Női Liga 1 | Az Arad érkezik

Női Liga 1 | Az Arad érkezik

Az Aradi Piros Security csapata érkezik hozzánk vendégségbe, hogy a Női Liga 1-es bajnokság harmadik fordulójában összemérje erejét két forduló után veretlen csapatunkkal.

Jól kezdték lányaink első szezonjukat a legmagasabb osztályban. Két játéknap után veretlenül, egy győzelemmel és egy döntetlennel a bajnoki táblázat ötödik helyét foglalják el Albu László tanítványai. A legutóbbi, Székelyudvarhelyen döntetlenre végződött mérkőzésen lányaink különösen nagy tartásról és hatalmas küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot. Ezekre az erényekre szükség lesz a bajnokság harmadik fordulójában is, amikor a több éves élvonalbeli tapasztalattal rendelkező Aradi Piros Security csapata érkezik Csíkszeredába.

A vendég együttes hat éve alakult és négy esztendővel ezelőtt jutott fel az első osztályba. Az előző szezonban lemaradtak a felsőházi rájátszásról, miután a 11 alapszakasz-meccsükön hat győzelem mellett öt vereséget könyvelhettek el. Az alsóházban jobban ment a szekér, tíz meccsből kilencszer hagyták el győztesen a pályát, és csupán egy mérkőzésük végződött döntetlennel. Összesítésben a bajnokság hetedik helyén végeztek.

Rosszul kezdték a bajnokságot

Az idei bajnokság nyitányán hatalmas pofonba szaladtak bele Tibi Butura tanítványai. A piros-fehérek 11–0-ra maradtak alul a Temesvári Politehnica otthonában. Az elmúlt vasárnap hazai pályán (ami tulajdonképpen az Aradhoz tartozó kisszentmiklósi futball-pálya) némileg javítani tudtak a mérlegen és 2–2-es döntetlent játszottak a Bukaresti Fair Play Joc Cinstit ellenében. Az idény előtt egyértelműen a felsőházi rájátszásba kerülést tűzték ki célul, ebben segítségükre lehet a Temesvári Juventustól érkezett új vezetőedző, Tibi Butura. Érdekesség, hogy az aradi csapat kapuját az egyiptomi válogatottba is számításba vett Maha Shehata védi és a keret tagja a szintén egyiptomi válogatott Salwa Mansour is.

Az FK Csíkszereda – Aradi Piros Security mérkőzés vasárnap 10 órakor kezdődik a városi stadionban. Minden focirajongót szeretettel várunk, szurkoljuk ki a lányok második győzelmét! Hajrá, Szereda!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza