteanu Miruna – Hartuche Elena, Zamfir Ioana, Zaharia Daria, Latcan Francesca, Zaharia Cosmina, Radu Adelina, Tanasa Maria, Purcel Cristina, Craciun Adelina, Damian Elena Vezetőedző: Cioban Paul

A csoport másik mérkőzésén
Sepsi OSK – FC Botoşani 1–5
A csoport állása
1. FK Csíkszereda 23 pont

2. FC Botoşani 20
3. Sepsi OSK 9
4. Estera Tifești 6

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza