Női Liga 1 | Isten hozott, Balázs Csilla!

Magyarországon és Horvátországban is megfordult a székelyudvarhelyi születésű Balázs Csilla.

Női Liga 1 | Isten hozott, Balázs Csilla!

A felkészülés harmadik hetében Magyarországra, Felcsútra utazott edzőtáborba liga 1-es, felnőtt női csapatunk. A csapatbemutató sajtóeseményünkön már elhangzott Balázs Csilla neve. Ismerjék meg közelebbről a székelyudvarhelyi származású játékost, akivel az elutazás előtt beszélgettünk!

Komoly nemzetközi tapasztalattal a háta mögött érkezett felnőtt, női együttesünkhöz Balázs Csilla. A 27 éves, székelyudvarhelyi születésű középpályás alapító tagja volt a Székelyudvarhelyi Vasas Femina elődjének, a Szentegyházi Vasasnak.

"A csapat 2012-ben költözött Székelyudvarhelyre, ott játszottam 2016-ig. Ekkor átigazoltam Marosvásárhelyre az ASA-hoz, onnan pedig egy év után a Borgóprundi Heniuhoz kerültem. Ezt követően igazoltam Magyarországra a DVTK-hoz, ahol játszottam két és fél évet. Volt egy fél éves kitérőm Horvátországba, Splitbe, ahonnan újra visszatértem a Diósgyőrhöz. Ott még két évet töltöttem el és ezen a nyáron érkeztem ide, Csíkszeredába" – elevenítette fel pályafutásának állomásait Balázs Csilla.

Szeretne itthon is a dobogóra állni

A középpályás elmondta, örült klubunk megkeresésének, szimpatikusak voltak számára a körülmények és az is tetszett, hogy jól meghatározott célokkal vág neki a női csapat az új szezonnak. "Az az érdekes, hogy Romániában nem tudtam soha negyediknél jobb helyezést elérni. Egyszer játszottam kupadöntőben, de ott sajnos alulmaradtunk. Kecsegtető volt, hogy itthon is érjek el valamit. Magyarországon kétszer voltam harmadik, egyszer játszottam kupadöntőben, Horvátországban megnyertük a kupát, másodikok lettünk a bajnokságban. Szeretnék itthon is a dobogóra állni" – osztotta meg a játékos.

Pál Zoltán

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen játékos-erényekkel, készségekkel járulhat hozzá Csilla a csapat eredményességéhez. Mint elmondta, rutinos játékosnak tartja magát, a sok év tapasztalatával biztosan fog tudni segíteni a csapatnak a céljai elérésében. 

"Jók a meglátásaim a pályán, a forgatások jól mennek, ami nagyon fontos a középpályás játékban. A legutóbbi időszakban védekező középpályást játszottam. Szeretek felzárkózni a támadásokhoz, "box to box" játékosnak tartom magam. Ha épp' védekezni kell, akkor rohanok vissza, ha támadást kell indítani, akkor futok fel" – mondta.

Hamar ment a beillszkedés

Mint Csilla elárulta, családja eleinte tartózkodóan fogadta hazaigazolásának ötletét. "Édesanyám örült is, meg nem is. Tudta, hogy egy gyengébb bajnokságba jövök haza és azt is, milyen jó körülmények voltak Magyarországon. Mielőtt nem jöttem ide és tapasztaltam meg, ő sem tudta, mire számítson. Most már örül, hogy ilyen közel vagyok az otthonomhoz" – fogalmazott. 

A játékos megosztotta honlapunkkal, hogy kemény edzéseken kell helyt állnia az FK-nál. A csapattársak közül többeket ismert már a korábbi évekből. Volt, akivel csapattársak voltak itthon, vagy éppen ellenfélként találkoztak a magyar bajnokságban, tudtuk meg.

"Nagyjából ismertem a lányokat, de elmondhatom, hogy ilyen hamar még nem illeszkedtem be egy csapatba sem, családias a hangulat. Én is meglepődtem, milyen hamar ment a beilleszkedés" – számolt be Balázs Csilla, aki azt is elmondta, hogy kedvenc csapata a Real Madrid, játékosa pedig a januárban visszavonult Gareth Bale.

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza