Női futballal bővül az SZLB

Női futballal bővül az SZLB

Tavasztól a Székelyföld Labdarúgó Bajnokság (SZLB) küzdelmeit kibővítjük a 2010-2013 között született lányok versenyeztetésével.

Mint, ismert az SZLB az utánpótlás csapatok számára kiírt megmérettetés, amelyen a Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontjai vesznek részt.

"A bajnokság ötlete saját kezdeményezés, a gyerekek fejlődése szempontjából fontos hogy szervezett körülmények között játszhassanak minél több meccset."

fogalmazta meg Dusinszki Zoltán szakmai igazgató még a bajnokság kezdetén. Ehhez a gondolathoz kapcsolódva Krecska János az Alközpontokért felelős igazgató állt elő az ötlettel, hogy idén tavasztól a női futball képviselőit is be vonják a Székelyföld Labdarúgó Bajnokság küzdelmeibe.

"Az FK Csíkszereda stratégiája, hogy mind a Klub, mind a Székelyföld Labdarúgó Akadémia, minél sokszínűbb legyen és női fronton is meghatározóvá váljon a térség labdarúgásának. Ehhez nekünk, Alközpontoknak is idomulnunk kell, észrevenni a lehetőségeket, kutatni a forrásokat, amit a női futball nyújthat és ami a női futballban rejlik."

- Krecska János

Az SZLB őszi eredményeit megtalálják a Menüben, az SZLB fülre kattintva.

Szép ZoltánHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza